יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

מטבוחה חצילים

15 מרץ 2020
(Visited 43,649 times, 6 visits today)

מטבוחה חצילים

אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת’אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

מרכיבים:

800 ג’ עגבניות (5)
400 ג’ חציל (1)
8 שיני שום
2 פלפלים אדומים
120 מ”ל מים (חצי כוס)
30 ג’ פלפל חריף (חצי פלפל)
כפית סוכר
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגרעינים לשים בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מטה, לאפות כ 40 דקות הפלפלים מזהיבים – משחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי 30 דקות ולקלף (למטה נתתי אפשרות נוספת למי שלא רוצה לקלות)

3. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל את העגבניות במים רותחים שלוש דקות לסנן ולקלף.

4. לחתוך את החציל לקוביות, לחמם 5 – 6 כפות שמן לטגן את החציל כמה דקות תוך כדי ערבוב החציל מזהיב, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לחציל.
את הפלפל החריף  לקצוץ להוסיף לעגבניות, את הפלפלים הקלויים לחתוך ולהוסיף לירקות, לטגן כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
אם יוצאים מספיק נוזלים מהעגבניות לא להוסיף את המים במידה ולא יוצאים מספיק נוזלים להוסיף.

5. להוסיף סוכר ותבלינים לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

6. אפשרויות:
לאכול כמו שזה או לטחון (קצרצר) במעבד מזון שישארו חתיכות ממש טחינה קצרה ולעצור, להגיש עם חלה זה חלומי! להגיש עם אורז לבן.

אפשר להשתמש בתור רוטב לפיצה, קצת שינוי מהרוטב הרגיל, נהדר לאכול עם פסטה.

Eggplant Matbucha

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא, אפשר להכין יומיים מראש. לא בא לכם לקלות את הפלפלים ? תחתכו לקוביות ותוסיפו פנימה. אפשר  לאכול קר, חמים או בטמ”פ החדר.

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים-
העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
החציל מוסיף את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט הזדקנות העור.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, המטבוחה עשויה כולה על בסיס ירק ולכן ערכה הקלורי אפסי. המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נטגן את החציל. אני ממליצה להשתדל לטגן את החציל ב3 כפות שמן וכך לקבל סלט שסה”כ מכיל 3 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). חשוב לציין שחלק מהויטמינים שהזכרנו נספגים טוב יותר בסביבה שומנית ולכן לא כדאי לוותר על השמן בכלל.
סלט מושלם לאירוח ולשימוש יומיומי בבית, כרוטב לפיצה או כממרח בכריך, כרוטב לפסטה או על אורז, תוספת נהדרת של ירקות שיכולה לשמש בהמון דרכים יצירתיות.

מטבוחה חצילים

הרשם
עדכן
26 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתכון טעים ביותר. תודה

ראשית תודה על המתכונים. משגעים אחד אחד!
שאלה כללית על חצילים – כמה נורא להשתמש בהם במתכון הזה ובשאר המתכונים שלך, בחציל עם לא מעט גרעינים?
תודה רבה

לא כתוב מתי להוסיף את השום ובאיזה אופן…..
חוץ מזה, את תמיד מפתיעה במתכונים שאחד יותר טוב מהשני

הכנתי עכשיו יצא משגע! טעם גן עדן תודה על עוד מתכון מושלם!

המתכון נראה מושלם לשולחן שבת! רק לא ברור האם הדיאטנית יעל לא מודעת לעובדה כי ויטמין C מתחמצן בבישול ולכן תכונותיו כנוגד חמצון לא רלוונטיות במתכון הזה??? דווקא הליקופן שבעגבניות מתחזק בעת החימום ולכן הוא נוגד חמצון שכן רלוונטי למטבוחה

איך יעל התזונאית אומרת שהערך הקלורי הוא אפסי מלבד טיגון החציל?
יש גם סוכר במטבוחה… זה לא משנה את המצב?

בוקר טוב
אפשר להכין עם עגבניות שרי?
תודה