סלט סביח
תראו את הצבעים היפים כבר עושה חשק לתת ביס. אני אוהבת להגיש דברים שנראים טוב בשולחן מה שאפשר לנשנש בדרך ואף אחד לא מרגיש…
מרכיבים:
2 חצילים קטנים
3 תפוחי אדמה קטנים
2 ביצים
2 מלפפונים
2 עגבניות
שליש כוס זיתי קלמנטה
בצל בינוני
3 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
- 1. לקלף את תפוחי האדמה ולבשל במים רותחים עד שהם רכים, לקרר כשעה. בדרך להוסיף את הביצים.
2. לחתוך את החצילים לאורך פרוסות קצת עבות, כל פרוסה לחלק לשלוש.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן נייר אפייה ולסדר את הפרוסות, להזליף שמן ולאפות עד שהפרוסות מזהיבות להפוך ולהמשיך לאפות עד הזהבה. אפשר לטגן ואז חוסכים בזמן.
3. לחתוך את המלפפונים והעגבניה לפרוסות, לפרוס את התפוחי האדמה והחצילים, את הבצל לחצות ולפרוס, שיני שום לחצות ולטגן קלות. לסדר הכל על צלחת הגשה ולפזר את הפטרוזליה, לתבל עם מלח ולהגיש עם טחינה ביתית.
גולשים מכינים וממליצים:
הילה : "הסלט יצא פשוט מושלם"