יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכונים לסוכות סלטים סלטים קרים

סלט סביח

2 אוקטובר 2017
(Visited 10,941 times, 1 visits today)
סלט סביח

סלט סביח

תראו את הצבעים היפים כבר עושה חשק לתת ביס. אני אוהבת להגיש דברים שנראים טוב בשולחן מה שאפשר לנשנש בדרך ואף אחד לא מרגיש…

מרכיבים:

2 חצילים קטנים
3 תפוחי אדמה קטנים
2 ביצים
2 מלפפונים
2 עגבניות
שליש כוס זיתי קלמנטה
בצל בינוני
3 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אולי תאהב גם את...♥

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ”ל

הכנות:

  1. 1. לקלף את תפוחי האדמה ולבשל במים רותחים עד שהם רכים, לקרר כשעה. בדרך להוסיף את הביצים.

2. לחתוך את החצילים לאורך פרוסות קצת עבות, כל פרוסה לחלק לשלוש.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן נייר אפייה ולסדר את הפרוסות, להזליף שמן ולאפות עד שהפרוסות מזהיבות להפוך ולהמשיך לאפות עד הזהבה. אפשר לטגן ואז חוסכים בזמן.

3. לחתוך את המלפפונים והעגבניה לפרוסות, לפרוס את התפוחי האדמה והחצילים, את הבצל לחצות ולפרוס, שיני שום לחצות ולטגן קלות. לסדר הכל על צלחת הגשה ולפזר את הפטרוזליה, לתבל עם מלח ולהגיש עם טחינה ביתית.

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “הסלט יצא פשוט מושלם”

הרשם
עדכן
6 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אני הכנתי את זה יצא מושלם זה כל כך מתאים עם טחינה .
וממש כיף לטעום את זה ממש יצא מעולה

הי ניקי יקרה
היום אירחתי את משפחתי המורחבת הכנתי את הסלט המושלם הזה!! כמנת פתיחה
פשוט התחסל כולם התלהבו מאד!!
תודה רבה רבה
תבורכי

זו לא תגובה, זו רק שאלה: האם אפשר לוותר על תפוחי האדמה ולשים במקומם שימורי טונה במים? וכרוטב את הטחינה מעל? זה נראה לי סלט נהדר באנשים שלא אוכלים פחמימות.