סהרוני שקדים ממכרים!
עוגיות עדינות ונימוחות, אני אוהבת כשיש טעמים שונים שנפגשים בעוגיות השקדים יוצאים נפלא אני לפעמים מחליפה באגוזי מלך וזה כל כך טעים.
עוגיות נפלאות ליד הקפה למי שאוהב שהעוגיות נמסות בפה מתאימות במיוחד לילדים.
40 סהרונים
מרכיבים:
200 ג' חמאה
200 ג' סוכר (כוס)
2 ביצים
120 שמן מ"ל (חצי כוס)
20 ג' אינסטנט וניל (כף)
כפית סוכר וניל
100 ג' שקדים טחונים / אגוזי מלך (כוס)
560 ג' קמח (4 כוסות)
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות להוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק ולהכניס למקרר לשעה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לקחת חתיכת בצק למי ששוקל זה בערך 25 ג', מעט ללוש ביד להכין גליל באורך 11 ס"מ ולעגל לסהרון. כדאי מראש להכין תבנית עם נייר אפייה ולהניח את הסהרונים עם רווח בין אחד לשני.
4. לאפות 15 דקות התחתית מזהיבה החלק העליון נשאר לבן, לצנן לא לגעת. לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.
כדאי לדעת ש…
אי אפשר להחליף הכל לשמן, במקום חמאה אפשר לשים מחמאה. הבצק לא הכי נוח אז לעבוד בסבלנות. העוגיות נשמרות 3 – 4 ימים בקופסא.
גולשים מכינים וממליצים:
שלומית : ניקי העוגיות יצאו פשוט מושלמות כמו שאר המתכונים הטובים והמדויקים שלך
אביטל : היי ניקי,
הכנתי את המתכון לפני איזה חודש ויצא מעולה, היום אני מכינה אותו בפעם ה-2- אני חייבת לציין שזה המתכון הראשון שיוצא לי להתעסק עם בצק והוא פשוט עושה חשק לעוד- ממש פשוט וטעים 🙂
אורית : פשוט יצאו טעימות ברמות נימוחות בפה הילדים פשוט התלהבו לא נשאר כלום
טליה : "עוגיות מעלפות כמו שאני אוהבת , לא מתפוררות , פריכות , קשות ונימוחות .ובאמת אין צורך באבקת האפיה ."
שוש : "סהרוני שקדים יצאו מעולים!
ובכלל גם חזה העוף בקרם קוקוס שיא ההצלחה, כאשר
הילדים והנכדים מגיעים מחכים
למנת חזה עוף בקרם הקוקוס."