אורז עם דלעת צימוקים ושקדים
לפעמים בא להרשים, להגיש את האורז בצורה קצת יותר אלגנטית (ברור שזה בשביל לקבל עוד מחמאות) פשוט ביותר יוצאת מנה טעימה מאוד, השילוב של הצבע הלבן והכתום פשוט מקסים.
מרכיבים:
2 כוסות אורז
בצל קצוץ
2 גזרים
100 ג' דלעת
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח
חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס צימוקים בהירים
כפית שמן
הכנות:
1. לטגן את הבצל לחתוך את הגזר לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל,לחתוך את הדלעת לקוביות ולהוסיף לטגן במשך כמה דקות עד שהן קצת מתרככות.
2. להוסיף את האורז מים ולתבל להרתיח לכסות ולהנמיך את האש ל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
3. לשים את הצימוקים במים חמים כדקה שתים ולסנן. במחבת חמה לשים כפית שמן ואת הצימוקים והשקדים לקלות במשך כמה דקות.
4. הגשה:
להגיש את האורז בצלחת הגשה ומעל לפזר את השקדים והצימוקים.
שאלות ותשובות
כמה זה 100 ג' דלעת ? שהירקן ישקול לכם או להשתמש בחתיכה קטנה של דלעת
אין לי דלעת מה אפשר במקום ? בטטה קטנה או להוסיף עוד גזר ואפילו אפשר גם בלי
אפשר להכין מראש ? אין בעיה יום מראש
איך מחממים ? על 180 מעלות מכוסה כ 20 דקות
אני תמיד שמה 2 כוסות מים על כוס אורז – אני לא, כוס וחצי מים על כוס אורז
האורז מספיק להתבשל ? כן
איך עושים את הצורה היפה ? דוחסים את האורז לכלי ואז הופכים ושולפים
אני לא אוהב ירקות כתומים אפשר בלי ? אפשר אבל זה יותר יפה כשמגישים
חייבים לעשות את הצורה הזאת ? ממש לא
כמה פלפל שמים ? לפי הרגש אני בדרך כלל נותנת כמה סיבובי מטחנה
כשקולים צריך לערבב ? כל הזמן
גולשים מכינים וממליצים: