יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז עם דלעת צימוקים ושקדים

15 ינואר 2014
(Visited 3,245 times, 1 visits today)

אורז עם דלעת צימוקים ושקדים

לפעמים בא להרשים, להגיש את האורז בצורה קצת יותר אלגנטית (ברור שזה בשביל לקבל עוד מחמאות) פשוט ביותר יוצאת מנה טעימה מאוד, השילוב של הצבע הלבן והכתום פשוט מקסים.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
בצל קצוץ
2 גזרים
100 ג' דלעת
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח

חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס צימוקים בהירים
כפית שמן

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל לחתוך את הגזר לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל,לחתוך את הדלעת לקוביות ולהוסיף לטגן במשך כמה דקות עד שהן קצת מתרככות.

2. להוסיף את האורז מים ולתבל להרתיח לכסות ולהנמיך את האש ל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לשים את הצימוקים במים חמים כדקה שתים ולסנן. במחבת חמה לשים כפית שמן ואת הצימוקים והשקדים לקלות במשך כמה דקות.

4. הגשה:
להגיש את האורז בצלחת הגשה ומעל לפזר את השקדים והצימוקים.

שאלות ותשובות

כמה זה 100 ג' דלעת ? שהירקן ישקול לכם או להשתמש בחתיכה קטנה של דלעת
אין לי דלעת מה אפשר במקום ? בטטה קטנה או להוסיף עוד גזר ואפילו אפשר גם בלי
אפשר להכין מראש ? אין בעיה יום מראש
איך מחממים ? על 180 מעלות מכוסה כ 20 דקות
אני תמיד שמה 2 כוסות מים על כוס אורז – אני לא, כוס וחצי מים על כוס אורז
האורז מספיק להתבשל ? כן
איך עושים את הצורה היפה ? דוחסים את האורז לכלי ואז הופכים ושולפים
אני לא אוהב ירקות כתומים אפשר בלי ? אפשר אבל זה יותר יפה כשמגישים
חייבים לעשות את הצורה הזאת ? ממש לא
כמה פלפל שמים ? לפי הרגש אני בדרך כלל נותנת כמה סיבובי מטחנה
כשקולים צריך לערבב ? כל הזמן

אורז עם דלעת צימוקים ושקדיםאורז עם דלעת צימוקים ושקדים

גולשים מכינים וממליצים:

 

 

 

הרשם
עדכן
32 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות