יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

תבשיל חצילים וכרובית

19 נובמבר 2014
(Visited 6,635 times, 6 visits today)

תבשיל חצילים וכרובית

אני אוהבת חצילים ואני אוהבת כרובית אז החלטתי לשדך בין השניים, זה לא יכול לצאת רע רק טוב יכול לצאת כאן. הכרובית ספגה את כל הטעם של החצילים והכל יוצא רך וטעים. לא צריך בשר אני מוותרת, זה מושלם.

4 מנות

מרכיבים:

חציל קטן
כרובית קטנה
2 שיני שום
כף רסק
מעט סוכר
כף פפריקה
כוס וחצי מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. לפרק את הכרובית לפרחים קטנים לחלוט 5 דקות ולסנן.

2. לחתוך את את החציל לקוביות קטנות ולטגן עד שהקוביות מתרככות, להוסיף את השום והכרובית לטגן כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים ולטגן עד שהחציל רך, אני אוהבת שהכרובית נשארת מעט פריכה.

גולשים מכינים וממליצים:

נאוה : “ישר נמשכתי לכותרת והכיתוב שבפנים…. גם אני אוהבת מאוד חצילים וכרובית ורצתי להכין בשביל לאכול לבד עוד לפני שבאים לגמור לי….תודה לך ניקי המתוקה המתכון הזה יצא טעים טעים טעים!!! לאט ובהתמדה אני עוברת כבר על כל המתכונים באתר…”

הרשם
עדכן
39 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי אני מניחה שאת מבשלת או מאדה קודם את הכרובית !? לא עד רך מידי ורק אז שמה אותה עם החצילים שקצת טוגנו ..?

אפשרי לוותר על הסוכר? ואבקת המרק?

היי ניקי

לא נוהגת להשתמש ברסק עגבניות

מה עדיף לא לשים אותו במתכון הנוכחי בכלל ? או לשים עגבניות מרוסקות הכונה בבקבוק קנוי ?

תודה .

והאם אפשר להשתמש בעגבניה אחת טריה מבושלת כמובן במקום כף רסק עגבניות ?

היי

האם לא ישרפו הירקות אם לא אוסיף מים מיד?

וואו ניקי התבשיל הזה הוא הדבר הכי טעים שאכלתי אני מכורה לחצילים… 🙂

מתכון מעולה!! הילדים טרפו מהסיר ולא נשאר כלום עד לארוחה. תודה ניקי!