יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים סלטים קרים

מטבוחה מעולה!

9 דצמבר 2015
(Visited 27,106 times, 7 visits today)
מטבוחה מעולה!

מטבוחה מעולה!

אני אוהבת את המטבוחה הזאת, אסור לי להכין אותה כי אני טועמת כל הזמן 🙂 זה אחד הסלטים שהכי מתאים לארוחת שישי ליד חלת השבת.
השום והפלפלים עם העגבניות מתבשלים ביחד וזה הופך להיות סלט נפלא כמעט ממרח. אחרי שתכינו לא תבינו איך לא הכנתם את זה היום.
טעים בעצם יותר מטעים תכינו ותהנו מכל ביס טעים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו וחצי עגבניות אדומות קצת רכות
10 שיני שום
2 כפיות שום כתוש
פלפל ירוק
2 פלפלים צהובים
פלפל אדום
פלפל חריף גדול
כפית וחצי סוכר
שליש כוס שמן
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק / מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחצות את הפלפלים לסדר בתבנית על נייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי הנייר, לאפות כ 45 דקות הפלפלים מתקמטים / משחירים להשאיר בתנור כבוי עוד חצי שעה. לקלף את הפלפלים ולחתוך לקוביות.
את הפלפל החריף להכניס לתנור כמו שהוא.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות במים רותחים לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.

3. לחמם סיר עם השמן לפרוס את שיני השום ולטגן שתיים שלוש דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את העגבניות לקוביות חצי שעה על אש נמוכה מידי פעם לערבב, במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף חצי כוס מים, להוסיף סוכר, שום כתוש לתבל ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות.

4. להוסיף את הפלפלים ולבשל עוד חצי שעה.

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא.

מטבוחה מעולה!מטבוחה מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אללה : "מטבוחה נורא טעימה וממש קלה להכנה!! תודה ;)"

סימה : "תשמעי יש לי חויות כשלון ממטבוחה כבר הבטחתי שלעולם אני לא חוזרת להכין.. אבל כשראיתי את המתכון ואת התגובות רק ניסיתי.. יצא מעדן אני מתגאה בה חחח פשוט מושלם זה נראה של בשלנית ותיקה!! ממליצה בחום!!"

שני : "מטבוחה מדהימה!!!!
הכנתי לשבת, ולא הצלחתי להתאפק… זה פשוט מדהים!
ממליצה בחום!!"

יפית : "עשיתי אותה לשבת יצא מדהים כולם אהבו , כבר ניסיתי כמה מתכונים של מטבוחה , אבל המתכון הזה מנצח ,
דרך אגב ניקי תודה על המתכונים אני משתמשת האפליקציה והתחלתי ללמוד לבשל בזכות המתכונים שלך"

חפצי : "אבל חייבת להודות לך על מטבוחה משגעת טעימה בטירוף!! יש לי אורחים בשבת.. מקווה שישאר משו..
תודה ענקית ניקי אוהבים אותך מאודדד אצלינו בבית…"

הרשם
עדכן
67 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ראיתי שיש גם מטבוחה "ללקת ת'אצבעות,
מה עדיף?

בוקר טוב! אין לי תנור כרגע, מה את ממליצה? תודה

אמאלה פיצוץ הכנתי כבר כמה פעמים רצוף

ניקי,אלף תודות,אני צריכה להכפיל את כמות החלות בזכות המטבוחה המדהימה הזו,את אלופיתתת

בוקר טוב, אשמח לעזרתך. הכנתי הסלט, אבל יש טעם של חמיצות, למרות שהוספתי כבר 2 כפיות סוכר. להוסיף עוד? רעיון אחר?
תודה!!

הי ניקי, אפשר להכין בלי הפלפל חריף? לא אוהבים אצלי.

טעים בטירוף!! פשוט משגע