יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים סלטים קרים

מטבוחה מעולה!

9 דצמבר 2015
(Visited 29,724 times, 6 visits today)
מטבוחה מעולה!

מטבוחה מעולה!

אני אוהבת את המטבוחה הזאת, אסור לי להכין אותה כי אני טועמת כל הזמן 🙂 זה אחד הסלטים שהכי מתאים לארוחת שישי ליד חלת השבת.
השום והפלפלים עם העגבניות מתבשלים ביחד וזה הופך להיות סלט נפלא כמעט ממרח. אחרי שתכינו לא תבינו איך לא הכנתם את זה היום.
טעים בעצם יותר מטעים תכינו ותהנו מכל ביס טעים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו וחצי עגבניות אדומות קצת רכות
10 שיני שום
2 כפיות שום כתוש
פלפל ירוק
2 פלפלים צהובים
פלפל אדום
פלפל חריף גדול
כפית וחצי סוכר
שליש כוס שמן
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק / מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • תפוחי אדמה אפויים בתנור

    אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת המושלמת, חיפשתי להכין תוספת מהירה ושיהיה כמה שיותר פשוט לא הייתי בעניין להסתבך כי הרי הפשטות גוברת על הכל במיוחד כשצריך להכין אוכל מהיר.
    הלכתי על תפוחי אדמה ורציתי שהם יכנסו כמה שיותר מהר לתנור הרי השעון דופק והצהריים בדרך.
    פחות 10 דקות התבנית נכנסה לתנור זה פשוט מהיר וטעים ליד הבשר זה מושלם. חתכתי סלט ירקות ואפילו הכנתי סלט חצילים. איזה כיף של ארוחת צהריים בתאבון הייתי כאן.

    4 מנות

  • צ'יפס חצילים טעים אש!

    איזה יאמי! אין כמו חצילים וזה לא משנה אם זה באפייה או בטיגון, אני מסוגלת לאכול רק את הצ'יפס חצילים ואני לא צריכה שום דבר ליד חוץ מטחינה וסלט ירקות אפילו אביב אכל ונהנה מכל ביס.
    אנשים אין לכם מושג כמה שזה טעים זהוב ואיזו פריכות נהדרת בסרטון שומעים את הקראנץ זה לא חוקי אין דברים כאלה.
    שישי צהריים תגישו עם סלטים שונים וזה הכי טעים בעולם כמה חבל שזה רק שני חצילים ולא יותר.
    אני מאוהבת בחצילים ואחרי שתכינו אתם תתאהבו בצ'יפס חצילים מושלם.

    3 – 4 מנות

  • אורז סיני מוקפץ עם ירקות

    איך מתכון נולד ? משאריות אורז לבן שאף לא רצה לאכול ובכל זאת אין מצב שאני אזרוק וככה נולד מתכון משגע של אורז מוקפץ עם ירקות שיצא מושלם, אני כל כך אוהבת שיוצאים לי דברים טובים.
    השתמשתי בדברים הכי בסיסיים שתמיד יש לי בבית הקפצתי ירקות וביצים ולקחתי את האורז הכי קלאסי והכי טעים בסמטי.
    הכנסתי הכל למחבת ובלי להגזים 10 דקות הגשתי לשולחן יאמי יאמי ועוד פעם יאמי יואוו איך נהנתי לאכול את האורז הזה הוא קיבל טעמים נפלאים שעשו טוב בכל ביס.
    כבר התחלתי לתכנן בראש איך אני מכינה בפעם הבאה יותר אורז בשביל להכין את המתכון הזה שוב.
    הכי חשוב אין צורך לגלות שמדובר באורז של אתמול יש דברים שעדיף לא לומר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחצות את הפלפלים לסדר בתבנית על נייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי הנייר, לאפות כ 45 דקות הפלפלים מתקמטים / משחירים להשאיר בתנור כבוי עוד חצי שעה. לקלף את הפלפלים ולחתוך לקוביות.
את הפלפל החריף להכניס לתנור כמו שהוא.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות במים רותחים לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.

3. לחמם סיר עם השמן לפרוס את שיני השום ולטגן שתיים שלוש דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את העגבניות לקוביות חצי שעה על אש נמוכה מידי פעם לערבב, במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף חצי כוס מים, להוסיף סוכר, שום כתוש לתבל ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות.

4. להוסיף את הפלפלים ולבשל עוד חצי שעה.

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא.

מטבוחה מעולה!מטבוחה מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אללה : "מטבוחה נורא טעימה וממש קלה להכנה!! תודה ;)"

סימה : "תשמעי יש לי חויות כשלון ממטבוחה כבר הבטחתי שלעולם אני לא חוזרת להכין.. אבל כשראיתי את המתכון ואת התגובות רק ניסיתי.. יצא מעדן אני מתגאה בה חחח פשוט מושלם זה נראה של בשלנית ותיקה!! ממליצה בחום!!"

שני : "מטבוחה מדהימה!!!!
הכנתי לשבת, ולא הצלחתי להתאפק… זה פשוט מדהים!
ממליצה בחום!!"

יפית : "עשיתי אותה לשבת יצא מדהים כולם אהבו , כבר ניסיתי כמה מתכונים של מטבוחה , אבל המתכון הזה מנצח ,
דרך אגב ניקי תודה על המתכונים אני משתמשת האפליקציה והתחלתי ללמוד לבשל בזכות המתכונים שלך"

חפצי : "אבל חייבת להודות לך על מטבוחה משגעת טעימה בטירוף!! יש לי אורחים בשבת.. מקווה שישאר משו..
תודה ענקית ניקי אוהבים אותך מאודדד אצלינו בבית…"

הרשם
עדכן
69 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות