יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים מתכונים לפורים

אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

13 פברואר 2021
(Visited 18,421 times, 1 visits today)

אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

30 אוזני המן

מרכיבים:

ביצה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית אבקת אינסטנט וניל
60 מ”ל מים (רבע כוס)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
350 ג’ קמח ( שתיים וחצי כוסות)

ממרח שוקולד / כל ממרח שאוהבים

אולי תאהב גם את...♥

  • איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

    חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • ארוחה לראש השנה 2020

    כבר התחלתם לחשוב מה להכין לראש השנה ? כל כך הרבה אפשרויות וכל כך הרבה מתכונים אני כאן בשביל לעשות לכם סדר ושיהיה לכם הכי קל להכין את הארוחה המושלמת לראש השנה. מוכנים ? יאללה מתחילים.

  • מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

    איזה עוגיות פינוק ליד הקפה הקר, אני מאוד אוהבת אגוזי מלך וכל הזמן מחפשת מה להכין איתם.
    בעצם הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה מעמולים, השילוב של התמרים עם האגוזי מלך והקינמון זה אהבה ממבט ראשון. הבצק של המעמולים נפלא, פריך, איזה כיף לתת ביס במעמול פריך עם מילוי נהדר.
    הדבר היחיד שהצטערתי שלא הכנתי כפול הם ממש ממש טובים.
    אז אל תחששו פשוט תכפילו. תוסיפו את הקפה הנהדר הזה ושיהיה לכם אחלה יום.

    20 יחידות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק בעזרת הוו גיטרה, אחרי שהבצק מוכן לרדד לעלה ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ בכל עיגול לשים / להזליף ממרח שוקולד ולסגור למשולש.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות, לעבור על הסגירות שוב ולאפות את האוזני המן כ 15 דקות.

Dairy free hamantaschen

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את האוזני המן המוכנים, אפשר להקפיא לפני הכניסה לתנור.

אוזני המן הן סוג של כיסוני בצק חגיגיים ופורימיים. במתכון שלפנינו בצק פשוט ונהדר, בעל כמות שומן נמוכה יחסית ועל בסיס שמן צמחי.
כשמכינים בבית אפשר לגוון את סוגי המילויים, החל משוקולד למריחה, ממרח תמרים, פירות יבשים ואגוזים, ממרח חלבה ביתי ופרג.
כל אוזן המן מכילה כ90 קלוריות מהבצק. נוסיף עוד כ50 קלוריות לחצי כפית ממרח שוקולד כמילוי והגענו לכ140 קלוריות ליחידה.
אגב, אני לגמרי בעד הגירסא הביתית. בגירסא הקנויה שניתן למצוא במאפיות כמות הקלוריות ליחידה כמעט כפולה, מכיוון שהבצק עבה ודחוס יותר באופן משמעותי.
כן, אני יודעת שריח האפייה בבית גורם לנו לרצות לחסל את כל התבנית ברגע שהיא יוצאת מהתנור. זכרו, שם המשחק הוא: אכילה מודעת.
קחו לכם כארוחת ביניים אוזן המן אחת או שתיים, תכינו כוס תה או קפה ליד, שבו ותהנו מכל רגע חגיגי, מפנק ומלא באושר.

אוזני המן פרווהאוזני המן פרווהאוזני המן פרווה

הרשם
עדכן
54 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום, אין לי איסטנט פודינג אפשר לשים משהו אחר?
והאם יש אפשרות מראש ללא ביצה?

היי ניקי…
קודם כל תודה אני משוגעת על מתכונים שלך אחלה שפית!!!
האם במתכון הזה גם לנהוג בטיפים שרשמת לאוזני המן???

היי ניקי,האם גם בבצק הזה אמורים ללוש עד לקבלת פירורים גדולים?הכפלתי כמויות ומרגיש לי שהבצק לא מתאחד טוב. מה את מציעה לעשות?

אם אין לי מיקסר כיצד ניתן לעבד את הבצק ושיצליח?

פעם ראשונה שמתכוון שלך לא יוצא לי מעולה… באוזני המן טעימות מאוד אבל חסר לדעתי אפייה. הבצק נהדר לעבודה אבל אחרי אפייה יוצא קצת קשה

הי ניקי!
אני רוצה לעשות חצי בצק חום וחצי לבן ואז ליצור אוזני המן זברה…..
איך אני יכולה להפוך חצי מכמות הבצק לחומה? כמה קקאו/שוקולית להוסיף? (אם זה בכלל אפשרי…)
תודה רבה על אתר אליפות!!!

היי ניקי בבקשה כמה גר’ זה כפית אינסטנט וניל ?