יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים מתכונים לפורים

אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

13 פברואר 2021
(Visited 18,685 times, 1 visits today)

אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

30 אוזני המן

מרכיבים:

ביצה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית אבקת אינסטנט וניל
60 מ”ל מים (רבע כוס)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
350 ג’ קמח ( שתיים וחצי כוסות)

ממרח שוקולד / כל ממרח שאוהבים

אולי תאהב גם את...♥

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

    חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

  • ספינג' טעים בטירוף!

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג' והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג' נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג'

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק בעזרת הוו גיטרה, אחרי שהבצק מוכן לרדד לעלה ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ בכל עיגול לשים / להזליף ממרח שוקולד ולסגור למשולש.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות, לעבור על הסגירות שוב ולאפות את האוזני המן כ 15 דקות.

Dairy free hamantaschen

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את האוזני המן המוכנים, אפשר להקפיא לפני הכניסה לתנור.

אוזני המן הן סוג של כיסוני בצק חגיגיים ופורימיים. במתכון שלפנינו בצק פשוט ונהדר, בעל כמות שומן נמוכה יחסית ועל בסיס שמן צמחי.
כשמכינים בבית אפשר לגוון את סוגי המילויים, החל משוקולד למריחה, ממרח תמרים, פירות יבשים ואגוזים, ממרח חלבה ביתי ופרג.
כל אוזן המן מכילה כ90 קלוריות מהבצק. נוסיף עוד כ50 קלוריות לחצי כפית ממרח שוקולד כמילוי והגענו לכ140 קלוריות ליחידה.
אגב, אני לגמרי בעד הגירסא הביתית. בגירסא הקנויה שניתן למצוא במאפיות כמות הקלוריות ליחידה כמעט כפולה, מכיוון שהבצק עבה ודחוס יותר באופן משמעותי.
כן, אני יודעת שריח האפייה בבית גורם לנו לרצות לחסל את כל התבנית ברגע שהיא יוצאת מהתנור. זכרו, שם המשחק הוא: אכילה מודעת.
קחו לכם כארוחת ביניים אוזן המן אחת או שתיים, תכינו כוס תה או קפה ליד, שבו ותהנו מכל רגע חגיגי, מפנק ומלא באושר.

אוזני המן פרווהאוזני המן פרווהאוזני המן פרווה

הרשם
עדכן
54 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום, אין לי איסטנט פודינג אפשר לשים משהו אחר?
והאם יש אפשרות מראש ללא ביצה?

היי ניקי…
קודם כל תודה אני משוגעת על מתכונים שלך אחלה שפית!!!
האם במתכון הזה גם לנהוג בטיפים שרשמת לאוזני המן???

היי ניקי,האם גם בבצק הזה אמורים ללוש עד לקבלת פירורים גדולים?הכפלתי כמויות ומרגיש לי שהבצק לא מתאחד טוב. מה את מציעה לעשות?

אם אין לי מיקסר כיצד ניתן לעבד את הבצק ושיצליח?

פעם ראשונה שמתכוון שלך לא יוצא לי מעולה… באוזני המן טעימות מאוד אבל חסר לדעתי אפייה. הבצק נהדר לעבודה אבל אחרי אפייה יוצא קצת קשה

הי ניקי!
אני רוצה לעשות חצי בצק חום וחצי לבן ואז ליצור אוזני המן זברה…..
איך אני יכולה להפוך חצי מכמות הבצק לחומה? כמה קקאו/שוקולית להוסיף? (אם זה בכלל אפשרי…)
תודה רבה על אתר אליפות!!!

היי ניקי בבקשה כמה גר' זה כפית אינסטנט וניל ?