אוזני המן פרווה במילוי שוקולד
איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.
30 אוזני המן
מרכיבים:
ביצה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית אבקת אינסטנט וניל
60 מ”ל מים (רבע כוס)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
350 ג’ קמח ( שתיים וחצי כוסות)
ממרח שוקולד / כל ממרח שאוהבים
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק בעזרת הוו גיטרה, אחרי שהבצק מוכן לרדד לעלה ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ בכל עיגול לשים / להזליף ממרח שוקולד ולסגור למשולש.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות, לעבור על הסגירות שוב ולאפות את האוזני המן כ 15 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את האוזני המן המוכנים, אפשר להקפיא לפני הכניסה לתנור.
כל אוזן המן מכילה כ90 קלוריות מהבצק. נוסיף עוד כ50 קלוריות לחצי כפית ממרח שוקולד כמילוי והגענו לכ140 קלוריות ליחידה.
אני יודעת שריח האפייה בבית גורם לנו לרצות לחסל את כל התבנית ברגע שהיא יוצאת מהתנור. זכרו, שם המשחק הוא: אכילה מודעת. קחו לכם כארוחת ביניים אוזן המן אחת או שתיים, תכינו כוס תה או קפה ליד, שבו ותהנו מכל רגע חגיגי, מפנק ומלא באושר.