טחינה מתכון בסיסי
הכי קל בעולם זה להכין טחינה אין איפה להסתבך בסך הכל צריך לערבב ובכל זאת מה הבעיה ? כל אחד אוהב את הטחינה שלו בצורה אחרת, סמיכה, נוזלית, יותר חמיצות, שום יותר מודגש או בעצם בלי שום.
יש כאלה שיבחרו באופציה של לקנות מבחינתי ביג נו אין מה להשוות לטחינה שמכינים לבד הטעמים, המרקם רק בשביל זה שווה להכין לבד, אני נותנת מתכון בסיסי לטחינה ומה שיפה במתכון הזה שאפשר לטעום ולאזן תוך כדי ולהגיע לטעם ומרקם מושלמים.
והכי חשוב טחינה זה בריא וההכנה לוקחת 2 דקות אז יאללה להכין 🙂
מרכיבים:
3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
מעט פפריקה אדומה מרוקאית
מעט פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. לערבב טחינה ומים למרקם קרם אחיד וחלק, אפשר להכין במעבד מזון ולהוסיף מים באיטיות עד שמגיעים למרקם הרצוי, להוסיף את המיץ הלימון, שום, מלח ופלפל.
2. לאזן טעמים להעביר לקערה מעל לפזר מעט פפריקה ופטרוזיליה קצוצה.