יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים יום העצמאות מטבלים, ממרחים ורטבים סלטים

טחינה

3 מרץ 2013
(Visited 40,784 times, 9 visits today)
טחינה

טחינה

אפשר לכתוב מתכון לטחינה ? הרי כל אחד אוהב את הטחינה שלו אחרת אין מתכון מדוייק לטחינה יש בערך וכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו.
זה הטחינה שאני אוהבת היא לא סמיכה מאוד לא הרבה לימון עם נגיעות של פפריקה, מבחינתי היא מושלמת אחלה טעם עם מרקם נכון.

זמן הכנה:
10 דקות

מרכיבים:

3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
מעט פפריקה אדומה

אולי תאהב גם את...♥

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

    איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
    אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
    בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
    לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
    לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

    30 אוזני המן

הכנות:

1. אחת הדרכים הקלות להכין טחינה זה לשים את הטחינה הגולמית במעבד מזון להוסיף את המים באיטיות עד שמגיעים למרקם הרצוי והכל אחיד. אם רוצים יותר סמיך להוסיף עוד טחינה גולמית, יותר דליל להוסיף עוד קצת מים,
בקיצור לשחק עם זה.

2. להעביר את הטחינה לקערה להוסיף 3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, לימון ומלח פלפל.

3. לפזר מעט פפריקה אדומה מעל וקצת פטרוזיליה ולהגיש רצוי בליווי פיתות וסלט ירקות.

*4. אין מעבד מזון ? בקערה לערבב את הטחינה והמים להגיע למרקם הרצוי ולהוסיף את שאר המצרכים, להגיש כמו שכתבתי קודם.

טחינהטחינהטחינה

טחינהטחינהטחינה

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

במקום פטרוזיליה אני שם שמיר. יוצא מדהים!!! השמיר מעניק מתיקות שעושה פלאים ומתחברת המון עם הטחינה.

שלום ניקי,
פעם הייתי מכין טחינה כמו שאת ממליצה, אבל גיליתי לפני כמה שנים טובות שאם הטחינה איכותית, כל תוספת מיותרת. מים ומעט מלח וזהו. יש מקרים שאני אוכל את הטחינה הגולמית כמו שהיא, למשל, כמטבל לתפוחי אדמה מתוקים בתנור.
אחרי שבדקתי כמעט כל טחינה בשוק הישראלי/פלסטינאי, מצאתי שטחינה הר ברכה השומרונית היא המשובחת ביותר. לטעמי. יותר מעודנת ועשירה, למשל, מהיונה והנסיך. מצאתי גם שכל טחינה מיבוא מטורקיה עושה צחוק מרוב התוצרת המקומית.

ערב טוב ניקי ותודה ענקית על המתכונים שלך.
בנוגע לטחינה יש אפשרות להוסיף פטרוזיליה יבשה? ואם כן כמה ?

שלום ניקי

על איזו חברה של טחינה את הכי ממליצה?
יש כאלו שגם לטחינה הרגילה שלהן יש טעם של טחינה מלאה. משהו מריר.

תודה !!

היי ניקי

שאלה, הטחינה יוצאת לי קצת מרירה… יכול להיות שזה בגלל הסוג של הטחינה? את יודעת איך אני יכולה לאזן את המרירות?

יש תמונה עם מעורב בפיתה אפשר מתכון?

ניקי

שמתיכפית פפריקה בטעות יש דרך לתקן