עוגיות טחינה מדהימות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות טחינה מדהימות!

עוגיות טחינה מדהימות!

עוגיות מדהימות ויפהפיות, אני עושה המון עוגיות מכל הסוגים לא יוצא לי לעיתים קרובות עוגיות שנראות ככה. הניגוד המקסים בין העוגיות החומות לבין המטבעות הלבנים פשוט משגע.
מסוג העוגיות שחייבים להכין לפחות פעם אחת (בטח :)) ולהתענג עליהן.
הכנתי אותן מאוחר בלילה ורועי הריח את הריח עד החדר שלו זה נגמר בזה שהייתי צריכה לבקש שוב ושוב שישאיר לי משהו לצלם מחר.
אני מאוד שמחה לחלוק איתכם את המתכון הזה תשמרו אותו במועדפים אני די בטוחה שלא תפסיקו להכין אותו.

35 עוגיות

מרכיבים:

120 ג` חמאה
120 ג` סוכר (חצי כוס)
40 ג` דבש (2 כפות)
180 ג` קמח  (כוס וחצי פחות 3 כפות)
140 ג` טחינה גולמית (חצי כוס)
כף אבקת קקאו
מטבעות שוקולד לבן / חום / לא חובה

הכנות:

1. להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר.

2. לשים את החמאה במיקסר להוסיף את הסוכר והדבש, להקציף כדקה במהירות בינונית, להוסיף את הטחינה, קקאו והקמח לערבב לבצק אחיד.

*3. אפשרויות:
לפני הכל לחמם את התנור ל 180 מעלות.
אפשרות א’ : להכין כדורים במשקל 13 ג’ לסדר בתבנית (אני ממליצה עכשיו לשטוף טוב את הידיים כדי לא ללכלך את המטבעות הלבנים) מעל להניח מטבע שוקולד בקטנה ללחוץ ממש קצת לא יותר מזה.
לאפות 11 דקות העוגיות מתקשות אבל עדיין נשארות רכות, לא לגעת ולהמתין לצינון. הן נראות קצת פחות טוב.

אפשרות ב’ כי אני מאוד אוהבת לסבך את העניינים 🙂 חשוב לי שגם מבחינה אסתטית העוגיות יראו טוב לכן להכין כדורים במשקל 13 ג’ כל אחד לסדר בתבנית לאפות 11 דקות להוציא מהתנור ובכל עוגייה לנעוץ בעדינות מטבע במרכז.
לתת לעוגיות להתקרר לפני שנוגעים בהן.
באפשרות הזאת כדאי לאפות 8 עוגיות כל פעם כדי להספיק לנעוץ את המטבעות בזריזות לפני שהעוגיות מתקשות.

אפשרות ג’: להכין את העוגיות בלי המטבעות, לאפות 11 דקות העוגיות לא משתטחות אלא נשארות כדוריות.

אפשרות ד’ (קצת נסחפתי אבל אני רוצה שהכל יהיה ברור) קוביית שוקולד לבן, העוגייה יוצאת לא אסתטית זה לא נראה טוב והשוקולד הלבן מאוד דומיננטי כי הקובייה עבה, עוד דבר חשוב השוקולד הלבן נותר רך ולוקח לו זמן עד שהוא מתקשה. בקיצור האפשרות הזאת פחות טובה (בעצם בכלל לא טובה).

בשביל לא לסבך לכם את החיים תעשו את אפשרות א’ היא הכי קלה, בתמונות עשיתי לפי אפשרות ב’.

כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על האבקת קקאו + כף סוכר ולקבל עוגיות בהירות, כמובן לשים מטבע שוקולד חום שיהיה ניגוד מעניין, אפשר להפחית את הטחינה לרבע כוס. במקום דבש אפשר לשים סירופ מייפל או סילאן.

18569 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות טחינה מדהימות!עוגיות טחינה מדהימות!עוגיות טחינה מדהימות!

עם קוביית שוקולד לבןעוגיות טחינה מדהימות!עוגיות טחינה מדהימות!

גולשים מכינים וממליצים:

אולגה : היי ניקי הכנתי את עוגיות עכשיו יצא מאוד טעים והריח בכל הבית תודה רבה על המתכון !!

יערה : אני הנערה הבשלנית בבית ותמיד כולם אומרים לי להכין עוגה עוגיוות – משהוא מהאתר של ניקי! 😉
כל המאכלים בבית הם רק שלי “ניקי פיקי” (ככך אחי הקטן קורא לאתר)
העוגיות יצאו נהדרות, תודה

מעיין : “העוגיות הכי טעימות שיש!! זאת הפעם הרביעית שאני מכינה אותן.”

94
תגובות

  הרשם  
עדכן
שונה

הי ניקי,רציתי לדעת האם ניתן להמיר את הקמח התופח בקמח כוסמין? או חצי כוסמין חצי מלא? כמובן שעם אבקת אפייה? תודה 😉

מעין אייל

היי,
האם אפשר לשים טחינה מלאה?
בנוסף, האם לדעתך ניתן להוריד בכמות הסוכר והדבש? (מעבר לכף שכתבת בהערה שניתן להוריד)

1 5 6 7