עוגת מוס אננס ושוקולד
עוגת מוס אננס ושוקולד, הסיפור הוא כזה, בילינו חופשה במלון דן, בארוחת הערב הוגשו קינוחים וקלטתי את העוגה הזאת ואני לא היחידה.
אנשים חיסלו את העוגה הזאת החלטתי שאני חייבת להשיג את המתכון שלה. הצלחתי להגיע לשף והחמאתי לו על הקינוחים וכמה שכולם התלהבו מהם (מה שנכון) וביקשתי את המתכון להפתעתי הרבה הוא הסכים.
כשהגענו הבייתה טסתי למטבח להכין את העוגה המדהימה הזאת. בקושי הצלחתי לצלם לפני שכולנו התנפלנו עליה.
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
שלב א`:
5 חלמונים
80 ג` חמאה – מחמאה פרווה
50 ג` סוכר (רבע כוס)
כפית תמצית וניל
גרידת לימון
שלב ב`:
5 חלבונים
150 ג` סוכר (3/4 כוס)
שלב ג`:
90 ג` קוקוס (כוס)
30 ג` פירורי לחם (פחות משליש כוס)
מוס אננס:
250 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב – חלב סויה לפרווה
כוס אננס קצוץ (קוביות אננס מקופסת שימורים שקצצתי)
קרם שוקולד:
150 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ
150 ג` שוקולד מריר
הכנות:
1. להקציף / להקרים חמאה וסוכר, להוסיף חלמונים, וניל, לימון. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב. לקפל את שתי התערובות. לערבב קוקוס ופירורי לחם ולקפל לתערובת.
2. לצקת לתבנית, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות, לצנן.
3. להקציף שמנת, אינסטנט וחלב לקרם יציב, להוסיף בקיפול את האננס הקצוץ ולמרוח על שכבת הבסיס שהכנו, להקפיא לחצי שעה.
4. לחמם שמנת עד סף רתיחה, לצקת על קוביות השוקולד, לערבב היטב ולצקת על שכבת האננס, לקרר כמה שעות.
גולשים מכינים וממליצים:
אופירה: "עוגה מדהימה נהננו מאוד!!!!"
דורית : "רציתי להודות מקרב לב על מתכון מנצח לעוגה,
הגורמת להתמכרות לטעם הנפלא, למרקם ולתחושה מיד לאחר נגיסה ראשונה.
ובאותה העת נשכחים חישובי הקלוריות המייגעים
ובעיית רכיסת הכפתור במכנסיים המתפוצצים.
והתחושה על השפתיים היא משהו שאין לתאר במילים"