עוגת מוס חלבה שוקולדית
במקרה ורק במקרה העוגה הזאת מתאימה לפסח, אבל אני מכינה אותה כל השנה. השילוב של שוקולד וחלבה מאוד אהוב אצלי. קבלו עוגת מוס שתמתיק לכם את החג ותעשה לכם כיף בשולחן החג
גודל תבנית: 26"
מרכיבים:
200 ג' שוקולד מריר
200 ג' חלבה מפוררת
200 ג סוכר (כוס)
80 ג' סוכר (חצי כוס פחות כף)
2 כפות שוקולית
כף ליקר שוקולד (לא חובה)
כוס חלב / חלב סויה
200 ג' חמאה / מחמאה
6 ביצים מופרדות
מוס שוקולד:
350 מ"ל שמנת מתוקה / שמנת ריץ פרווה (כוס וחצי פחות כף)
2 כפיות ג'לטין
5 כפות חלב / מים
קרם שוקולד:
150 מ"ל שמנת מתוקה / שמנת ריץ פרווה
150 ג' שוקולד מריר
הכנות:
1. להמיס חמאה, שוקולד, חלבה, סוכר (כוס), שוקולית, ליקר, חלב, לתערובת חלקה,להקפיד לערבב כל הזמן. לצנן.
2. להוסיף חלמונים לתערובת השוקולד, לערבב היטב. להוציא החוצה כוס מתערובת השוקולד, לשמור בצד.
3. להקציף חלבונים עם הסוכר שנותר לקפל לתערובת השוקולד להעביר לתבנית משומנת, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 40 דקות. העוגה תופחת בתנור וממלאת את התבנית, (לא לדאוג היא תרד) כשהעוגה מוכנה להפריד בעדינות בעזרת סכין את העוגה מהדפנות, לצנן.
4. המסת ג'לטין: להניח בקערה ג'לטין וחלב, להמתין 10 דקות, להכניס למיקרו ל 30 שניות.
5. הכנת מוס שוקולד חלבה: לערבב ג'לטין יחד עם תערובת השוקולד שהשארנו בצד. להקציף שמנת מתוקה ( 350 מ"ל). לקפל את השוקולד לקצפת. לצקת על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעתיים.
6. להמיס שמנת ושוקולד ולערבב לקרם אחיד. לצקת על שכבת מוס השוקולד, להקפיא ללילה. להפשיר במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
הערות:
מתאימה לפסח
אפשר להכין פרווה
עיטרתי בקצפת