עוגת מוס חלבה שוקולדית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס חלבה שוקולדית

עוגת מוס חלבה שוקולדית

במקרה ורק במקרה העוגה הזאת מתאימה לפסח, אבל אני מכינה אותה כל השנה. השילוב של שוקולד וחלבה מאוד אהוב אצלי. קבלו עוגת מוס שתמתיק לכם את החג ותעשה לכם כיף בשולחן החג

גודל תבנית: 26″

מרכיבים:

200 ג’ שוקולד מריר
200 ג’ חלבה מפוררת
200 ג סוכר (כוס)
80 ג’ סוכר (חצי כוס פחות כף)
2 כפות שוקולית
כף ליקר שוקולד (לא חובה)
כוס חלב / חלב סויה
200 ג’ חמאה / מחמאה
6 ביצים מופרדות

מוס שוקולד:
350 מ”ל שמנת מתוקה / שמנת ריץ פרווה (כוס וחצי פחות כף)
2 כפיות ג’לטין
5 כפות חלב / מים

קרם שוקולד:
150 מ”ל שמנת מתוקה / שמנת ריץ פרווה
150 ג’ שוקולד מריר

הכנות:

1. להמיס חמאה, שוקולד, חלבה, סוכר (כוס), שוקולית, ליקר, חלב, לתערובת חלקה,להקפיד לערבב כל הזמן. לצנן.

2. להוסיף חלמונים לתערובת השוקולד, לערבב היטב. להוציא החוצה כוס מתערובת השוקולד, לשמור בצד.

3. להקציף חלבונים עם הסוכר שנותר לקפל לתערובת השוקולד להעביר לתבנית משומנת, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 40 דקות. העוגה תופחת בתנור וממלאת את התבנית, (לא לדאוג היא תרד) כשהעוגה מוכנה להפריד בעדינות בעזרת סכין את העוגה מהדפנות, לצנן.

4. המסת ג’לטין: להניח בקערה ג’לטין וחלב, להמתין 10 דקות, להכניס למיקרו ל 30 שניות.

5. הכנת מוס שוקולד חלבה: לערבב ג’לטין יחד עם תערובת השוקולד שהשארנו בצד. להקציף שמנת מתוקה ( 350 מ”ל). לקפל את השוקולד לקצפת. לצקת על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעתיים.

6. להמיס שמנת ושוקולד ולערבב לקרם אחיד. לצקת על שכבת מוס השוקולד, להקפיא ללילה. להפשיר במקרר כשעתיים לפני ההגשה.

הערות:
מתאימה לפסח
אפשר להכין פרווה
עיטרתי בקצפת

25457 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס חלבה שוקולדית

94
תגובות

  הרשם  
עדכן
סתיו

היי ניקי, אני מתכננת להכין את העוגה כבר היום לליל הסדר בעוד יומיים. האם היא תהיה בסדר בהקפאה ליומיים?

לילוש

היי ניקי מה שלומך?,
יש לי שאלה לגבי הקצפת.. אני רוצה להכין את העוגה היום ואני צריכה אותה למחר בערב
אני יכולה לעשות את הקצפת להזליף וככה להקפיא את העוגה?
בהפשרה כשזה במקרר הקצפת לא תקרוס/תהרס?
(לא יהיה לי זמן להזליף אחרי ההוצאה מהקפאה..)
תודה..

רונית

היי ניקי יש לי שאלה, בתמונה העוגה נראית מאוד גבוהה אי אפשר לעשות אותה בתבנית 24?? תודה

שם

יצאה לי משגעת תודה 🙂

שם

היי ניקי בדרך כלל אני מכינה מוסים חלביים טימים אבל במקרה הזה אני ממש חייבת להכין פרווה שווה להשקיעה או שלא הדבר האמיתי?
תודה
חסיה

שם

הי ניקי,
אתר מקסים, יישר כוח!!
הכנתי המון מתכונים…. וכולם 10.
הכנתי כבר שתי עוגות מוס מהאתר (ללא ג’לטין) ויצאו מעולות.
הפעם אני צריכה לקחת עוגה בחג וליסוע איתה 45 דקות…
האם הג’לטין הוא רק לצורך ייצוב או שיש לו גם משמעות בטעם/מרקם?
תודה רבה,
חג שמח,
שנה טובה

שם

הי ניקי, רציתי לדווח שהכנתי את העוגה הזו ליומולדת של בני, והיא קצרה מחמאות. לא האמינו שאני הכנתי אותה. חוסלה בשעה. תודה רבה! (הרגיש לי קצת מתוק מדי- במיוחד הבסיס, נראה לי שאפחית את כמויות הסוכר בפעם הבאה)עכשיו אני צריכה להעיז להעין עוגות מוס נוספות שלך

1 2 3 6