פאי תפוחים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי תפוחים

פאי תפוחים

פאי תפוחים חם, כדור גלידה קר ליד ואם רוצים ללכת לכיוון השחיתות להזליף קצפת וכל ביס זה חגיגה של טעמים.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג` קמח (כוס וחצי פחות כף)

120 מ”ל שמנת מתוקה
100 ג` חמאה
חלמון

מילוי:
6  תפוחים קלופים וחתוכים לחצאי ירח דקים.
100 ג חמאה
120 ג` סוכר חום (חצי כוס)
כפית קינמון
כפית דבש
שמנת מתוקה
ביצה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
מיץ מלימון אחד

הכנות:

1 .לעבד את המצרכים לבצק, לקרר  שעתיים. לרדד לעלה גדול, להעביר את הבצק לתבנית קיש מתפרקת ששימנו, להדק בדפנות ולחתוך שאריות, לשמור בהקפאה.

2. את התפוחים להשרות במיץ הלימון להמיס חמאה, להוסיף קינמון דבש סוכר חום ולערבב לתערובת אחידה, להוסיף תפוחים לבשל עד שהתפוחים רכים. לסנן.

3. לסדר את התפוחים בצורת מניפה על הבצק. לערבב שמנת מתוקה סוכר וביצה לצקת על התפוחים בצורה שווה.

4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 35 – 40 דקות. כשהפאי יוצא מהתנור להבריש בעדינות בריבת משמש, שחוממה מעט.

מתכוני תפוחים נוספים

24853 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי תפוחיםפאי תפוחיםפאי תפוחיםפאי תפוחים

גולשים מכינים וממליצים:

אלה : הייתי חייבת לחזור לעדכן ולפרגן- הכנתי את הפאי הזה השבת וגרפתי מלא מחמאות!! (:
הכל בזכותך!(שלחתי את כולם לחפש פה מתכונים…)
אחלה קינוח!! תודה על המתכון המצוין!!

אורלי : היי ניקי,
הכנתי את הפאי כאחת מעוגות החג ומובן שהיא קצרה מחמאות מהאורחים. כמו תמיד כייף להכין את מתכונייך- תודה לך.
מאחלת לך שנה טובה מבורכת ופוריה.

ורד : “יצא טעים מאוד והיה השיא של הארוחה
תודה רבה על מתכון מוצלח:)”

177
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפעת

הי, כמה שמנת מתוקה במילוי? לא רשום…

עמית

שלום, האם יש מורך לבשל את התפוחים לפני או רק להשרות במים?
אין צורך לאפות את הבצק חצי אפיה לפני המילוי?
תודה על מתכונים מושלמים!!!

1 9 10 11