


מאפינס תפוח בדבש
תפוחים וקינמון זה אחד השילובים הכי טעימים שאכלתי ועם תוספת של הדבש זה בכלל חלומי, אחד המתכונים הכי קלים שהכנתי ואפילו לא הפעלתי את המיקסר. לערבב עם כף למלא את השקעים וזה כל הסיפור הטעים.
5 דקות עבודה ויוצאים מאפינס נהדרים, מתכון מנצח בכלום עבודה.
12 מאפינס
מרכיבים:
3 תפוחים גדולים
כפית סוכר
2 ביצים גדולות
3/4 כוס שמן
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית קינמון
2 כפות דבש
180 ג’ קמח תופח (כוס + 4 כפות נוספות)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לקלף את התפוחים ולחתוך אותם לקוביות קטנות, להוסיף כפית אל התפוחים סוכר ולערבב שהסוכר יצפה את התפוחים.
3. בקערה לטרוף ביצים סוכר ושמן, להוסיף את הדבש ואת הקינמון, להוסיף את התפוחים לערבב ובסוף להוסיף את הקמח ולערבב עד שהכל אחיד.
4. לשמן תבנית שקעים ולמלא עד 3/4 גובה עם עיסת התפוחים.
*5. לאפות כ 20 דקות או עד שהמאפינס יציבים וזהובים.
כדאי לדעת ש…
מאפינס משגעים וטעימים ביותר, מתכון קל ופשוט שלא מצריך מיקסר הכל נעשה באופן ידני לערבב וזהו, ניתן להשתמש בכל סוג תפוחים שיש בבית, ניתן להכין יומיים מראש ורצוי לשמור במקרר.
אפשר להחליף את הדבש בסילאן או להכין בלי
גולשים מכינים וממליצים:
דניאל : עשיתי בראש השנה. יצא מדהים ומאז הספקתי להכין כבר עוד 7 פעמים עפ”י בקשת המשפחה.
תודה על המתכונים הקלים, מוצלחים וטעימים כל כך.
גלי : ניקי – מדהים!!! שולחת לך חיבוק וירטואלי על המתכון הנפלא הזה, יצא נפלא!
שם : ויתרתי על הדיאטה שלי חחח 🙂 יצא מדהים תודה
רחלי : רציתי להודות לך אנחנו לא גומרים לאכול… טעים במיוחד
אוף ניקי מה יהיה איתך!! הכנתי את המאפינס והוא פשוט חוסל תוך כמה דקות! כששאלתי את בעלי מה להכין- את זה את הווניל או את הקפה עם הפצפוצים את יודעת מה הוא ענה לי? למה זה סותר? אי אפשר את שלושתם..?
אני מאחלת לך שתהיה לך שנה מעולה כמו כל המתכונים שלך ואף יותר, תמשיכי לשמח את כל משפחות ישראל כמו שאת יודעת לעשות טוב כל כך!
אין עליך!
אפשר להכין בלי התפוחים?
היי,
האם אפשר לההקפיא את המאפניס מוכן לאחר אפייה?
קודם כתבתי במקום הלא נכון…
איזה באסה של חוסר תשומת לב!
העתקתי את המתכון מהר ולא שמתי לב שכתוב קמח תופח. שמתי קמח רגיל, והיה לי מוזר שאין אבקת אפיה במתכון, אז הוספתי חצי כפית אבקת אפיה…לא רציתי להוסיף יותר מדי כי הבנתי שלא צריך בכלל!
בקיצור- עכשיו בתנור, הריח מדהים אבל המאפינס לא תופחים 🙁
יכול להיות שעדיין יצא מוצלח, נכון? מקווה…
יצאו מעולים!! עסיסיים ביותר!! שידרגתי מעט עם 2 כפות קקאו וקוביית שוקולד טמונה בכל מאפין.. התוצאה פשוט נטרפה 🙂
ניקי תבורכי על האתר…
הכנתי עכשיו את המאפינס איזה ריח מעולה והטעם פשוט נהדר.. החלפתי את הקמח ב 3/4 כוס קמח מלא תופח והשאר קמח לבן תופח , הוספתי לתערובת 2 כפות חמוציות וכפית אבקת אפיה, פיזרתי מעל כל מאפינס אגוזי מלך… יצא נפלא…תודה רבה…
עשיתי בראש השנה. יצא מדהים ומאז הספקתי להכין כבר עוד 7 פעמים עפ”י בקשת המשפחה.
תודה על המתכונים הקלים, מוצלחים וטעימים כל כך.