פאי אגסים ודבש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פאי אגסים ודבש

פאי אגסים ודבש, מתאים לכם לקבל המון מחמאות שילקקו את האצבעות מרוב שזה טעים וידרשו מיד פרוסה נוספת ? פאי אגסים מעולה!  אפילו על הפירורים לא ויתרנו. אגסים משתלבים בפאי הזה בצורה מושלמת, שכבת בצק פריך טעים מעל מונחות פרוסות אגסים עם דבש ומעל הכל קצפת אפויה וזהובה.
להגיש כדור גלידה ליד פרוסת פאי ותאמינו לי שזה הקינוח המושלם. אתם כבר מתארים את הטעם ?

זמן הכנה: כשעה

מרכיבים:

150 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
250 ג’ קמח  (2 כוסות פחות 3 כפות)
3 חלמונים
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל

מילוי:
5 אגסים קלופים ופרוסים
חצי כוס מים
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 כפות דבש

שכבת הקצף:
3 חלבונים
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית סוכר וניל


הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק  ולקרר חצי שעה. לשטח בתבנית. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 – 20 דקות.

2. להרתיח מים, סוכר ודבש להוסיף את האגסים ולבשל עד שהם רכים, לסנן ולשמור את המיץ.

3. לסדר את פרוסות האגסים על הבצק, להבריש מעט את הפרוסות במיץ, לצנן. להקציף חלבונים וסוכרים לקצף יציב ולמרוח על שכבת האגסים.

4. להכניס לתנור שוב. חום בינוני 180 מעלות עוד 10 דקות או עד שהקצף מזהיב.

הערות:
אפשר להכין עם תפוחים

6534 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי אגסים ודבשפאי אגסים ודבש

גולשים מכינים וממליצים:

עידית 1 : היי ניקי עשיתי את העוגה ויצאה פשוט מדהים , תודה רבה לא נשאר פירור . במקום אגסים שמתי תפוחים ויצא פשוט מדהים

אסתר גרשוני ברק : הכנתי את הפאי לראש השנה, טעימה ומרשימה!!!!

תלמה : ניקי בוקר טוב, אני צופה שקטה אך אדוקה כבר מעלה משנה… רציתי לספר שאתמול הכנתי את עוגת הגבינה עם שוקולד לבן, עשיתי קישוטי קצפת כפי שרואים בתמונה ויצא מהמם. בלילה בלילה לבעלי ולי התחשק משהו מתוק אז חיש קל קפצתי על פאי האגסים ויצא מטריףףףףף אני אגב עשיתי עם 2 תפוחים ו2 אגסים כי התינוקי צריך לאכול פירות בבוקר. שוב עשיתי למעלה קישוטי קצפת, העוגה יפהפיה וטעימה כמו בקונדיטוריה- תודה על הכל וחג שמח!


108
תגובות

  הרשם  
עדכן
בטי

היי ניקי חג שמח ושנה טובה…כמה זמן בערך האגסים מתבשלים במים עד שהם רכים?

ענת

היי ניקי נשאר לי מהבצק. מה אפשר להכין איתו? תודה מראש

תחיה

הי ניקי!
אפשר גם עם אפרסקים טריים?
את החמאה אפשר להחליף במרגרינה? אותה כמות?
תודה רבה ושבת שלום!

אוהד

עשיתי את הבצק לפי הכמויות שהיו במתכון.ויצא לי מאוד פרורי ולא ממש בצק..
יש למישהו הערה?

גילי

היי ניקי,
תבנית 24 קפיצית תתאים כאן?
והאם אפשר להחליף את הדבש בסילאן?

תודה מראש 🙂

1 5 6 7