עוגת גבינה וביסקוויטים קלה
שבועות בפתח הגיע הזמן לקצת מתכוני גבינה והתחלה טובה ומתוקה זאת עוגת גבינה, יצאה יפהפייה נכון ?
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
150 ג' ביסקוויטים מרוסקים
100 ג' חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
500 ג' גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב
הכנות:
2. לערבב ביסקוויטים, חמאה וסוכר ולשטח בתבנית להכניס להקפאה.
3. להקציף שמנת, אינסטנט וחלב לקרם יציב, בקערה נפרדת לערבב גבינה וסוכר ולהוסיף למיקסר לערבב במהירות נמוכה עד שהמוס אחיד. לשפוך את מוס הגבינה על הבסיס המוכן ולהקפיא לכמה שעות. להעביר למקרר כ4 שעות לפני ההגשה.
אפשרויות לציפוי:
1. לפזר על הגבינה פירורי פתי בר.
2. לקשט בתותים, אפרסקים.
3. אפשר לקשט בפרוסות תותים ועליהם לצקת ג`לי אדום.
4. קרם שוקולד: להמיס 150 ג' שוקולד מריר ו150 מ"ל שמנת מתוקה לקרם אחיד ולצקת על העוגה.
5. להקציף שמנת עם כף אינסטנט וניל להזליף ולקשט עם פרחי קצפת.
גולשים מכינים וממליצים:
לינוי : "אז הכנתי אותה לשבת האחרונה והתגובות היו מדהימות!
מישהו אפילו אמר שזו העוגת גבינה הכי טעימה שאכל ובעלי טען בתוקף שאני צריכה לכתוב לך תודה על המתכון המצויין, אז תודה ניקי על עוגה סופר קלה להכנה שהרשימה את כולם (הכנתי את הציפוי שוקולד מעל) :)"
אריאלה : "הכנתי את העוגה בשבת וזו פעם ראשונה שעוגה מתחסלת תוך שעה. עוגה מצויינת. כל הכבוד ניקי על מתכון מנצח."