


עוגת גבינה ושוקולד לבן
עוגת גבינה ושוקולד לבן, יפהפייה אמיתית. אם מחפשים לעשות רושם ורוצים לקבל מחמאות והרבה אז הולכים עד הסוף גבינה ושוקולד לבו בעוגה אחת טעימה. רגע תנו לדמיין את הטעם ואוו הלכתי להכין.
גודל תבנית: 26″
מרכיבים:
150 ג’ ביסקוויטים מרוסקים
100 ג’ חמאה מומסת
קרם גבינה:
600 ג’ גבינה לבנה 9%
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
כפית סוכר וניל
600 מ”ל שמנת מתוקה
200 ג’ שוקולד לבן
14 ג’ ג’לטין
4 כפות מים
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהקפיא. המסת ג’לטין: לערבב מעט ג’לטין ומים להמתין 10 דקות ולהכניס למיקרו ל 30 שניות.
2. להמיס 100 מ”ל שמנת מתוקה עם שוקולד לבן לבלילה אחידה, להוסיף את הג’לטין המומס. לערבב גבינה, סוכר, סוכר וניל, שוקולד, להקציף את שארית השמנת המתוקה לקצפת יציבה ולקפל את קרם הגבינה לקצפת.
3. את הקרם שהכנו לצקת על הבסיס שממתין בסבלנות במקפיא, להקפיא לילה ולהפשיר במקרר כ 4 שעות לפני ההגשה.
הערות:
אם בכלל רוצים להכין עוגה מושחתת הרי לפעמים הולכים עד הסוף……. תקציפו שמנת לקרם יציב מי שמתקשה בהקצפה שיוסיף כף אבקת אינסטנט וניל להקצפה ולהזליף פרחים מעל.
אמרתי שהיא יפהפייה מדהימה ?
גולשים מכינים וממליצים:
דנה : “יצא מושלם!”
לילך : “הכנתי את העוגה לשבת – יצאה מדהים וחוסלה במהירות האור 🙂 תודה ניקי!”
קארן : “עוגה מדהימה! נראית וטעימה כמו בקונדיטוריה.”
היי ניקי
מתכננת לקחת את העוגה מחר בערב בנסיעה מירושלים למודיעין יש המלצות איך לקחת אותה ? קפואה בתבנית?
ניקי צהריים טובים, כדי להמיר סוכר בתחליף. זו אותה בכמות בגרמים?
בוקר טוב ☺
אם יש לי תבנית של 24 זה אפשרי?
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת מסקרפונה?
היי ניקי גיליתי הרגע שאין לי סוכר בבית. אבל סוכר וניל יש לי, אפשרי לשים יותר סוכר וניל במקום, שמתי כבר כפית אחת של סוכר וניל. תודה.
היי ניקי,
אני רוצה חהכין את העוגה הזו ברינג מלבני גדול ולחתוך לפסים, אכפיל את החומרים פי 2.5, האם צריך להכפיל גם את הג׳לטין?
כי אז נראה לי זו תהיה כמות גלטין מטורפת
בתודה מראש על תשובתך
מירב