עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

הכנתי את העוגה המקורית של קרין גורן ולא ולא אהבתי את התוצאה, משהו בטעם לא הסתדר לי, אז החלטתי להשתעשע עם המתכון ולעשות עוגה שאני כן אוהבת. התוצאה הנפלאה לפניכם.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג’ פתי טחונים
100 ג’ חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

120 ג’ סוכר (חצי כוס + כף)
4 ביצים
750 ג’ גבינה לבנה
חבילת אינסטנט וניל
150מ”ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר וניל
150 ג’ שוקולד לבן
60 מ”ל שמנת מתוקה (רבע)
200 ג’ שוקולד חלב
80 מ”ל שמנת מתוקה (שליש)

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס ולהקפיא. כשמוציאים את התבנית מהקפאה במידה ויש חשש שהתבנית לא אטומה לסגור אותה עם נייר כסף (אני ממליצה לסגור עם נייר כסף בכל מצב)

2. להקציף ביצים וסוכר, בקערה נפרדת לערבב גבינה, אינסטנט, שמנת, סוכר וניל. לאחד את תערובת הגבינה והקצף ולחלק את התערובת לשניים, להמיס שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ולערבב עם מחצית מתערובת הגבינה. להמיס שוקולד חלב עם שמנת מתוקה ולערבב עם המחצית השניה.

3. להעביר כל בלילה לכד מזיגה, לצקת מהבלילה הלבנה למרכז התבנית בערך 3/4 כוס, לצקת מהבלילה הכהה למרכז הבלילה הלבנה וכך לההמשיך עד ששתי הבלילות נגמרות.

4. לחמם את התנור ל 160 מעלות. להניח את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, לצקת מים רותחים לתבנית הגדולה לשים לב לא לעבור את הנייר כסף שמים לא יחדרו לעוגה. בסביבות שעה פלוס כמה דקות בתנור. העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז. לצנן 5 שעות במקרר.

טיפים להצלחה:
להקפיד למזוג למרכז התבנית
למזוג ממרחק נמוך
אם האמצע זז להטות בעדינות את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע
ברגע שמסיימים למזוג להרים מיד את הכד שלא יהיו טיפטופים.
הטיפ הכי חשוב, לעבוד בלי ילדים בסביבה

הערות:
כתבתי המון אבל המתכון מאוד פשוט לא להיבהל מההסברים הארוכים
היא פשוטה וקלה.

בהצלחה

9266 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

233
תגובות

  הרשם  
עדכן
חן

הי ניקי. יש בעיה להשאיר את העוגה בתנור מכובה לאחר זמן האפיה עד הבוקר?

מיכל

היי ניקי! קודם כל תודה על מתכון אדיר, אם אני לא טועה הכנתי את העוגה הזאת שלך לפני כמה שנים, וזו העוגה הטעימה ביותר שהכנתי;) ועכשיו לשאלה: הספירלות יצאו מהמם, גם עשיתי עליהן עכביש עם קיסם. רק שלקראת סוף האפייה הן השחימו מאוד, בעיקר בדפנות, יותר מבתמונה שלך. התנור שלי יחסית חלש, תמיד לוקח לדברים יותר זמן להיאפות בו, ושמתי את העוגה שלב אחד מתחת לאיפה שאני תמיד אופה, אז אני לא ככ מבינה מה לא צלח. לא נכנסו מים, האפייה נמשכה זמן ארוך אבל אפילו הורדתי לשלב התחתון ביותר והורדתי ל-150 מעלות בדקות האחרונות. מה מניסיונך כדאי לי לנסות… קרא עוד »

זיוה פאר

אלופהה

זהבית

הי ניקי האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה?
והאם את הקצף של הביצים יש להקציף לקצף או רק לבלילה?

אור

אין את פשוט חמודה שענית כזה מהר….
אני מעריצה שלךך

אור

רציתי לשאול איך עושים את הספירלה ישר ובלי שהתלכלך??
אין על הדברים שלך בעולםםםםם
את א-ל-ו-פ-ה

1 13 14 15