עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

הכנתי את העוגה המקורית של קרין גורן ולא ולא אהבתי את התוצאה, משהו בטעם לא הסתדר לי, אז החלטתי להשתעשע עם המתכון ולעשות עוגה שאני כן אוהבת. התוצאה הנפלאה לפניכם.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג’ פתי טחונים
100 ג’ חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

120 ג’ סוכר (חצי כוס + כף)
4 ביצים
750 ג’ גבינה לבנה
חבילת אינסטנט וניל
150מ”ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר וניל
150 ג’ שוקולד לבן
60 מ”ל שמנת מתוקה (רבע)
200 ג’ שוקולד חלב
80 מ”ל שמנת מתוקה (שליש)

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס ולהקפיא. כשמוציאים את התבנית מהקפאה במידה ויש חשש שהתבנית לא אטומה לסגור אותה עם נייר כסף (אני ממליצה לסגור עם נייר כסף בכל מצב)

2. להקציף ביצים וסוכר, בקערה נפרדת לערבב גבינה, אינסטנט, שמנת, סוכר וניל. לאחד את תערובת הגבינה והקצף ולחלק את התערובת לשניים, להמיס שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ולערבב עם מחצית מתערובת הגבינה. להמיס שוקולד חלב עם שמנת מתוקה ולערבב עם המחצית השניה.

3. להעביר כל בלילה לכד מזיגה, לצקת מהבלילה הלבנה למרכז התבנית בערך 3/4 כוס, לצקת מהבלילה הכהה למרכז הבלילה הלבנה וכך לההמשיך עד ששתי הבלילות נגמרות.

4. לחמם את התנור ל 160 מעלות. להניח את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, לצקת מים רותחים לתבנית הגדולה לשים לב לא לעבור את הנייר כסף שמים לא יחדרו לעוגה. בסביבות שעה פלוס כמה דקות בתנור. העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז. לצנן 5 שעות במקרר.

טיפים להצלחה:
להקפיד למזוג למרכז התבנית
למזוג ממרחק נמוך
אם האמצע זז להטות בעדינות את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע
ברגע שמסיימים למזוג להרים מיד את הכד שלא יהיו טיפטופים.
הטיפ הכי חשוב, לעבוד בלי ילדים בסביבה

הערות:
כתבתי המון אבל המתכון מאוד פשוט לא להיבהל מההסברים הארוכים
היא פשוטה וקלה.

בהצלחה

18136 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

241
תגובות

  הרשם  
עדכן
הילה

היי ניקי, לכמה זמן צריך להקציף את הביצים והסוכר?
תודה מראש!

אפרת

הי ניקי יקרה.
מקווה שאת בטוב.
שאלונת… (לא מצאתי בתגובות הקודמות)
במה אפשר להחליף את השוקולד הלבן אם בכלל?

1 14 15 16