


עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
הכנתי את העוגה המקורית של קרין גורן ולא ולא אהבתי את התוצאה, משהו בטעם לא הסתדר לי, אז החלטתי להשתעשע עם המתכון ולעשות עוגה שאני כן אוהבת. התוצאה הנפלאה לפניכם.
גודל תבנית: 24″
מרכיבים:
200 ג’ פתי טחונים
100 ג’ חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
120 ג’ סוכר (חצי כוס + כף)
4 ביצים
750 ג’ גבינה לבנה
חבילת אינסטנט וניל
150מ”ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר וניל
150 ג’ שוקולד לבן
60 מ”ל שמנת מתוקה (רבע)
200 ג’ שוקולד חלב
80 מ”ל שמנת מתוקה (שליש)
הכנות:
2. להקציף ביצים וסוכר, בקערה נפרדת לערבב גבינה, אינסטנט, שמנת, סוכר וניל. לאחד את תערובת הגבינה והקצף ולחלק את התערובת לשניים, להמיס שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ולערבב עם מחצית מתערובת הגבינה. להמיס שוקולד חלב עם שמנת מתוקה ולערבב עם המחצית השניה.
3. להעביר כל בלילה לכד מזיגה, לצקת מהבלילה הלבנה למרכז התבנית בערך 3/4 כוס, לצקת מהבלילה הכהה למרכז הבלילה הלבנה וכך לההמשיך עד ששתי הבלילות נגמרות.
4. לחמם את התנור ל 160 מעלות. להניח את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, לצקת מים רותחים לתבנית הגדולה לשים לב לא לעבור את הנייר כסף שמים לא יחדרו לעוגה. בסביבות שעה פלוס כמה דקות בתנור. העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז. לצנן 5 שעות במקרר.
טיפים להצלחה:
להקפיד למזוג למרכז התבנית
למזוג ממרחק נמוך
אם האמצע זז להטות בעדינות את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע
ברגע שמסיימים למזוג להרים מיד את הכד שלא יהיו טיפטופים.
הטיפ הכי חשוב, לעבוד בלי ילדים בסביבה
הערות:
כתבתי המון אבל המתכון מאוד פשוט לא להיבהל מההסברים הארוכים
היא פשוטה וקלה.
בהצלחה
כבר כמה שנים שיוצא לי להכין את העוגה ואנשים פשוט משתגעים עליה. כשמדייקים תמיד יוצאת יפה. תודה על מתכון מושלם!
רציתי רק לברר – אני תמיד מקציפה עם מיקסר את הביצים בעוגה הזו, האם את הקצפת במיקסר או בעזרת מטרפה?
אם אין לי חמאה אפשר לשים מחמאה או שזה יפגע בטעם?
את הבסיס משטחים בתבנית ואז מקפיאים? כתבת להקפיא אבל לא כתבת באיזו צורה.
אשמח ברשותך לתת טיפ עיצובי לעוגה למתקשים כמוני,
כאשר נוצרות טבעות לא סימטריות בעוגה, אחרי מספר ניסיונות הבנתי שניתן לקחת שיפוד ולמשוך מבחוץ למרכז קוים. בסוף יוצאת צורה של פרח שמתקנת את כל העניין והעוגה נראית ממש יפה. הטעם אגב…כל מילה מיותרת…מדהים!
תודה
היי ניקי, לכמה זמן צריך להקציף את הביצים והסוכר?
תודה מראש!
הי ניקי יקרה.
מקווה שאת בטוב.
שאלונת… (לא מצאתי בתגובות הקודמות)
במה אפשר להחליף את השוקולד הלבן אם בכלל?