יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים עוגות גבינה עוגות גבינה לשבועות עוגות וקינוחים שבועות

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

21 יוני 2012
(Visited 12,139 times, 1 visits today)
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

הכנתי את העוגה המקורית של קרין גורן ולא ולא אהבתי את התוצאה, משהו בטעם לא הסתדר לי, אז החלטתי להשתעשע עם המתכון ולעשות עוגה שאני כן אוהבת. התוצאה הנפלאה לפניכם.

גודל תבנית: 24"

מרכיבים:

200 ג' פתי טחונים
100 ג' חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

120 ג' סוכר (חצי כוס + כף)
4 ביצים
750 ג' גבינה לבנה
חבילת אינסטנט וניל
150מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר וניל
150 ג' שוקולד לבן
60 מ"ל שמנת מתוקה (רבע)
200 ג' שוקולד חלב
80 מ"ל שמנת מתוקה (שליש)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגיות שוקולד ב 10 דקות הכנה

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס ולהקפיא. כשמוציאים את התבנית מהקפאה במידה ויש חשש שהתבנית לא אטומה לסגור אותה עם נייר כסף (אני ממליצה לסגור עם נייר כסף בכל מצב)

2. להקציף ביצים וסוכר, בקערה נפרדת לערבב גבינה, אינסטנט, שמנת, סוכר וניל. לאחד את תערובת הגבינה והקצף ולחלק את התערובת לשניים, להמיס שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ולערבב עם מחצית מתערובת הגבינה. להמיס שוקולד חלב עם שמנת מתוקה ולערבב עם המחצית השניה.

3. להעביר כל בלילה לכד מזיגה, לצקת מהבלילה הלבנה למרכז התבנית בערך 3/4 כוס, לצקת מהבלילה הכהה למרכז הבלילה הלבנה וכך לההמשיך עד ששתי הבלילות נגמרות.

4. לחמם את התנור ל 160 מעלות. להניח את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, לצקת מים רותחים לתבנית הגדולה לשים לב לא לעבור את הנייר כסף שמים לא יחדרו לעוגה. בסביבות שעה פלוס כמה דקות בתנור. העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז. לצנן 5 שעות במקרר.

טיפים להצלחה:
להקפיד למזוג למרכז התבנית
למזוג ממרחק נמוך
אם האמצע זז להטות בעדינות את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע
ברגע שמסיימים למזוג להרים מיד את הכד שלא יהיו טיפטופים.
הטיפ הכי חשוב, לעבוד בלי ילדים בסביבה

הערות:
כתבתי המון אבל המתכון מאוד פשוט לא להיבהל מההסברים הארוכים
היא פשוטה וקלה.

בהצלחה

הרשם
עדכן
250 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

כבר כמה שנים שיוצא לי להכין את העוגה ואנשים פשוט משתגעים עליה. כשמדייקים תמיד יוצאת יפה. תודה על מתכון מושלם!
רציתי רק לברר – אני תמיד מקציפה עם מיקסר את הביצים בעוגה הזו, האם את הקצפת במיקסר או בעזרת מטרפה?

אם אין לי חמאה אפשר לשים מחמאה או שזה יפגע בטעם?

את הבסיס משטחים בתבנית ואז מקפיאים? כתבת להקפיא אבל לא כתבת באיזו צורה.

אשמח ברשותך לתת טיפ עיצובי לעוגה למתקשים כמוני,
כאשר נוצרות טבעות לא סימטריות בעוגה, אחרי מספר ניסיונות הבנתי שניתן לקחת שיפוד ולמשוך מבחוץ למרכז קוים. בסוף יוצאת צורה של פרח שמתקנת את כל העניין והעוגה נראית ממש יפה. הטעם אגב…כל מילה מיותרת…מדהים!
תודה

היי ניקי, לכמה זמן צריך להקציף את הביצים והסוכר?
תודה מראש!

הי ניקי יקרה.
מקווה שאת בטוב.
שאלונת… (לא מצאתי בתגובות הקודמות)
במה אפשר להחליף את השוקולד הלבן אם בכלל?

האם יש מתכון בצורה וצבעים דומים אבל פרווה?
אולי משוקולד ווניל? או בלילה חומה ובלילה לבנה פרווה?
אשמח מאד מאד מאד! תודה