עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

הכנתי את העוגה המקורית של קרין גורן ולא ולא אהבתי את התוצאה, משהו בטעם לא הסתדר לי, אז החלטתי להשתעשע עם המתכון ולעשות עוגה שאני כן אוהבת. התוצאה הנפלאה לפניכם.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג’ פתי טחונים
100 ג’ חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

120 ג’ סוכר (חצי כוס + כף)
4 ביצים
750 ג’ גבינה לבנה
חבילת אינסטנט וניל
150מ”ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר וניל
150 ג’ שוקולד לבן
60 מ”ל שמנת מתוקה (רבע)
200 ג’ שוקולד חלב
80 מ”ל שמנת מתוקה (שליש)

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס ולהקפיא. כשמוציאים את התבנית מהקפאה במידה ויש חשש שהתבנית לא אטומה לסגור אותה עם נייר כסף (אני ממליצה לסגור עם נייר כסף בכל מצב)

2. להקציף ביצים וסוכר, בקערה נפרדת לערבב גבינה, אינסטנט, שמנת, סוכר וניל. לאחד את תערובת הגבינה והקצף ולחלק את התערובת לשניים, להמיס שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ולערבב עם מחצית מתערובת הגבינה. להמיס שוקולד חלב עם שמנת מתוקה ולערבב עם המחצית השניה.

3. להעביר כל בלילה לכד מזיגה, לצקת מהבלילה הלבנה למרכז התבנית בערך 3/4 כוס, לצקת מהבלילה הכהה למרכז הבלילה הלבנה וכך לההמשיך עד ששתי הבלילות נגמרות.

4. לחמם את התנור ל 160 מעלות. להניח את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, לצקת מים רותחים לתבנית הגדולה לשים לב לא לעבור את הנייר כסף שמים לא יחדרו לעוגה. בסביבות שעה פלוס כמה דקות בתנור. העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז. לצנן 5 שעות במקרר.

טיפים להצלחה:
להקפיד למזוג למרכז התבנית
למזוג ממרחק נמוך
אם האמצע זז להטות בעדינות את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע
ברגע שמסיימים למזוג להרים מיד את הכד שלא יהיו טיפטופים.
הטיפ הכי חשוב, לעבוד בלי ילדים בסביבה

הערות:
כתבתי המון אבל המתכון מאוד פשוט לא להיבהל מההסברים הארוכים
היא פשוטה וקלה.

בהצלחה

18652 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

241
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

עוגה אליפות!!!!!!!!
העוגה לשבועות.
מושלמת!
תודה לך ניקי על עוד מתכון מנצח. יצא טעים ברמותתת.

רוית

הכנתי עכשיו את העוגה לא הצלחתי לעשות את הספירלה… אין לי מושג למה זה לא יצא עשיתי הכל כמו שרשום:(

רונית

היי ניקי, אפשר להכין אותה בתבנית 26? היא תצא נמוכה מידי?

דנה-מיכל

הי ניקי ערב טוב, רציתי לדעת אם אפשר להכין בתבנית חד”פ עגולה?
ולברר לגביי מידה של אינסטנט וניל יש לי את קופסת החיסכון של ה-500 גר’ אז לשים בעוגה כמות של 80 גר’ ? ( זו הכמות בשקית רגילה).
תודה רבה שנבראת….. אני יגדיל ויאמר בשם נשים רבות ששידרגת לכולנו את חווית הבישול וחדוות האפייה.

אנאבל

הי ניקי, באינסנט וניל את מתכוונת לפודינג ?

אסנת

מדהים!

אפרת

הי ניקי המדהימה,
הכנתי את העוגה ליומולדת והיא טעימה בטירוף!
רק מטריד אותי כבר שבוע למה לפני שהכנסתי לתנור זה היה מהמם כמו אצלך ובאפייה נוצרו מלא בועות אויר שהרסו את הדוגמא ובנוסף החלקים החומים התרחבו והשתלטו על הלבנים.. יכול להיות כי לא דייקתי בכמות השמנת המתוקה?
זה משנה אם זה שוקולד מריר או חלב?
גם העוגה נסדקה באמצע.. למה?
אני שואלת כי בטוח ארצה לנסות שוב ולהצליח יותר
תודה רבה