יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים חלות ולחמניות יום העצמאות ל"ג בעומר מאפים סדנאות

פיתות על הטאבון

24 אפריל 2017
(Visited 83,087 times, 34 visits today)
פיתות על הטאבון

פיתות על הטאבון

איזה טעים! והכי יפה זה מהיר מאוד להכנה (חוץ מההתפחה של הבצק) זה פשוט נחטף כולנו מאוד נהננו לאכול את הפיתות האלה.

15 יחידות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

אולי תאהב גם את...♥

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק רך וחלק. להתפיח כחצי שעה מכוסה.

2. לרדד את הבצק לעלה גדול, לקרוץ עיגולים בקוטר… כל עיגול לרדד דק, הוא קצת משנה את צורתו.

3. לחמם מחבת כמו שהיא בלי שמן, כשהיא חמה מאוד להניח את הבצק המרודד דק, לקלות עד שהצד התחתון מזהיב – משחים ואז להפוך ולקבל נקודות צבע.

4. זה קורה מאוד מהר לא לעזוב את המחבת. הילדים מאוד אוהבים, הפיתה גמישה וטעימה מאוד. זה אחלה פתרון כשאין לחם, זמן ההכנה די מהיר.

פיתות על הטאבוןפיתות על הטאבוןפיתות על הטאבוןפיתות על הטאבון

פיתות על הטאבוןפיתות על הטאבוןפיתות על הטאבוןפיתות על הטאבון

גולשים מכינים וממליצים:

רייצל : “מעולה מעולה מעולה !!!!”

איילת : “הכנתי אתמול לארוחת ערב, פשוט מעולה!!!
תודה רבה :)”

רחל : “הכנתי את הפיתות מקמח מלא ויצא מושלם!
מומלץ ביותר!!!”

שבי : “יצא פשוט מדהים בדיוק נגמר לי הלחם
במקום לרוץ לקנות הכנתי את הפיתות, אני והקטן מתענגים(מקווה שישאר לבעלי משהו..)
תודהההה!!”

רות : “וואי יצא אליפות!! החברה ממש נהנו להכין איתי את הפיתות ולזלול אותן עד תום! תודה”

מירי : “הפיתות יצאו מהממותתת
תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים במיוחד:)”

תמי : “וואו! אין לי מילים!
יותר קל מלקנות!
ועל הטעם- אין מה לדבר!”

קרן : “ניקי יקרה, אני חייבת להגיד לך המתכון הזה הצלחה ענקית! אני גרה בחו”ל, אין כאן פיתות נורמליות וזה פשוט כיף גדול שיש טעם של הארץ בבית. הכנתי כבר כמה פעמים וזה נטרף! תודה, את נהדרת ♥️”

הרשם
עדכן
165 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי.
במידה ואני רוצה להכפיל בשלוש… האם זה קילו קמח? וכמה כפות שמרים?
וגם- האם צריך לערבב את הכל במיקסר כמה דקות ואז להניח להתפחה?

היי ניקי , אם אני משתמשת בשמרים יבשים , כמה גר’ אני צריכה לשים ?

אפשר המרת כמויות לקילו קמח??

היי ניקי. לעבד את כל המצרכים זה אומר במיקסר או בלישה ידנית? מה עדיף?

היי ניקי, אפשר להתפיח יותר מחצי שעה? אנחנו נפגשים היום בחמש ואני מעדיפה להיערך מראש. תודה רבה!!!

היי ניקי,
הכפלתי את הכמויות פי 3 ויצא קצת קשה מה לעשות?

שלום ניקי,
יש לי בעייה עם המתכון…
הילדים חיסלו ולא השאירו לי אפילו חתיכה לטעום!!!
תודה רבה 🙂