חלה עגולה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבת

מקסים מקסים החלות יוצאות נהדר, כמה רכות יש בחלה אחת, מתכון משגע קל והחלות זהובות ורכות איזה כיף היה לאכול אותן כל ביס תענוג.

8 חלות

מרכיבים:

קילו קמח שמרים
במידה ומשתמשים בקמח רגיל להוסיף 2 כפות שמרים יבשים
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
כף מלאה מלח
160 מ”ל שמן (2 /3 כוס)
460 מ”ל מים חמימים (2 כוסות פחות 2 כפות)

לציפוי:
ביצה טרופה
כפית סילאן
שומשום

הכנות:

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את הסוכר והמלח לערבב מעט, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת באורך 40 ס”מ, לגלגל לגליל ולהניח בצד, להמשיך להכין את כל חתיכות הבצק.

3. כל גליל להאריך לאורך 85 ס”מ, להתפיח כ 10 – 15 דקות, להאריך את הגלילים לאורך מטר וקצת, לקפל לשניים ולקלוע רצועה אחת על השנייה, להתחיל לגלגל מהקצה הפתוח עד הסוף, את קצה הבצק לדחוף מתחת.
אם משהו לא ברור תסתכלו בתמונות או בסרטון.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להתפיח כ 15 דקות.

*5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את החלות ולפזר שומשום, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

6. לקבלת חלות קטנות בעצם יותר נכון לומר לחמניות קטנות, לחלק את הבצק ל 18 חתיכות, לעבוד לפי מה שכתבתי למעלה תשנו את האורכים, אליפסה באורך 30 ס”מ, גליל להאריך ל 60 ס”מ.

כדאי לדעת ש…
החלות יוצאות נהדר ואפשר אפילו להקפיא, חימום במיקרו וזה כאילו הכנתי ברגע זה הילדים חגגו על זה בארוחת ערב.
הבצק מאוד נוח לעבודה, אפשר להתפיח במקרר התפחה ראשונה בקערה משומנת 8 – 9 שעות, להוציא את הבצק מהמקרר לתת לו להגיע לטמ”פ החדר ואז לעבוד איתו.
כשעושים את הגלילים סבלנות השלב הזה לוקח קצת זמן והגלילים צריכים להיות ארוכים, תקפידו על התפחות שיהיה אפשר להאריך בקלות.
החלות יוצאות מקסים למי שמארח בסוכות תחשבו כמה יפה להכין סלסלה עם חלות במרכז השולחן, בעצם כבר עדיף להכין כפול.

52779 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : “מתכון מעולה!
עשיתי קילו אחד בבוקר, ובערב- קילו נוסף…
הדיוק והאסתטיקה שלך מדהימים!”

מורן : “אין דברים כאלה!!! חלות פשוט מושלמות!! היו הלהיט של סוכות לא הפסקנו לאכול!! יפות וטעימות❤❤❤”

אורטל : “ניקי יצא מעולה טעים ויפה, המון תודה!”

צליל : “יצאו חלות מדהימות, יפיפיות, וטעימות מאוד!!
נהניתי גם מהתהליך…”

171
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפעת

הי ניקי , האם חייב להשתמש בסילאן?

רויטל

היי ניקי. התפחתי לילה במקרר והבצק בקושי תפח. תכננתי לאפות הבוקר. מה עושים עכשיו?

מור

היי ניקי.
אחרי שהתפחתי 15 דקות את הרצועות ואז רציתי להאריך אותם הבצק היה יבש כמו עור זקן .. כאילו התפיחה יצאה מבאס כי זה לא נראה יפה לחלק כמו אצלך.
מה לא היה טוב?

לין

הי ניקי יקרה. לא הבנתי למה הכוונה כשאת אומרת “להאריך” אחרי שרידדתי לאורך 40 סמ וגלגלתי. האם למתוח את הבצק ביד? האם לגלגל עם הידיים לאורך של מטר? או משהו אחר? לא מצאתי את הסרטון המדובר..
תודה לך!

1 9 10 11