


רולדות תמרים לפסח
יכול להיות שיש דבר כזה ? עוגיות לפסח אבל שלא מרגישים בכלל את הפסח הטעם ממש כמו עוגיות בצק פריך.
עוגיות כשרות לחלוטין לפסח כל מי שטעם היה בטוח שמדובר בעוגיות רגילות אף אחד לא האמין לי שמדובר בעוגיות של פסח.
הטעם האהוב של רולדות בצק פריך עם איזה מילוי שאוהבים ואפשר להנות ממתכון נהדר גם בפסח. הלכתי להכין שוקו 🙂
30 עוגיות
מרכיבים:
100 ג’ חמאה קרה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 ביצים גודל M
150 ג’ קמח תופח לפסח (3/4 כוס)
70 ג’ קמח מצה (קצת פחות מחצי כוס)
ממרח תמרים
ממרח שוקולד
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות, היא צריכה להיות קרה מהמקרר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק אחיד וקצת דביק, להכניס למקרר ל 30 דקות.
2. לקמח נייר אפייה ולחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד למלבן בגודל 25X20 למרוח את הממרח באופן שווה להשאיר דפנות ריקות, זה יוצא בערך כף גדושה מאוד למלבן.
3. לגלגל לגליל מומלץ להעזר בנייר אפייה ולגלגל עד הסוף.
4. אפשרויות:
להקפיא לשעתיים, אם יש יותר זמן אפשר אפילו לכמה שעות ולפרוס לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ, את הפרוסות להניח על נייר אפייה, אפשרות נוספת לקרר את הגלילים כ 30 דקות ולסמן חתכים.
*5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 18 דקות, העוגיות מזהיבות מעט, מי שחותך את הפרוסות אחרי האפייה (מומלץ להשתמש בסכין חדה) לחתוך בזהירות הבצק עדין.
Date pinwheel cookies for passover
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא אחרי האפייה וגם לפני האפייה, שמן לא מתאים מחמאה במקום החמאה כן. הבצק לא נוח לעבודה, תקמחו את הנייר אפייה ולגלגל בעדינות.
גולשים מכינים וממליצים:
חגית : “חזרתי לעדכן שעשיתי עם מרגרינה, הוספתי עוד קצת מהקמחים כשהיה דביק ויצא- מדהים! (עשיתי אחד עם ממרח שוקולד פרווה ואחד עם תמרים וקינמון)
המחמאות לא הפסיקו! כמובן ששלחתי אותם מיד לניקי ב..
וגם הבראוניז יצא פשוט מעולה..
תודה תודה!”
קצת לא הבנתי את ההכנה,
הכנתי את הרולדה
מה אחר כך?
מכניסה לקירור?
מה אחר כך?
חותכת לעוגיות ומסדרת בתבנית או רק חורצת את הרולדה בתבנית?
האם טפשר להמיר קמח תופח כשלפ לקמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה
אפשר להמיר את הקמח תופח לקמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה