רולדות תמרים לפסח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
רולדות תמרים לפסח

רולדות תמרים לפסח

יכול להיות שיש דבר כזה ? עוגיות לפסח אבל שלא מרגישים בכלל את הפסח הטעם ממש כמו עוגיות בצק פריך.
עוגיות כשרות לחלוטין לפסח כל מי שטעם היה בטוח שמדובר בעוגיות רגילות אף אחד לא האמין לי שמדובר בעוגיות של פסח.
הטעם האהוב של רולדות בצק פריך עם איזה מילוי שאוהבים ואפשר להנות ממתכון נהדר גם בפסח. הלכתי להכין שוקו 🙂

30 עוגיות

מרכיבים:

100 ג’ חמאה קרה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 ביצים גודל M
150 ג’ קמח תופח לפסח (3/4 כוס)
70 ג’ קמח מצה (קצת פחות מחצי כוס)

ממרח תמרים
ממרח שוקולד

הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות, היא צריכה להיות קרה מהמקרר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק אחיד וקצת דביק, להכניס למקרר ל 30 דקות.

2. לקמח נייר אפייה ולחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד למלבן בגודל 25X20 למרוח את הממרח באופן שווה להשאיר דפנות ריקות, זה יוצא בערך כף גדושה מאוד למלבן.

3. לגלגל לגליל מומלץ להעזר בנייר אפייה ולגלגל עד הסוף.

4. אפשרויות:
להקפיא לשעתיים, אם יש יותר זמן אפשר אפילו לכמה שעות ולפרוס לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ, את הפרוסות להניח על נייר אפייה, אפשרות נוספת לקרר את הגלילים כ 30 דקות ולסמן חתכים.

*5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 18 דקות, העוגיות מזהיבות מעט, מי שחותך את הפרוסות אחרי האפייה (מומלץ להשתמש בסכין חדה) לחתוך בזהירות הבצק עדין.

Date pinwheel cookies for passover

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא אחרי האפייה וגם לפני האפייה, שמן לא מתאים מחמאה במקום החמאה כן. הבצק לא נוח לעבודה, תקמחו את הנייר אפייה ולגלגל בעדינות.

19411 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

רולדות תמרים לפסחרולדות תמרים לפסחרולדות תמרים לפסח

גולשים מכינים וממליצים:

חגית : “חזרתי לעדכן שעשיתי עם מרגרינה, הוספתי עוד קצת מהקמחים כשהיה דביק ויצא- מדהים! (עשיתי אחד עם ממרח שוקולד פרווה ואחד עם תמרים וקינמון)
המחמאות לא הפסיקו! כמובן ששלחתי אותם מיד לניקי ב..
וגם הבראוניז יצא פשוט מעולה..
תודה תודה!”

49
תגובות

  הרשם  
עדכן
יערה

קצת לא הבנתי את ההכנה,
הכנתי את הרולדה
מה אחר כך?
מכניסה לקירור?
מה אחר כך?
חותכת לעוגיות ומסדרת בתבנית או רק חורצת את הרולדה בתבנית?

חגית עשוש

האם טפשר להמיר קמח תופח כשלפ לקמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה

חגית עשוש

אפשר להמיר את הקמח תופח לקמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה