עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח
לא להאמין העוגיות שאני הכי אוהבת אפשר גם בפסח, פיצוץ של מתכון!
הכי כיף בעוגיות האלה שאף אחד לא מרגיש שהן עוגיות של פסח הן יוצאות שוקולדיות ומלאות שוקולד צ'יפס בדיוק כמו שהילדים אוהבים. אם כבר להנות ממתוק בפסח זה עם העוגיות האלה. ממכרות קלות וטעימות ביותר.
היפות האלה עומדות לככב בהרבה בתים בארץ ובעולם בפסח 🙂
50 עוגיות
מרכיבים:
100 ג' חמאה
230 ג' סוכר (כוס + כף גדושה)
כף גדושה אבקת שוקולית
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
ביצה
חצי כפית א. סודה לשתייה
30 ג' קמת תפוחי אדמה (רבע כוס)
120 ג' קמח מצה (קצת יותר משלושת רבעי כוס)
חצי כפית א. אפייה
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
הכנות:
- להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר, לשים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף כשתי דקות במהירות גבוהה,להוסיף את הביצה להקציף כדקה ולהוסיף את הסודה לשתייה.
2. להוסיף את השוקולית, קקאו והקמחים לערבב לעיסה אחידה ולהוסיף את השוקולד צ'יפס, להשאיר רבע כוס בצד.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. להכין כדורים בגודל 13 ג' לסדר בתבנית עם נייר אפייה להשאיר רווחים.
5. להכניס לתנור ולאפות 8 דקות, העוגיות מתנפחות ויש קצת סדקים, בהמשך העוגיות מאבדות את הנפח שלהן.
*6. אני מוסיפה עוד משהו זה לא חובה, ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור לנעוץ בכל עוגייה 2 – 3 – 4 שוקולד צ'יפס, לעשות את זה מהר אחר כך אי אפשר.
Passover Chocolate Chip Cookies
כדאי לדעת ש…
אלו הקמחים שהשתמשתי אין לי מושג איך זה יהיה עם קמחים אחרים, להכנה רגילה 180 ג' קמח ובלי א. אפייה.
ברגע שהבצק מוכן מיד להכין עוגיות הוא מתייבש בהמשך.
העוגיות נשמרות כ 3 – 4 ימים בקופסא סגורה, אפשר להכין בלי השוקולד צ'יפס, לפרווה מחמאה או מרגרינה.
גולשים מכינים וממליצים:
רונית : "מתכון מנצח, תודה!"