עוגת תפוחים בחושה לפסח
אין כמו עוגות תפוחים ומבחינתי חייבת להיות עוגת תפוחים בפסח ולא רק כי הטעם חבל על הזמן קלות ההכנה
תנו לי רק עוגות כאלה וכמה שיותר. קערה אחת ולא יותר מזה לערבב את כל המצרכים לקח אולי 10 דקות ומשם לתנור,
אין מצב שמישהו יחשוב שזאת עוגה של פסח היא יוצאת מדהים! רכה עסיסית טעימה והיא עומדת להיות הלהיט של חג הפסח.
תבנית 22
מרכיבים:
700 ג' תפוחים (4 תפוחים)
200 ג' סוכר (כוס)
4 ביצים L
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
2 כפיות קינמון
קורט מלח
120 ג' קמח מצה דק (כוס)
100 ג' קמח תופח לפסח (חצי שקית)
כפית וחצי א. אפייה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לקלף את התפוחים לחתוך לקוביות קטנות להעביר לקערה להוסיף את הסוכר והמלח לערבב קלות להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה וסמיכה. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה.
3. להכניס לתנור לאפות כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
4. הכנה במיקסר:
לשים את כל המצרכים במיקסר ולערבב (וו גיטרה) במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.