עוגת שוקולד לפסח פרווה עם סוד כמוס
זאת העוגה הכי טובה לפסח ויש לה סוד טעים שהופך את המרקם שלה למדהים היא שוקולדית עסיסית, השוקולד מורגש בכל ביס ואם כבר מכינים עוגת שוקולד לפסח זאת העוגה שהילדים הכי אוהבים וגם הילדים הגדולים.
היא תמיד מתחסלת ראשונה ובליל הסדר שהיא מוגשת לשולחן אנשים מתעלפים ממנה אמרתי שהמרקם זה משהו מיוחד מרקם פאדג'י נהדר, המחמאות שהיא קוצרת זה לא יאמן היא פשוט עוגת שוקולד טובה.
מה הסוד ? הרבה מים איזה מרקם אמאל'ה התוצאה לא פחות ממושלמת.
תבנית 26
מרכיבים:
5 ביצים L
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
360 מ"ל מים (כוס וחצי)
חצי כוס אבקת שוקולית
2 כפות קקאו
200 ג' קמח קמח תופח לפסח (שקית)
120 ג' קמח מצה (כוס)
שקית א. אפיה
קרם שוקולד:
150 ג' שוקולד מריר
150 שמנת מתוקה (פחות משלושת רבעי כוס)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן את התבנית.
2. בעזרת הבלון להקציף במהירות בינונית את הביצים והסוכר כ 10 – 20 שניות, להוסיף את השמן, מים, אבקת שוקולית, קקאו, קמח מצה, קמח תופח ולהקציף במהירות נמוכה לתערובת סמיכה ושוקולדית.
3. להוסיף את האבקת אפייה ולהקציף לאיחוד.
4. להעביר לתבנית ולאפות כ 50 דקות מומלץ לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.
5. לשבור את השוקולד לקוביות להוסיף את השמנת להמיס במיקרו על עוצמה מלאה כדקה ולערבב לקרם אחיד, לצקת על העוגה לקרר ולפזר סוכריות.
העוגה מאבדת קצת הנפח שלה כשהיא יוצאת מהתנור.
גולשים מכינים וממליצים:
הדס : ניקי היקרה שלום (:
הכנתי את עוגת השוקולד ליום הולדת של אבי שהיה אתמול והעוגה נגמרה תוך שניות.. תודה רבה על המתכון הנהדר !
חשבתי שתישאר חתיכה ממנה גם לשבת, כנראה אני אכין חדשה היום (:
תודה רבה וחג שמח !
טלי : את פשוט מושלמת הילד שלי הגיב כך "אמא העוגה מאוד טעימה לי את פשוט אלופה" הגבתי כך "עמית חמוד את כל הקרדיט צריך לתת לניקי " תותחית על את ואפרופו הכנתי אתמול את העוף על מצע הפרפר פשוט מושלמות כולם אהבו והחמיאו בבקשה כל הקרדיט אליך נשמתי וחג שמח
רבקי : "העוגה יוצאת מעדן!"