עוגת תפוזים מעולה לפסח
מתכון שהוא כולו קלאסיקה ישראלית אין כמו עוגת וניל עם תפוזים מתקתקים בניחוח הדרים רק תחשבו על הריח כשהעוגה הזאת בתנור כבר להתעלף והכל בפחות משעה והעוגה מוגשת לשולחן רק להכין קפה ולקרוא לילדים.
אני מכינה את העוגה הזאת קבוע בכל פסח היא מעולה היא תמיד בין העוגות שמתחסלות ראשונה בשולחן, מרקם רך טעם תפוזים וניל עדין מבוגרים אוהבים אותה וילדים מתים עליה , אם כבר עוגה לפסח לכו על העוגה הזאת.
אינגליש קייק
מרכיבים:
3 ביצים L
180 ג' סוכר (כוס פחות כף)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
240 מ"ל מיץ תפוזים (כוס)
כף גדושה א. אינסטנט וניל
כוס קמח תופח לפסח
3/4 כוס קמח מצה
כפית אבקת אפייה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. להקציף ביצים וסוכר כדקה במהירות בינונית להוסיף את השמן והמיץ תפוזים להקציף במהירות נמוכה מספר שניות, להוסיף את האינסטנט, קמח תופח וקמח מצה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את א. אפייה.
3. לאפות כ 50 – 60 דקות העוגה מזהיבה מומלץ לבדוק עם קיסם במרכז, העוגה מאבדת קצת מהנפח כשהיא מתקררת.
4. לצנן, לבזוק א. סוכר ולטרוף!
אפשרות הכנה נוספת:
כוס אחת של קמח מצה, 3/4 כוס של קמח תפוחי אדמה וכפית אבקת אפייה.