עוגיות חמאה לפסח
כמה שאני מכינה את העוגיות וכמה שאני אסביר שהן כשרות לפסח אף אחד לא מאמין לי הן כל כך טובות ופשוטות להכנה, באמת עוגיות חמאה בפסח ? כן מתכון חובה ליד הקפה של 4 אחר הצהריים.
"את בטוחה שאלו עוגיות לפסח ? כן אני בטוחה. איך זה יכול להיות הטעם שלהן בדיוק כמו עוגיות רגילות. זה כל הקסם להכין עוגיות לפסח ושלא ירגישו בכלל בהבדל.
60 עוגיות
מרכיבים:
100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות (חשוב)
250 ג' קמח תופח לפסח (כוס + 4 כפות יפות)
180 ג' סוכר (3/4 כוס)
כפית תמצית וניל
כפית א. אפייה
ביצה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולהניח נייר אפייה בתבנית.
2. בקערת המיקסר לשים את קוביות החמאה ושאר המצרכים בעזרת המגל לעבד את המצרכים לחתיכות גסות לעצור ולאסוף לכדור.
3. לקמח נייר אפייה לרדד בין 2 ניירות אפייה לעלה (לא דק ולא עבה) לקרוץ צורות לאפות כ 10 דקות לצנן לא לגעת לפחות שעתיים לתת לעוגיות להתייצב.
העוגיות עדינות ונימוחות
גולשים מכינים וממליצים:
נעמה : הכנתי אתמול עם סוכר וניל… במקום לקרוץ צורות מלאתי בשוקולד וגלגלתי, הוספתי אבקת סוכר. יצא מדהים!!!! יותר טעים מעוגיות של יום רגיל. כל מי שאכל היה בהלם!!! מכינה עכשיו עוד פעם לכבוד שבת 🙂
חביבה : "מכינה את העוגיות האלה כל שנה, מדהימות! יוצא שכמות הקמח היא חבילה בדיוק. השנה הכנתי כמות כפולה, פי 2 עוגיות באותה עבודה. לא מוצאת בכלל שקשה לעבוד עם הבצק! תודה רבה!"