יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים מתכונים לחנוכה עוגות וקינוחים

ספינג’

1 דצמבר 2020
(Visited 57,771 times, 1 visits today)

ספינג'

אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

16 ספינג’

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
30 ג’ סוכר (כף גדושה)
6 ג’ מלח (כפית)
2 כפות ברנדי
360 מ”ל מי ברז חמימים (כוס וחצי)

כמות בצק קטנה ל 9 ספינג’: (פחות ריגשי אשם)
300 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף) או
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
חצי כפית מלח
כף ברנדי
240 מ”ל מי מברז חמימים (כוס)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת מוס קפה שוקולד משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

  • עוגת גזר ב 5 דקות הכנה

    היה לי המון גזר במקרר והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת עוגת גזר.
    בתכל’ס ותשאירו את זה בינינו זאת עוגה לעצלנים אני אפילו לא הוצאתי את המיקסר היא עד כדי כך קלה.
    הוספתי את מה שאני אוהבת קינמון, אגוזים והכנסתי המון גזר, מצאתי תבנית יפהפייה, 10 דקות בהגזמה והעוגה נכנסה לתנור. הריח הרג אותי 🙂 אם יש עוגה שמתאימה לשבת זאת העוגה הזאת והיא פרווה בלי להתחיל לחשוב על תחליפים
    והכי יפה אף אחד לא מנחש שזאת עוגת גזר, הם לא מבינים מה עושה את העוגה לכל כך טובה ורכה
    (לא חייבים לגלות זאת עוגת גזר) לגרד את הגזר להוסיף את שאר המצרכים להכניס לתנור.
    תודה רבה יש לי עוגה לשבת ועכשיו אפשר להכין דברים נוספים.

    תבנית 22

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח להוסיף את השמרים והסוכר לערבב קלות, להוסיף את המלח ומחצית מהמים, לערבב כדקה ולהוסיף את הברנדי ושארית המים, לערבב עד שכל אחיד לבצק דביק ודי נוזלי.

2. לשמן קערה להרטיב את הידיים ולהעביר את הבצק לשמן קצת את החלק העליון לכסות ולהתפיח כשעה, להוריד נפח ולהתפיח עוד 40 דקות, פעם אחרונה שוב להוריד נפח ולהתפיח עוד 40 דקות. (סך הכל 3 התפחות)

3. לחמם שמן עמוק בסיר או מחבת, איך יודעים שהשמן חם ? מכניסים כף עץ ורואים בועיות קטנות מחוללות סביב הכף. להכין קערה עם מים להרטיב את הידיים לקחת חתיכת בצק (לקפדנים זה בערך 60 ג’) לעשות חור במרכז הבצק עם האצבעות (כמו דונאט) ולהכניס לשמן, לקחת מקל עץ ולהרחיב את החור לטגן עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד שמזהיב.

4. להוציא לנייר סופג להמתין 20 – 30 שנית ולצפות עם סוכר.  לטרוף!

Sfinj – Moroccan Donuts

הכנה מראש:
עדיף לא להכין מראש אלא ביום ההגשה,  מי שבכל זאת רוצה להכין יום מראש שישמור בהקפאה להפשיר כשעה פלוס לפני ההגשה ולחמם כ 20 דקות על 180 מעלות. מי שרוצה לאכול ספינג’ אחד 20 שניות במיקרו.

כדאי לדעת ש…
*הבצק דביק ונוזלי תעבדו עם ידיים רטובות.
*הבצק עצמו לא מתוק.
*מי שרוצה מתיקות עדינה יותר שיפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
*אין שמן בבצק
*לא מתאים לאפייה
* ברנדי לא חובה זה מומלץ הבצק סופג פחות שמן.

מה תזונאית יכולה להגיד על ספינג’? בעיקר לשמוח שזה מאכל שפוגש אותנו רק פעם בשנה. הספינג’ הוא בצק די נוזלי שפוגש שמן עמוק בטמפרטורה גבוהה, בעקבות כך הוא סופג יחסית הרבה שמן לתוכו, אפילו יותר מאשר בסופגניה.
לפי הגישה שלי אין צורך להימנע לחלוטין, בדיוק כמו בעוגה מושחתת או מאפה שמן במיוחד, נתייחס בעיקר לתדירות הצריכה של המאכל. קחו החלטה, עוד לפני חנוכה, מתי ואיפה אתם הולכים להנות מסופגניה איכותית או ספינג’ ביתי. אם נצליח להתמקד בפעמיים בחג שבהם אנחנו נהנים בצורה מודעת ומאורגנת, גם נחגוג כמו שצריך וגם נשמור על הגזרה בחנוכה הזה!
אם מחלקים את כל הכמות ל16 יחידות, כל ספינג’ מכיל כ240 קלוריות (כולל השמן לטיגון).
ספינג’ אחד יכול להתאים כקינוח עשיר לארוחה, אם אתם מוכנים להמיר ארוחה ב2 ספינג’ וסלט זו גם אפשרות יצירתית. וכמובן- האתגר הגדול הוא לא לשלוח יד אל הספינג’ הבא.

רך רך, טעים מאוד, אומנם נתתי מתכון עם כמות קטנה יותר אבל זה נגמר מהר ואז תכעסו על עצמכם שלא הכנתם יותר. תזכרו שאמרתי להכין יותר…ספינג'ספינג'נראה אתכם אוכלים רק אחד ולא יותר 🙂 אין מצבספינג'

@nikib101הספינג’ הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו, נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד 🙂 ##googfood ##sfinj ##hunukkah ##yummyfood_ ##foodblogs ##foofiles ##nikib ##niki♬ original sound – Nikib – ניקי ב

הרשם
עדכן
74 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

פשוט מושלם

הי ניקי. עוד שאלה בבקשה, במתכון של ה 9 ספינג’ים לא כתוב כמה סוכר לשים. אשמח אם תוכלי לכתוב לי . תודה רבה

מה אפשר לשים במקום ברנדי?
ואפשר עם מיקסר ידני?

הי ניקי
אפשר כף ערק במקום ברנדי? תודה רבה

יצא לי בצק מעולה. היה דביק תפח יפה. אבל אחרי הטיגון הספינגים יצאו קשים.

היי ניקי. לפני יומיים הכנתי את הכמות הקטנה שרשמת ויצא לי מעולה והיום הכנתי את הכמות הגדולה של המתכון לפי ההוראות עם כוסות מדידה ויצא לי ממש קשה. זרקתי הכל. איפה טעיתי?

המתכון נראה מעולה. האם אפשר לשים חלב במקום מים?