ספינג’

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ספינג'

אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

16 ספינג’

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
30 ג’ סוכר (כף גדושה)
6 ג’ מלח (כפית)
2 כפות ברנדי
360 מ”ל מי ברז חמימים (כוס וחצי)

כמות בצק קטנה ל 9 ספינג’: (פחות ריגשי אשם)
300 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף) או
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
חצי כפית מלח
כף ברנדי
240 מ”ל מי מברז חמימים (כוס)

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח להוסיף את השמרים והסוכר לערבב קלות, להוסיף את המלח ומחצית מהמים, לערבב כדקה ולהוסיף את הברנדי ושארית המים, לערבב עד שכל אחיד לבצק דביק ודי נוזלי.

2. לשמן קערה להרטיב את הידיים ולהעביר את הבצק לשמן קצת את החלק העליון לכסות ולהתפיח כשעה, להוריד נפח ולהתפיח עוד 40 דקות, פעם אחרונה שוב להוריד נפח ולהתפיח עוד 40 דקות. (סך הכל 3 התפחות)

3. לחמם שמן עמוק בסיר או מחבת, איך יודעים שהשמן חם ? מכניסים כף עץ ורואים בועיות קטנות מחוללות סביב הכף. להכין קערה עם מים להרטיב את הידיים לקחת חתיכת בצק (לקפדנים זה בערך 60 ג’) לעשות חור במרכז הבצק עם האצבעות (כמו דונאט) ולהכניס לשמן, לקחת מקל עץ ולהרחיב את החור לטגן עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד שמזהיב.

4. להוציא לנייר סופג להמתין 20 – 30 שנית ולצפות עם סוכר.  לטרוף!

Sfinj – Moroccan Donuts

הכנה מראש:
עדיף לא להכין מראש אלא ביום ההגשה,  מי שבכל זאת רוצה להכין יום מראש שישמור בהקפאה להפשיר כשעה פלוס לפני ההגשה ולחמם כ 20 דקות על 180 מעלות. מי שרוצה לאכול ספינג’ אחד 20 שניות במיקרו.

כדאי לדעת ש…
*הבצק דביק ונוזלי תעבדו עם ידיים רטובות.
*הבצק עצמו לא מתוק.
*מי שרוצה מתיקות עדינה יותר שיפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
*אין שמן בבצק
*לא מתאים לאפייה
* ברנדי לא חובה זה מומלץ הבצק סופג פחות שמן.

17635 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מה תזונאית יכולה להגיד על ספינג’? בעיקר לשמוח שזה מאכל שפוגש אותנו רק פעם בשנה. הספינג’ הוא בצק די נוזלי שפוגש שמן עמוק בטמפרטורה גבוהה, בעקבות כך הוא סופג יחסית הרבה שמן לתוכו, אפילו יותר מאשר בסופגניה.
לפי הגישה שלי אין צורך להימנע לחלוטין, בדיוק כמו בעוגה מושחתת או מאפה שמן במיוחד, נתייחס בעיקר לתדירות הצריכה של המאכל. קחו החלטה, עוד לפני חנוכה, מתי ואיפה אתם הולכים להנות מסופגניה איכותית או ספינג’ ביתי. אם נצליח להתמקד בפעמיים בחג שבהם אנחנו נהנים בצורה מודעת ומאורגנת, גם נחגוג כמו שצריך וגם נשמור על הגזרה בחנוכה הזה!
אם מחלקים את כל הכמות ל16 יחידות, כל ספינג’ מכיל כ240 קלוריות (כולל השמן לטיגון).
ספינג’ אחד יכול להתאים כקינוח עשיר לארוחה, אם אתם מוכנים להמיר ארוחה ב2 ספינג’ וסלט זו גם אפשרות יצירתית. וכמובן- האתגר הגדול הוא לא לשלוח יד אל הספינג’ הבא.

רך רך, טעים מאוד, אומנם נתתי מתכון עם כמות קטנה יותר אבל זה נגמר מהר ואז תכעסו על עצמכם שלא הכנתם יותר. תזכרו שאמרתי להכין יותר…ספינג'ספינג'נראה אתכם אוכלים רק אחד ולא יותר 🙂 אין מצבספינג'

@nikib101הספינג’ הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו, נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד 🙂 ##googfood ##sfinj ##hunukkah ##yummyfood_ ##foodblogs ##foofiles ##nikib ##niki♬ original sound – Nikib – ניקי ב

74
תגובות

  הרשם  
עדכן
אואית

פשוט מושלם

מירי

הי ניקי. עוד שאלה בבקשה, במתכון של ה 9 ספינג’ים לא כתוב כמה סוכר לשים. אשמח אם תוכלי לכתוב לי . תודה רבה

1 4 5 6