יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים מתכונים לחנוכה שונות

איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

9 דצמבר 2020
(Visited 2,209 times, 3 visits today)
איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

מרכיבים:

מאמר מאת התזונאית יעל גרד

אולי תאהב גם את...♥

  • סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

    מדהימות! קסם של סופגניות בשלושה מצרכים זה הכל ואפילו אין ביצים אין צורך להתפיח לרדד וכל הבלאגן המתכון הכי קל לסופגניות, לא מאמינים ? אתם חייבים להכין ולראות את הקסם בעצמכם.
    לא יאמן שבכלום מצרכים יוצאות כאלה סופגניות רכות וטעימות לא הפסקתי לנשנש הן מעולות.
    אין מיקסר כמעט ואין מצרכים למען האמת, ערבוב ידני לקח לי דקה לערבב ותוך 5 דקות אפילו פחות כבר היו לי סופגניות טעימות יש יותר טוב מזה ?
    הכי חשוב תכפילו כמויות עדיף זה מתחסל כל כך מהר שתצטערו שלא הכנתם יותר.
    נתתי בתחתית המתכון טיפים.

    18 סופגניות קטנות

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

הפער הזה שבין המתוק והטעים להפליא לבין הידיעה שהערכים התזונתיים של המאכל הזה מאתגרים מאוד, מייצר כל שנה מחדש מתח כאשר אנחנו נתקלים בסופגניה- בסופר, במכולת השכונתית, במאפייה או בעבודה.

יש מטופלים שמספרים לי בגאווה שכבר שנים שלא נגעו בסופגניה. אם המנעות טוטאלית נוחה לכם  ובאמת לא חסרה לכם הסופגניה – זה נהדר. לגוף אין ממש צורך בבצק מטוגן ומסוכר.

אך לעיתים דווקא הפחד מהסופגניה דוחף אותנו להגיב באופן קצת אחר כשאנו פוגשים אותה בחג, האכזבה מעצמנו כשכבר אכלנו את הראשונה יגרום לנו לרוב "להיכנע" ולהמשיך גם אל זאת שלידה ואל זאת המוקטנת שחייבים לטעום כדי לברר האם הטעם זהה גם בדגם הקטן.

השנה החלטתי על שינוי גישה, שמתאים לא רק למי שבדיאטה, אלא לכל אחד מאיתנו כאשר הוא נפגש בסופגנייה. אני רוצה שנלמד לייצר שיח עם המאכל החגיגי והשמנמן הזה, לא שיח של הפחדה, אלא שיח של הבנה ואמפטיה.

תסבירו לה כמה אתם אוהבים את טעמה וכמה בא לכם לטרוף את כולה, אבל שימו על השולחן גם את העובדה שהמחיר הקלורי הוא עצום- בסופגניה אחת יש קלוריות כמו בארוחה מלאה. אם נאכל ממנה כקינוח באמת נכפיל את מספר הקלוריות של אותה ארוחה. בהנחה שיש לנו לפחות 3-4 הדלקות נרות משך החג, התוספת הקלורית כפולה ומכופלת.

אני רוצה שנוכל להמשיך ולהנות ממנה, ולכן מציעה לחלק את ההנאה הכבדה הזו לארבע. אם בכל פעם שניתקל בסופגניה נדע לקחת רק רבע ממנה, בלי קשר לאיזה מילוי או ציפוי. נוכל לשלב אותה באופן סביר והגיוני בתוך ארוחות החג וגם סתם כך באמצע יום עבודה עם הקפה כמנת ביניים. בכל זאת חנוכה הוא באמת רק שבוע בשנה ומותר לנו להיזכר ולהנות מאחד מסמלי החג הרציניים והשומניים.

אגב, אם מדובר בסופגניות המיני שהולכות ותופסות את מקומן של אחיותיהן הגדולות. גם אז הייתי ממליצה לחלק את ההנאה לשתיים ולקחת בכל פעם חצי סופגניה.

המהלך הזה יכול להסיר קצת מהלחץ שתוקף אותנו מידי שנה עם הסופגניות הראשונות שמופיעות במכולת. פתאום אפשר לחייך אליהן ולהישיר אליהן מבט. לדעת שאם נבחר בהן נוכל לשלוט בסיטואציה ולצאת ממנה מרוצים ומלאי סיפוק ללא חשש.

נכון זה נשמע לאנשים קצת מוזר- מילא לדבר אל הסופגניות, אבל להצליח לקחת רק רבע?

כן, אני אומרת פה בפה מלא- זה אפשרי! ועדיין נשארים עם הטעם המתוק והשומני הזה, בדיוק זה שמשאיר לנו טעם של חג. ו..וואלה, ברבע מהקלוריות.

כן סופגניה, בשבוע המיוחד הזה בשנה, את יכולה להיות הקינוח שלי לארוחה או אפילו המתוק הקטן שלי ליד הקפה, אני אבחר כמה ממך, מתי ואיך.

וכן, תאמינו, גם אתם יכולים! תנסו את זה השנה- במקום לפחד ולשים את הסופגניות במקום של אסור מוחלט, נסו לייצר איתן שיחה, השיחה האישית שלכם. בטוח יעלו שם תכנים מעניינים וזכרונות מהעבר, או סתם חשקים שבא לנו שיתפרקו ברגע. אם מישהו מתפלא או חושב שהתחרפנתם, תגידו שהדיאטנית שלכם מאוד המליצה.

עצם העובדה שהקדשתם שם רגע של מחשבה ושיחה פנימית עם עצמכם בוודאות תביא לפעולות מוצלחות, מודעות  ובריאות יותר.

אז בפעם הבאה שאתם נתקלים בסופגניה, תנו לה מקום של כבוד ושימו לה גבולות של אהבה- ממך אקח היום רק רבע וכבר מרתיחה מים לקפה, נשב ביחד, נהנה.

הרשם
עדכן
2 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

תודה יקרה! בזכותך יהיה לי חג שמח באמת
בלי מצפונים ורגשות אשם רק מלא בהבנה והשלמה!