זלביה עם פטנט להכנה קלה
זלביה עם פטנט להכנה קלה אורגינל מהמטבח התימני, מה זה בעצם זלביה ? אלו סופגניות תימניות טעימות ביותר בצקניות שמרים מטוגנות שמים חתיכה בשמן והיא תופחת בצורה יפהפייה זהובה ורכה בפנים יש בועות אוויר.
אם בא לכם לסגור פינה מתוקה הזלביה קלאסית לזה כל העניין זה להכין את הבצק ולתת לו לתפוח משם זה קלי קלות להכניס לשמן ולראות את כל היופי הזה. תכינו סוכר, מייפל פירות כל מה שבא לכם ותרדו על זה בכיף.
בשביל לא ללכלך ולהכין בצורה נקייה נתתי פטנט שעובד בצורה נהדרת, מומלץ בחום.
25 יחידות קטנות
מרכיבים:
350 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
5 ג' שמרים יבשים (כפית) או
15 ג' שמרים טריים (שליש שקית)
40 ג' סוכר (2 כפות)
חצי כפית מלח
כף ברנדי (לא חובה)
260 מ"ל מי מברז חמימים (מעט יותר מכוס)
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח להוסיף את השמרים והסוכר לערבב קלות, להוסיף את המלח והמים לערבב לבצק דביק ודליל.
2. לשמן קערה להרטיב את הידיים ולהעביר את הבצק לשמן קצת את החלק העליון לכסות ולהתפיח כשעה, להוריד נפח להתפיח עוד 40 דקות ולהוריד נפח שוב.
3. לחמם סיר / מחבת עם שמן עמוק (חצי גובה) להרטיב את הידיים לקחת חתיכת בצק קטנה לשטח קצת ולשים בשמן, לטגן עד שמזהיב להפוך להמשיך לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג.
4. להכנת זלביה עם פטנט להכנה קלה ופחות מלכלכת(חשוב):
להעביר את הבצק לשקית זילוף משומנת צנטר 13(פתח גדול) ולהזליף (צריך להפעיל קצת לחץ) ערימות לשמן החם אחרי כל הזלפה לגזור כדי לנתק את העיסה מהצנטר, לטגן עד שמזליף יפה מכל הכיוונים ולהוציא לנייר סופג.
5. אפשר לאכול כמו שזה או לבזוק א. סוכר או להמתין 10 שניות ולצפות עם סוכר לבן.
להגיש עם סירופ מייפל, שוקולד הכל הולך, הזלביה עצמה לא מתוקה ציפוי הסוכר מאזן את זה.