יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לחנוכה

סופגניות פרווה פשוטות מעולות

21 דצמבר 2024
(Visited 4,757 times, 2 visits today)
סופגניות פרווה פשוטות מעולות

סופגניות פרווה פשוטות מעולות

אני החלטתי לעשות מהפכה בהכנת סופגניות בא לי לשנות את הצורה ולשדרג שיהיה יותר מוצלח, כשאני אומרת לילדים שאני מכינה סופגניות ובסוף מגישה סופגניות בצורה שבלולים אין הפתעה יותר גדולה מזה.
אין ילד או מבוגר שיישאר אדיש לסופגניות שבלולים, פשוטות, רכות והכל בזכות הבצק המעלף, תראו את בועות האוויר איזה קסם! בזכות הבועות הסופגניות יוצאות אווריריות תחשבו עננים עסיסיות רכות וטעימות בלי לעמוד שעות במטבח.
וכמובן מי אמר שצריך להכין רק בחנוכה ? אפשר להתענג על הקינוח הזהוב הזה כל השנה.

16 סופגניות

מרכיבים:

250 ג' קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
חצי כף שמרים יבשים (5 ג') / 15 ג' שמרים טריים
30 ג' סוכר (כף גדושה)
חצי כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
150 מ"ל מים חמימים (יותר מחצי כוס)

ביצה טרופה (לרצועות)
צלחת עמוקה עם סוכר

הכנות:

1. לשים את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים במיקסר ולעבד לבצק חלק ורך מאוד, לעצור מידי פעם לשחרר במידה ונדבק ולהמשיך לעבד, הבצק יוצא רך ביותר וקצת נדבק לאסוף לכדור לכסות ולהתפיח שעתיים.

2.  לחתוך נייר אפייה ל16 ריבועים, לרדד למלבן בגודל 30X40 מומלץ להמתין כמה דקות ואז לחתוך לרצועות ארוכות ועבות בעובי 4 ס"מ להבריש את הרצועות עם ביצה טרופה, כל רצועה לגלגל בעדינות (הבצק רך) לשבלול להניח על ריבוע נייר אפייה ולהתפיח 25 דקות.

3. לחמם מחבת / סיר עם שמן עמוק להחליק את השבלולים לשמן החם בצורה הפוכה כלומר מה שהיה החלק העליון הופך להיות החלק התחתון בטיגון, לטגן את השבלולים עד הזהבה משני הצדדים לסנן להמתין 20 שניות שכל עודפי השמן ירדו ולצפות עם סוכר מכל הכיוונים.

 

סופגניות פרווה פשוטות מעולותסופגניות פרווה פשוטות מעולותסופגניות פרווה פשוטות מעולותסופגניות פרווה פשוטות מעולותסופגניות פרווה פשוטות מעולותסופגניות פרווה פשוטות מעולותסופגניות פרווה פשוטות מעולות

הרשם
עדכן
9 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן