סופגניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סופגניות

סופגניות

נכנעתי הרמתי ידיים, עשיתי משהו שהבטחתי לעצמי לא לעשות אף פעם, טיגנתי סופגניות. פעם בשנה אני מרשה לעצמי 🙂 אני רוצה לומר לכם שיצאו סופגניות יפהפיות!
אתם מכירים את זה שהולכים לקונדיטוריה לקנות סופגניות ואף פעם לא מאמינים שאפשר להכין כאלו סופגניות בבית ?
אז תדעו לכם שאפשר והן פיצוץ של סופגניות! רכות חמות טעימות, מהסוג שצריך לבקש מהילדים “תמתינו, תנו להן להתקרר לפני שאתם אוכלים” למלא במה שאוהבים לבזוק אבקת סוכר בנדיבות ולתת ביס!

18  סופגניות

מרכיבים:

700 ג’ קמח (5 כוסות)
חצי שקית שמרים טריים / כף שמרים יבשים
חצי שקית משפר אפייה
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית שטוחה מלח
3 חלמונים
80 ג’ חמאה רכה
כוס ורבע חלב פושר

הכנות:

1. לערבב את הקמח שמרים משפר וסוכר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך וקצת דביק. לשמן קערה לשים את הבצק ולתת לו לתפוח עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. להוריד נפח ולקמח את משטח העבודה. לחלק את הבצק ל 18 חתיכות מעט לעגל, כל חתיכת בצק לרדד לעיגול ולסגור לכדור חלק.

4. מראש לחתוך נייר אפייה לקוביות ולפזר מעט קמח  על כל קובייה.

5. לשים קצת קמח על השיש לשים לשנייה את הכדור על הקמח ולהניח על נייר האפייה המקומח לתת תפיחה של 30 – 40 דקות, הכדורים אמורים להכפיל את הנפח.

6. למלא סיר קטן בשמן עד שליש גובה, להרתיח ולהנמיך, לבדוק עם כף עץ שמכניסים לשמן שיש בועות עדינות סביב הכף.

7. להכניס סופגניה לשמן (ראש כלפי מטה) כולל הנייר ופשוט לשלוף אותו החוצה בקלילות. לכסות מיד ולטגן כשלוש דקות, להפוך ולהוריד את המכסה לעוד שתי דקות. להוציא לנייר סופג. למקרה שלא היה ברור מכסים רק בהתחלה אחר כך לא .

8. הראשונה והשנייה פחות יפות לא להתרגש. בהמשך הזמן מתקצר ואז שתי דקות מכוסה אחר כך אפילו דקה וחצי.

9. למלא בריבה ולבזוק אבקת סוכר

טיפים:
*חשוב להקפיד על שמן חם אבל לא מאוד.
*לא לשכוח לכסות את הסיר
* להקפיד על התפחה טובה, חשוב לתת התפחות טובות, בהתפחה השנייה הכדורים אמורים להיות גדולים ומנופחים, מלאי אוויר , כשנוגעים עם האצבע הם רכים.
*לא יותר משתיים שלוש סופגניות בבת אחת שהחום של השמן לא ירד. בהתחלה עדיף אחת אחת.
*לא לנסות להרים את הסופגניה ביד זה יפגע בתפיחה רק עם הנייר אפייה.
*משקל הסופגניה (חתיכת הבצק) לפני התפיחה 70 ג’
*עשיתם הכל ולא קימחתם את הנייר ? חבל הסופגניה נדבקת..
* סופגניה ראשונה בשמן כשלוש ארבע דקות (תלוי כמה השמן חם) מסופגניה לסופגניה הזמן מתקצר כי השמן חם, באיזה שלב מגיעים לזה שהסופגנייה נמצאת דקה בשמן והופכים. לעקוב כל הזמן.
*לא להכניס סופגניה לשמן קר, היא סופגת שמן, שמן חם מאוד ישרוף אותה.
* לא הצלחתם ? לא קרה כלום תנסו שוב.
* סופגניות פרווה – להחליף את החמאה בשליש כוס שמן וחלב במים.
* מומלץ להשתמש בשמרים טריים,  השמרים והמשפר נקנים כזוג ברשתות.
* לא בא לכם לטגן ? סופגניות אפויות בדיוק כאן

18975 צפיות 145 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סופגניותסופגניותסופגניות

סופגניותסופגניותסופגניות

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “ניקי תודה רבה על מתכון נהדר! הכנתי עם הילדים, התלהבו להזריק את המילויים ובעיקר לאכול ולבקש עוד…
יצא מעולה”

296
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוני

ניקי, איך אפשר להפוך את הסופגניות לפרווה?
את החמאה אחליף במרגרינה, אבל את החלב, להחליף למים או מיץ תפוזים כלשהו?

תודה רבה!

עינת

נראה מדהים! איפה ניתן לרכוש משפר אפייה?

מירב לוי

היי ניקי, הבת שלי ביקשה ממני כל כך הרבה להכין סופגניות ומשום מה דחיתי אותה. אך מה לומר…. תמונה אחת שווה יותר מ- 1000 מילים. עשית לי חשק!!! הבת שלי תשמח בזכותך 🙂 אגב, באיזו ריבה את משתמשת?
תודה רבה על המתכון

קרן

תודה על המתכון.
אפשר לשים את הביצים שלמות?
לא בא לי להשאר עם חלבונים, למרות שאני יודעת שיש מתכונים שמיועדים רק לחלבונים…

מירית

וואו! איזה מדליקות! בא לי אחת עכשיו
בטוחה שלא קנית אותן בקונדיטוריה? 🙂
נראה לי שזו תוכנית נפלאה לאחר צהריים גשום כמו שהולך להיות היום
אעדכן אותך איך יצא. תודות!

אורטל

היי ניקי,
הכנתי גם סופגניות כאלו מתכון דומה,
חלקם יצאו לי ספוגות שמן וחלקם לא, למרות שהוספתי לבצק גם ברנדי כי הבנתי שזה אמור למנוע ספיגה של שמן בסופגניה.
יש לך מושג למה ?

ענת

יפהפיות!
אולי השנה אעיז לטגן סופגניות… 🙂
תודה על מתכון מפורט ובטוח מוצלח

1 2 3 20