לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

זוכרים את הלביבות של פעם ? לביבות שהסבתות והאמהות היו מכינות רכות בפנים ומבחוץ פריכות קריספיות כאלה. ערימה ענקית באמצע השולחן שבדיוק אמא סיימה לטגן, הריחות הטובים של התפוחי אדמה בחלל האוויר ואיזה כיף לתת ביס. הלביבות מתחסלות במהירות, רגע איפה הערימה שהייתה במרכז השולחן ? מתכון קל ופשוט ללביבות נהדרות והכי קלות שיש.

12 לביבות

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים
בצל חתוך קטן
2 כפות גדושות קמח
ביצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. בקערה לערבב את כל המצרכים, ליצור לביבות להדק קצת כל לביבה שהנוזלים יצאו.

2. לחמם מחבת עם שמן לטגן את הלביבות עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.

*לא בא לכם לטגן ? הנה מתכון מעולה ללביבות תפוחי אדמה אפויות

Classic Potato Latkes Recipe

כדאי לדעת ש…
הלביבות לא מתאימות לאפייה, ניתן להכין יום מראש הן פחות פריכות אבל טעימות מאוד.

120228 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות תפוחי אדמה קלאסיותלביבות תפוחי אדמה קלאסיותלביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיותלביבות תפוחי אדמה קלאסיות

גולשים מכינים וממליצים:

נדב : “לביבות מצוינות.הילדים בלעו…;-)”

חמדה : “מעולות! מעולות!!
התחסלו בשנייה!!!”

שירה : “יצא מדהים הכנתי למסיבה של הבת הכפלתי כמויות פי 10….. 😉
פשוט הילדים בבית טועמים וצריך שיספיק לכל ילדי הגן.”

181
תגובות

  הרשם  
עדכן
דניאל

במתכון הכתוב לא נרשם לטגן את הבצל לפני ערבוב כל המוצרים. ערבבתי בצל חתוך לא מטוגן עם הכל. חבל מאוד.

מיכל

ניקי,
תודה.
מתכון נפלא, מושלם. תוך שנייה מתחסל על ידי יושבי השולחן.
שאלה:
אם אני רוצה לשלש כמויות אז הכל פי 3?
כי עשיתי זאת, ויצא לי קצת פחות. (אולי בגלל גודל הלביבה).

טל אדלשטיין

נחטפו!!
תודה על מתכון פשוט ומנצח
חג שמח ניקי!

רבקה

היי ניקי, האם אפשר לשים פרורי לחם במקום קמח?

שרי

הי ניקי
אפשר להכין ללא הקמח – לצליאקים?
תודה!

רות

האם ניתן לטחון את הבצל ולא לגרד אותו? הבת שלי רואה בצל ולא מסכימה לטעום אפילו…

יעל...

היי ניקי, נראה מעולה. ניתן לפזר אבקת סוכר מעליהן? מתאים?

1 10 11 12