

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
זוכרים את הלביבות של פעם ? לביבות שהסבתות והאמהות היו מכינות רכות בפנים ומבחוץ פריכות קריספיות כאלה. ערימה ענקית באמצע השולחן שבדיוק אמא סיימה לטגן, הריחות הטובים של התפוחי אדמה בחלל האוויר ואיזה כיף לתת ביס. הלביבות מתחסלות במהירות, רגע איפה הערימה שהייתה במרכז השולחן ? מתכון קל ופשוט ללביבות נהדרות והכי קלות שיש.
12 לביבות
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים
בצל חתוך קטן
2 כפות גדושות קמח
ביצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. בקערה לערבב את כל המצרכים, ליצור לביבות להדק קצת כל לביבה שהנוזלים יצאו.
2. לחמם מחבת עם שמן לטגן את הלביבות עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
*לא בא לכם לטגן ? הנה מתכון מעולה ללביבות תפוחי אדמה אפויות
כדאי לדעת ש…
הלביבות לא מתאימות לאפייה, ניתן להכין יום מראש הן פחות פריכות אבל טעימות מאוד.
גולשים מכינים וממליצים:
נדב : “לביבות מצוינות.הילדים בלעו…;-)”
חמדה : “מעולות! מעולות!!
התחסלו בשנייה!!!”
שירה : “יצא מדהים הכנתי למסיבה של הבת הכפלתי כמויות פי 10….. 😉
פשוט הילדים בבית טועמים וצריך שיספיק לכל ילדי הגן.”
במתכון הכתוב לא נרשם לטגן את הבצל לפני ערבוב כל המוצרים. ערבבתי בצל חתוך לא מטוגן עם הכל. חבל מאוד.
ניקי,
תודה.
מתכון נפלא, מושלם. תוך שנייה מתחסל על ידי יושבי השולחן.
שאלה:
אם אני רוצה לשלש כמויות אז הכל פי 3?
כי עשיתי זאת, ויצא לי קצת פחות. (אולי בגלל גודל הלביבה).
נחטפו!!
תודה על מתכון פשוט ומנצח
חג שמח ניקי!
היי ניקי, האם אפשר לשים פרורי לחם במקום קמח?
הי ניקי
אפשר להכין ללא הקמח – לצליאקים?
תודה!
האם ניתן לטחון את הבצל ולא לגרד אותו? הבת שלי רואה בצל ולא מסכימה לטעום אפילו…
היי ניקי, נראה מעולה. ניתן לפזר אבקת סוכר מעליהן? מתאים?