לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

זוכרים את הלביבות של פעם ? לביבות שהסבתות והאמהות היו מכינות רכות בפנים ומבחוץ פריכות קריספיות כאלה. ערימה ענקית באמצע השולחן שבדיוק אמא סיימה לטגן, הריחות הטובים של התפוחי אדמה בחלל האוויר ואיזה כיף לתת ביס. הלביבות מתחסלות במהירות, רגע איפה הערימה שהייתה במרכז השולחן ? מתכון קל ופשוט ללביבות נהדרות והכי קלות שיש.

12 לביבות

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים
בצל חתוך קטן
2 כפות גדושות קמח
ביצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. בקערה לערבב את כל המצרכים, ליצור לביבות להדק קצת כל לביבה שהנוזלים יצאו.

2. לחמם מחבת עם שמן לטגן את הלביבות עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.

*לא בא לכם לטגן ? הנה מתכון מעולה ללביבות תפוחי אדמה אפויות

Classic Potato Latkes Recipe

כדאי לדעת ש…
הלביבות לא מתאימות לאפייה, ניתן להכין יום מראש הן פחות פריכות אבל טעימות מאוד.

103086 צפיות 96 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות תפוחי אדמה קלאסיותלביבות תפוחי אדמה קלאסיותלביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיותלביבות תפוחי אדמה קלאסיות

גולשים מכינים וממליצים:

נדב : “לביבות מצוינות.הילדים בלעו…;-)”

חמדה : “מעולות! מעולות!!
התחסלו בשנייה!!!”

שירה : “יצא מדהים הכנתי למסיבה של הבת הכפלתי כמויות פי 10….. 😉
פשוט הילדים בבית טועמים וצריך שיספיק לכל ילדי הגן.”

160
תגובות

  הרשם  
עדכן
ישי

אפשר להשתמש במג’ימיקס?

מיכל

שלום ניקי! עשיתי ויצא טעים מאוד. רוצה לעשות עוד פעם כשבאים אורחים, כמה זמן מראש אפשר להכין ושעדיין יהיה טעים בלי צורך בחימום מחדש?רוצה שיהיה מוכן לפני שהם מגיעים.

אביטל תורג'מן

היי.. אני מעוניינת להכין בסביבות ה40-50 יח’ (ארוחת חג לצוות) ואשמח לדעת בכמה להכפיל את הכמויות שרשמת במתכון..

לילי

הי תודה על המתכון
האם אפשר להקפיא (מיד אחרי הטיגון?)

שירי

אפשר להחליף בקמח מלא?

לאה

מעולה, הכפלתי מראש את הכמויות, הכל חוסל! מומלץ ביותר!

שרי

אחלה לביבות! הכנתי עם הקטנים וכל בני הבית נהנו 🙂