יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לחנוכה

סופגניות אפויות פרווה

22 נובמבר 2015
(Visited 21,155 times, 3 visits today)
סופגניות אפויות פרווה

סופגניות אפויות פרווה

סופגניות אבל בלי טיפת טיגון אפויות לגמרי. הטעם שלהן נפלא והן מומלצות. אין צורך לטגן בשביל להנות ממתוק בחנוכה, סופגניות מושלמות!

16 סופגניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית שמרית)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כף א. אינסטנט וניל
ביצה
כפית גדושה מלח
100 מ”ל שמן (שליש + כף גדושה)
170 מ”ל מים פושרים (מעט פחות משלושת רבעי כוס)

שמן בנוסף
ביצה טרופה להברשה

ממרח לוטוס
או כל מילוי שאוהבים

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • לביבות עדשים אדומות

    לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
    הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
    בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
    מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.

    16 לביבות

  • איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

    חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

הכנות:

1. לשים את הקמח בקערת המיקסר ולהוסיף את השמרים הטריים ואת שאר המצרכים ולעבד לבצק רך. להתפיח במקום חמים מכוסה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. לחלק את הבצק ל 16 כדורים לסדר אותם בתבנית על נייר אפייה ולהתפיח כ 20 דקות.

3. להבריש את הכדורים בשמן, לטרוף את הביצה ולהבריש את הכדורים, להבריש שוב עם שמן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש ולאפות כ 20 דקות או עד שיש צבע יפה וזהוב.

5. לשים בקערה 2 – 3 כפות של ממרח לוטוס ולחמם במיקרו כ 10 – 20 שניות, הלוטוס אמור להיות נוזלי. למלא את המזרק ולהזריק לתוך הסופגניות.

6. לבזוק א. סוכר ואת הלוטוס שנותר אפשר להזליף מעל. הרי לא יכול להיות יותר מידי לוטוס להיפך אני בעד כמה שיותר… אם זה נוזלי מידי להמתין מעט ואז להזליף שוב.

הערות:
ניתן להקפיא את הסופגניות.
בהתחשב בזה שהסופגניות אפויות התוצאה מאוד מוצלחת, אבל צריך לזכור שזה אפוי ולכן התוצאה שונה מהמטוגן ומי שזה מאוד מפריע לו תמיד יכול לטגן אותן.

סופגניות אפויות פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

תהילה : “היי ניקי יקרה!
את אלופה! פעם ראשונה שהכנתי סופגניות. החלטתי ללכת על האפויות ויצא מעולה!! הילדים מחסלים אותן עכשיו אחת אחת.
תודה רבה! ובכלל בזכות האפיקציה שלך נהייתי מלכה במטבח…”

עידית : “השבוע הכנתי את הסופגניות מדהימות האלה לידי הגן שלי (שמאווווד בררניים) והן ממש נחטפו.
מתכון מעולה, פשוט, קל, טעים ולא מצריך התעסקות עם טיגונים…”

דליה : “ניקי קסם של אישה , רוצה להודות לך על האתר שלך , לא יכולה בלעדיו. והיום הכנתי את הסופגניות אפויות פרווה. יצאו יפות וטעימות .”

הדסה : “וואהו וואהו וואהו!!!! אין דברים כאלה!!!!!!!!!!!
כל המשפחה מתלקקת!! אפילו שלחתי לשכנות וכולם היו בשוק שזה אפוי!!
מיד אאחרי שיצא מהתנור מרחתי שוב שמן ואי אפשר היה לחלום שזה אפוי!!
גם חוסך זמן וגם הרבה יותר בריא, וגם אין מצב שנפגוש בחתיכת בצק לא אפויה אחיד באמצע!!
אין מילים להודות לך!!(:”

פרח : “הכנתי עם כוסמין. יצא מעולה! נחטף על ידי גדולים וקטנים!”

הרשם
עדכן
250 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

וואווו, סופגניות מצייינות!!!! מתכון קלי קלות והטעם נהדר

ערב טוב
אני רוצה להכפיל כמויות. איך עדיף לעשות, פשוט לשים מהכל כפול, או שזה עלול לפגום בהתפחה ועדיף להכין בשתי נגלות נפרדות? (אני עובדת עם מיקסר חזק וטוב, אם זה משנה)
תודה רבה

הביצה היא חלק מהבצק? או רק בשביל למרוח מלמעלה?

שלום ניקי. אני רוצה לשים במילוי שוקולד מריר. כמה קוביות צריך להמיס? (בהנחה שזה שוקולד רגיל של עילית) ואיך ממיסים את זה במיקרוגל? אפשר עם מים? וכמה? תודה

היי אני משתמשת במשקל למדידת מוצרים. במתכון כתוב שליש כוס שמן וכף אחת ובמשקל יוצא 2/3 כוס מדידה איך אפשר לדעת איזו כמות לשים?

היי ניקוד המתכון נראה מעולה וקל ממש רוצה להכין אותו נוא קורץ לי
יש לי רק שאלה אחת לשאול אותך המומחית באפיה (ובעוד) האם במתכון הזה ניתן לשים מיץ תפוזים סחוט במקום מים?

היי ניקי בוקר טוב, מאוד נהננו מהסופגניות
לדעתך הבצק הזה מתאים גם לחלה?