סופגניות אפויות פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סופגניות אפויות פרווה

סופגניות אבל בלי טיפת טיגון אפויות לגמרי. הטעם שלהן נפלא והן מומלצות. אין צורך לטגן בשביל להנות ממתוק בחנוכה, סופגניות מושלמות!

16 סופגניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית שמרית)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כף א. אינסטנט וניל
ביצה
כפית גדושה מלח
100 מ”ל שמן (שליש + כף גדושה)
170 מ”ל מים פושרים (מעט פחות משלושת רבעי כוס)

שמן בנוסף
ביצה טרופה להברשה

ממרח לוטוס
או כל מילוי שאוהבים


הכנות:

1. לשים את הקמח בקערת המיקסר ולהוסיף את השמרים הטריים ואת שאר המצרכים ולעבד לבצק רך. להתפיח במקום חמים מכוסה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. לחלק את הבצק ל 16 כדורים לסדר אותם בתבנית על נייר אפייה ולהתפיח כ 20 דקות.

3. להבריש את הכדורים בשמן, לטרוף את הביצה ולהבריש את הכדורים, להבריש שוב עם שמן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש ולאפות כ 20 דקות או עד שיש צבע יפה וזהוב.

5. לשים בקערה 2 – 3 כפות של ממרח לוטוס ולחמם במיקרו כ 10 – 20 שניות, הלוטוס אמור להיות נוזלי. למלא את המזרק ולהזריק לתוך הסופגניות.

6. לבזוק א. סוכר ואת הלוטוס שנותר אפשר להזליף מעל. הרי לא יכול להיות יותר מידי לוטוס להיפך אני בעד כמה שיותר… אם זה נוזלי מידי להמתין מעט ואז להזליף שוב.

הערות:
ניתן להקפיא את הסופגניות.
בהתחשב בזה שהסופגניות אפויות התוצאה מאוד מוצלחת, אבל צריך לזכור שזה אפוי ולכן התוצאה שונה מהמטוגן ומי שזה מאוד מפריע לו תמיד יכול לטגן אותן.

6288 צפיות 78 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סופגניות אפויות פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

תהילה : “היי ניקי יקרה!
את אלופה! פעם ראשונה שהכנתי סופגניות. החלטתי ללכת על האפויות ויצא מעולה!! הילדים מחסלים אותן עכשיו אחת אחת.
תודה רבה! ובכלל בזכות האפיקציה שלך נהייתי מלכה במטבח…”

עידית : “השבוע הכנתי את הסופגניות מדהימות האלה לידי הגן שלי (שמאווווד בררניים) והן ממש נחטפו.
מתכון מעולה, פשוט, קל, טעים ולא מצריך התעסקות עם טיגונים…”

דליה : “ניקי קסם של אישה , רוצה להודות לך על האתר שלך , לא יכולה בלעדיו. והיום הכנתי את הסופגניות אפויות פרווה. יצאו יפות וטעימות .”

הדסה : “וואהו וואהו וואהו!!!! אין דברים כאלה!!!!!!!!!!!
כל המשפחה מתלקקת!! אפילו שלחתי לשכנות וכולם היו בשוק שזה אפוי!!
מיד אאחרי שיצא מהתנור מרחתי שוב שמן ואי אפשר היה לחלום שזה אפוי!!
גם חוסך זמן וגם הרבה יותר בריא, וגם אין מצב שנפגוש בחתיכת בצק לא אפויה אחיד באמצע!!
אין מילים להודות לך!!(:”

פרח : “הכנתי עם כוסמין. יצא מעולה! נחטף על ידי גדולים וקטנים!”


195
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

ניקי שלום, כבר הרבה זמן שאני נהנת (וכל המשפחה:) מהמתכונים המעולים!!
רשום במתכון 25 ג’ שמרים טריים, אם יש לי שמרים יבשים כמה צריך לשים?
תודה רבה!!
חנוכה שמח 🙂

נחמי

הי ניקי
כתבת- 100 מ”ל שמן (שליש + כף גדושה)
הכוונה שליש כוס + כף גדושה.?
אשמח לתגובה מהירה כי אני באמצע ההכנה
תודה

חווה

אם אין לי מיקסר, אפשרי עדיין?

בלה

היי ניקי, אני הכנתי את הבצק לפני קצת יותר משעתיים אך בגלל שהיה חסר לי קמח לבן חילקתי את כמות הקמח בין קמח כוסמין מלא לקמח לבן (חלוקה שווה). משום מה הבצק לא תופח למרות שפעלתי לפי ההמלצה שלך (לחמם תנור ל 100 מעלות, להוריד ל 50 ולהתפיח את הבצק בתוך התנור). עכשין כבר כיביתי את התנור והוצאתי להתפחה על השיש כשזה מכוסה במגבת. יש לך מושג למה זה לא תופח? אולי בגלל קמח הכוסמין? או שמא פיקששתי במשהו… אני קצת בלחץ כי את הבצק הכנתי עם הילדים והם כבר ממש מחכים לראות את המשך התהליך ולאכול את הסופגניות… אודה… קרא עוד »

פרח

הכנתי עם כוסמין. יצא מעולה! נחטף על ידי גדולים וקטנים!

יהונתן

אפשר להשתמש בשמרים יבשים?
ואם כן כמה צריך לשים?

טליה

היי ניקי חג שמח 🙂
את יכולה אולי להגיד לי איזה מתכון של סופגניות הכי טוב לדעתך?

1 10 11 12