סופגניות פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סופגניות פרווה

סופגניה קלאסית, מתכון לסופגניות תפוחות עגולות מצופות בנדיבות באבקת סוכר ובפנים השחר העולה וכמה שיותר. ליתר בטחון הוספתי אפילו מעל, הרי דבר כזה יותר מידי שוקולד…

מרכיבים:

450 ג’ קמח (3 כוסות + 3 כפות נוספות)
חצי שקית שמרים טריים
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
ביצה
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כפית מלח
170 מ”ל מים (חצי כוס + רבע מעט פחות)

ממרח שוקולד השחר העולה

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח להוסיף את השמרים סוכר והמלח. להמשיך ולהוסיף את הביצה שמן ובסוף את המים.

להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך, לא להגביר מהירות אלא להישאר במהירות נמוכה.

2. להעביר לקערה משומנת ולהתפיח כחצי שעה, לתת אגרוף להוריד אוויר ולהמשיך להתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

3. לחלק את הבצק ל 10 יחידות וליצור כדורים יפים.

4. להכין מראש נייר אפייה חתוך לריבועים קטנים, על כל נייר אפייה להניח כדור בצק ולהתפיח עד שמכפיל הנפח. כלומר הכדורים צריכים להיות מנופחים גדולים ומלאי אוויר, זה לוקח זמן אז סבלנות.

5. לחמם את השמן, איך בודקים שהוא חם ? תכניסו כף עץ לשמן בועיות קטנות מחוללות סביב הכף. מומלץ להוסיף את הגזר עכשיו. להכניס את הסופגנייה כשהצד העליון נכנס ראשון לתוך השמן לכסות ולטגן כשתי דקות, להפוך ולא לכסות עוד כשתי דקות טיגון. להכין מראש צלחת עם נייר סופג לכל הסופגניות.

6. למלא את הסופגניות עם השחר העולה (תנסו למלא סופגניות שהקטנים נמצאים באיזור, הם כל רגע ביקשו לטעום מהשוקולד). לבזוק א. סוכר הוספתי עוד שוקולד מעל שלא יחסר כמובן…

13772 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סופגניות פרווהסופגניות פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

בשמת : “אחרי עשרות (!) מתכונים לסופגניות אני חייבת לומר שזה המתכון המנצח! בצק נהדר, הוראות ברורות וטעם נפלא הופכות את המתכון הזה למספר אחד!!
אין עלייך ניקי!”

מורן : “ווווואאאאאיייי באמת באמת באמת לא ציפיתי למה שיצא לי!!!!
המתכון מעולה! הסבר טוב!
לא האמנתי שאצליח להוציא סופגניה!
לפני שבוע בעלי ביקש שאכין אמרתי לו שפשוט יותר לקנות היום הוא החליט שהוא רוצה סופגניה של בית החלטתי לנסות וכמו שהוא תמיד אומר ‘תנסי מקסימום תצליחי’”

111
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל אטון

באסה.. הבצק יצא לי קצת קשה.. תפיחה ראשונה בכלל לא תפח, אני מקווה שייצא בסדר..

מיכל אטון

שבוע טוב ניקי
אם אני צריכה את הסופגניות לחמש בערב מתי להתחיל בהכנה? יש לקחת בחשבון שאני מטופלת בילדים קטנים שעלולים לעכב אותי…
חג אורים שמח

דקלוש

אין מתכון של ניקי שלא מצליח!! הכל מעולה! תודה רבה 🙂
האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים? כמה לשים?

ענת

שלום, יש לי 2 שאלות בבקשה: 1. כמה מלח?
2. כמה סוכר? אני חושבת ש 80 גר’ זה לא 3 כפות
תודה מראש,
ענת

מוריה

ניקי,
אני חייבת לציין שעצם התגובות שלך עושות חשק להכין!
יישר כוח על הסבלנות הרבה

חני

ניקי ערב טוב!
הכנתי את הסופגניות היום,
יצא מוצלח מאוד גם מבפנים
תודה על המתכונים

שני

אפשר להוציא אותן כשהן פחות שחומות או שזה לא יהיה מספיק אפוי מבפנים?
ואין בעיה להקטין את הגודל ולחלק כל סופגניה ל2 קטנות נכון?
תודה רבה על המתכונים המעולים!