סופגניות פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סופגניות פרווה

סופגניה קלאסית, מתכון לסופגניות תפוחות עגולות מצופות בנדיבות באבקת סוכר ובפנים השחר העולה וכמה שיותר. ליתר בטחון הוספתי אפילו מעל, הרי דבר כזה יותר מידי שוקולד…

מרכיבים:

450 ג’ קמח (3 כוסות + 3 כפות נוספות)
חצי שקית שמרים טריים
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
ביצה
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כפית מלח
170 מ”ל מים (חצי כוס + רבע מעט פחות)

ממרח שוקולד השחר העולה

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח להוסיף את השמרים סוכר והמלח. להמשיך ולהוסיף את הביצה שמן ובסוף את המים.

להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך, לא להגביר מהירות אלא להישאר במהירות נמוכה.

2. להעביר לקערה משומנת ולהתפיח כחצי שעה, לתת אגרוף להוריד אוויר ולהמשיך להתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

3. לחלק את הבצק ל 10 יחידות וליצור כדורים יפים.

4. להכין מראש נייר אפייה חתוך לריבועים קטנים, על כל נייר אפייה להניח כדור בצק ולהתפיח עד שמכפיל הנפח. כלומר הכדורים צריכים להיות מנופחים גדולים ומלאי אוויר, זה לוקח זמן אז סבלנות.

5. לחמם את השמן, איך בודקים שהוא חם ? תכניסו כף עץ לשמן בועיות קטנות מחוללות סביב הכף. מומלץ להוסיף את הגזר עכשיו. להכניס את הסופגנייה כשהצד העליון נכנס ראשון לתוך השמן לכסות ולטגן כשתי דקות, להפוך ולא לכסות עוד כשתי דקות טיגון. להכין מראש צלחת עם נייר סופג לכל הסופגניות.

6. למלא את הסופגניות עם השחר העולה (תנסו למלא סופגניות שהקטנים נמצאים באיזור, הם כל רגע ביקשו לטעום מהשוקולד). לבזוק א. סוכר הוספתי עוד שוקולד מעל שלא יחסר כמובן…

12312 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סופגניות פרווהסופגניות פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

בשמת : “אחרי עשרות (!) מתכונים לסופגניות אני חייבת לומר שזה המתכון המנצח! בצק נהדר, הוראות ברורות וטעם נפלא הופכות את המתכון הזה למספר אחד!!
אין עלייך ניקי!”

מורן : “ווווואאאאאיייי באמת באמת באמת לא ציפיתי למה שיצא לי!!!!
המתכון מעולה! הסבר טוב!
לא האמנתי שאצליח להוציא סופגניה!
לפני שבוע בעלי ביקש שאכין אמרתי לו שפשוט יותר לקנות היום הוא החליט שהוא רוצה סופגניה של בית החלטתי לנסות וכמו שהוא תמיד אומר ‘תנסי מקסימום תצליחי’”

103
תגובות

  הרשם  
עדכן
חגית

היי ניקוש. באיזה מזרק את משתמשת למילוי? איפה קונים? ושאלה אחרונה, מה כמות הסופגניות שיוצאות מהמתכון הזה?? תודההה

אפרת

הי ניקי יקרה.
חג מואר, טעים ושמח לך ולכולם!
שאלותיים…
1.האם הבצק צריך להיות מעט נוזלי (לפני ההתפחות)?
2.איך עובדים עם קוביית שמרים טריים של שמרית? (לא היה את השקית עם המשפר אפייה בסופר הבוקר…).
תודה!

דנה

חנוכה שמח,
אם נשאר (וזה די נדיר) עם המילוי והכול.
איך ניתן לשמור עליהם בהקפאה בשיש.?

נעה

היי ניקי, חנוכה שמח 🙂
אני רוצה לעשות כמות כפולה ולהקפיא חלק להמשך החג, זה ניתן להקפאה?

יעל

היי ניקי,
אני באמצע ההכנה. הבצק יצא לי ממש קשה, מה לעשות?

אסי

היי ניקי, אני מארחת בשני בערב. האם יש אפשרות להכין את הבצק בראשון בערב ולטגן רק בשני? אם כן, עד איזה שלב לעשות בראשון ואיך להמשיך ביום שני? (צריך להוציא מהמקרר כמה זמן לפני או להשאיר שוב לתפוח בחוץ..)?
תודה רבה מראש על העזרה!

דלית

היי ניקי. אם אין לי משפר אפייה עד כמה זה קריטי?