יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לחנוכה

מתכונים לאירוח בחנוכה

13 דצמבר 2015
(Visited 18,065 times, 3 visits today)
לביבות עדשים עם תפוחי אדמה

מתכונים לאירוח בחנוכה

אירחתי כ 30 איש, התחלתי להתארגן כשבוע וחצי מראש. אני אוהבת שהכל מסודר לי בראש אני בדרך כלל לא משאירה כלום לרגע האחרון, שינויים קטנים פה ושם.
קודם כל תפריט מסודר ואני מחלקת לפי ימים איך אני יכולה להתארגן בקלות, כמה שפחות דברים להשאיר ליום האחרון. יאללה מתחילים.

מרכיבים:

לביבות מסוגים שונים – כל הלביבות אפויות, נתקלתי בהרמת גבות אנשים היו בטוחים שהן מטוגנות.
לביבות תפוחי אדמה לביבות בטטה ותפוחי אדמהלביבות ירק
מאפינס כרובית – טעימים ביותר ומומלצים
מרק עגבניות מוקרם – היה קר אנשים חיסלו את המרק בהנאה גדולה

 

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • לביבות עדשים אדומות

    לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
    הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
    בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
    מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.

    16 לביבות

  • איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

    חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

הכנות:

קנלוני עם פטריות – טעים פשוט וקל, זאת פשטידה לאירוח.
פרחי כרובית
 – כרובית אפויה מעט שמן, חוסל עד תום
גבינת שמנת ביתית – כמה פשוט להכין ויוצא הרבה יותר מאשר לקנות
חלה בסיר – חוסל!  אף אחד לא יכול לעמוד בפני חלה חמה וזהובה.
חטיפי פיצה – חוסל! הילדים ירדו על זה.
מקלות דקים לאירוח
– חוסל! זה טעים כל כך.
מטבל שמנת – אל תכינו את הלביבות בלי המטבל הזה מדהים
סלט יווני – חוסל!
סלט ירוק – חוסל!
עגבניות חרוכות – זה נישנוש טעים, ממש חטיף.
סלט עגבניות שרי – טעים פשוט וקל הרי אין מי שלא אוהב.
לזניה – חוסלה!
פלטת אנטיפסטי – חוסלה!

קוביות וניל אגוזים – עונג קוביות קטנות של עונג.
בראוניז קראמבל אגוזים – אין כמו בראוניז.
סברינה שוקולד לבן – נהדר מפתה ושווה.
עוגת תפוחים הפוכה
– מעולה! להפתעתי הגדולה הקינוח הראשון שהתחסל.

בסופו של דבר הכל חוסל כמעט לא נשאר כלום, אני הסתכלתי ולא האמנתי שאני רואה טוב כי הכנתי המון הייתי בטוחה שישאר.

איך מתארגנים ?

שבוע מראש –
האירוח היה בשבת. המחשבה שלי הייתה זה לעשות כמה שיותר דברים מראש ולא להשאיר כלום לרגע האחרון או להשאיר קצת דברים.
בשביל לעשות את החיים הכי קלים קודם כל אני  מכינה את הקינוחים, סברינה, עוגת וניל ואגוזים, בראוניז הוכן ונשלח להקפאה. עכשיו אפשר לנשום ולעבור לשלב הבא.
ניצלתי את ההזדמנות הכנתי את  הלזניה והקנלוני וגם הצמד הזה הוקפא.
ירד הרבה לחץ עכשיו נכון ?

4 ימים קודם –
חטיפי פיצה הוכנו ונשלחו להקפאה בקופסא אטומה, כנ”ל לגבי המאפינס כרובית.

יומיים קודם –
בערב הכנתי את המרק, התחלתי את הגבינת שמנת, האנטיפסטי הוכן גם ונשלח למקרר יחד עם המרק.

יום קודם –
כל הלביבות הוכנו בלילה, לסיים עם הגבינת שמנת, כרובית אפויה, בלילה להוציא מההקפאה את המאפינס, לזניה והקנלוני למקרר. סיידר חם הוכן בלילה. עוגת תפוחים הפוכה גם הוכנה בלילה.

שבת בבוקר יום יפה…
להתחיל מוקדם אנשים, קריר והבצקים צריכים לתפוח אז תנו להם זמן ותתחילו עם הכנת הבצקים.
להכין את הסלטים לארגן יפה את השולחן, להוציא את המרק, כרובית, לזניה וקנלוני מהמקרר.
להוציא להפשרה את החטיפי פיצה. להכין רוטב לסלטים.
להכניס למקרר את כל הקינוחים המוקפאים שיתחילו להפשיר (הרי התפנה מקום)
לסדר יפה את האנטיפסטי בצלחת, גבינת שמנת להזליף / לחלק לקעריות, להכין את מטבל השמנת.
תדליקו את התנור שיהיה חם ואחר כך תכבו. בינתיים תכניסו לתנור את הלביבות, מאפינס לזניה, קנלוני, כרובית, חטיפי פיצה.
הבצקים תפחו נכון ? תכינו את המקלות תאפו ותכסו טוב עם נייר כסף.
בינתיים להכין את השבלולים שהחלה תתפח יפה.
לחמם את המרק, לחמם את הסיידר, הערה חשובה סיידר חם בדרך כלל מוגש עם אלכוהול, אני בגלל הילדים לא שמתי אבל הגשתי וודקה ליד מי שרצה הוסיף לעצמו, הייתה הצלחה גדולה.
אחרי שהחלה אפויה תכסו עם נייר כסף ותכניסו לתנור את כל מה שצריך חימום תכסו ותחממו על 180 מעלות, בערך 20 דקות תזכרו שהם חמימים מהחימום הקודם אז חלק מהחימום כבר נעשה. לא לשכוח לחמם את המרק וכדאי להכין כמות גדולה ממנו, המרק צריך כ 15 דקות על אש נמוכה תנו ערבוב מידי פעם (לאמא מותר לטעום מידי פעם במיוחד כשקר)
זה נראה כאילו שיש הרבה דברים  לעשות אבל צריך לעשות את זה בסדר מסוים ואז הכל הולך חלק.

חג שמח

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : “ואווו איזו השקעה איך תמיד הכל מושקע ומוסבר היטב ועושה לנו תמיד חיים קלים . תודה ניקי באמת אין כמוך!! ♡”

הרשם
עדכן
9 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, אפשר עוד קצת עזרה לגבי הכנות מראש וחימומים? תמיד מסתבך עם זה.
קנלוני: הכנת בלי לאפות כלל, הקפאת ואז אפיה בתנור לפי המתכון? או שאפית מראש? ואז איך חיממת?
לגבי שאר המחוממים, נגיד פיצות, מאפינס, אפית מראש, הקפאת ואז חיממת בבוקר? אם כן, איך הכי טוב לחמם? כמה זמן כמה מעלות? מכוסה? אם מכינים פשטדה, מה ההמלצות? אפויה מראש, להקפיא ואז לחמם? או להקפיא תערובת בתבנית ואז לאפות?
תודה מראש!!

איך את מכינה את הסיידר?

איזה יופי!
אשת חיל:)

ניקי, חייבת לשתף…
התחתנתי לפני שנה ומאוד נלחצתי מהקטע של הבישולים…
אבל מאז שהכרתי את האתר, לא זזה בלעדיו!!! מכינה רק ממנו!!!
כל ארוחת צהריים, שבת, כל פינוק ישר מחפשת כאן!
והכל יוצא אליפותתת
אין עלייך! תמשיכי להפתיע