מתכונים לאירוח בחנוכה
אירחתי כ 30 איש, התחלתי להתארגן כשבוע וחצי מראש. אני אוהבת שהכל מסודר לי בראש אני בדרך כלל לא משאירה כלום לרגע האחרון, שינויים קטנים פה ושם.
קודם כל תפריט מסודר ואני מחלקת לפי ימים איך אני יכולה להתארגן בקלות, כמה שפחות דברים להשאיר ליום האחרון. יאללה מתחילים.
מרכיבים:
לביבות מסוגים שונים – כל הלביבות אפויות, נתקלתי בהרמת גבות אנשים היו בטוחים שהן מטוגנות.
לביבות תפוחי אדמה , לביבות בטטה ותפוחי אדמה, לביבות ירק
מאפינס כרובית – טעימים ביותר ומומלצים
מרק עגבניות מוקרם – היה קר אנשים חיסלו את המרק בהנאה גדולה
הכנות:
קנלוני עם פטריות – טעים פשוט וקל, זאת פשטידה לאירוח.
פרחי כרובית – כרובית אפויה מעט שמן, חוסל עד תום
גבינת שמנת ביתית – כמה פשוט להכין ויוצא הרבה יותר מאשר לקנות
חלה בסיר – חוסל! אף אחד לא יכול לעמוד בפני חלה חמה וזהובה.
חטיפי פיצה – חוסל! הילדים ירדו על זה.
מקלות דקים לאירוח – חוסל! זה טעים כל כך.
מטבל שמנת – אל תכינו את הלביבות בלי המטבל הזה מדהים
סלט יווני – חוסל!
סלט ירוק – חוסל!
עגבניות חרוכות – זה נישנוש טעים, ממש חטיף.
סלט עגבניות שרי – טעים פשוט וקל הרי אין מי שלא אוהב.
לזניה – חוסלה!
פלטת אנטיפסטי – חוסלה!
קוביות וניל אגוזים – עונג קוביות קטנות של עונג.
בראוניז קראמבל אגוזים – אין כמו בראוניז.
סברינה שוקולד לבן – נהדר מפתה ושווה.
עוגת תפוחים הפוכה – מעולה! להפתעתי הגדולה הקינוח הראשון שהתחסל.
בסופו של דבר הכל חוסל כמעט לא נשאר כלום, אני הסתכלתי ולא האמנתי שאני רואה טוב כי הכנתי המון הייתי בטוחה שישאר.
איך מתארגנים ?
שבוע מראש –
האירוח היה בשבת. המחשבה שלי הייתה זה לעשות כמה שיותר דברים מראש ולא להשאיר כלום לרגע האחרון או להשאיר קצת דברים.
בשביל לעשות את החיים הכי קלים קודם כל אני מכינה את הקינוחים, סברינה, עוגת וניל ואגוזים, בראוניז הוכן ונשלח להקפאה. עכשיו אפשר לנשום ולעבור לשלב הבא.
ניצלתי את ההזדמנות הכנתי את הלזניה והקנלוני וגם הצמד הזה הוקפא.
ירד הרבה לחץ עכשיו נכון ?
4 ימים קודם –
חטיפי פיצה הוכנו ונשלחו להקפאה בקופסא אטומה, כנ"ל לגבי המאפינס כרובית.
יומיים קודם –
בערב הכנתי את המרק, התחלתי את הגבינת שמנת, האנטיפסטי הוכן גם ונשלח למקרר יחד עם המרק.
יום קודם –
כל הלביבות הוכנו בלילה, לסיים עם הגבינת שמנת, כרובית אפויה, בלילה להוציא מההקפאה את המאפינס, לזניה והקנלוני למקרר. סיידר חם הוכן בלילה. עוגת תפוחים הפוכה גם הוכנה בלילה.
שבת בבוקר יום יפה…
להתחיל מוקדם אנשים, קריר והבצקים צריכים לתפוח אז תנו להם זמן ותתחילו עם הכנת הבצקים.
להכין את הסלטים לארגן יפה את השולחן, להוציא את המרק, כרובית, לזניה וקנלוני מהמקרר.
להוציא להפשרה את החטיפי פיצה. להכין רוטב לסלטים.
להכניס למקרר את כל הקינוחים המוקפאים שיתחילו להפשיר (הרי התפנה מקום)
לסדר יפה את האנטיפסטי בצלחת, גבינת שמנת להזליף / לחלק לקעריות, להכין את מטבל השמנת.
תדליקו את התנור שיהיה חם ואחר כך תכבו. בינתיים תכניסו לתנור את הלביבות, מאפינס לזניה, קנלוני, כרובית, חטיפי פיצה.
הבצקים תפחו נכון ? תכינו את המקלות תאפו ותכסו טוב עם נייר כסף.
בינתיים להכין את השבלולים שהחלה תתפח יפה.
לחמם את המרק, לחמם את הסיידר, הערה חשובה סיידר חם בדרך כלל מוגש עם אלכוהול, אני בגלל הילדים לא שמתי אבל הגשתי וודקה ליד מי שרצה הוסיף לעצמו, הייתה הצלחה גדולה.
אחרי שהחלה אפויה תכסו עם נייר כסף ותכניסו לתנור את כל מה שצריך חימום תכסו ותחממו על 180 מעלות, בערך 20 דקות תזכרו שהם חמימים מהחימום הקודם אז חלק מהחימום כבר נעשה. לא לשכוח לחמם את המרק וכדאי להכין כמות גדולה ממנו, המרק צריך כ 15 דקות על אש נמוכה תנו ערבוב מידי פעם (לאמא מותר לטעום מידי פעם במיוחד כשקר)
זה נראה כאילו שיש הרבה דברים לעשות אבל צריך לעשות את זה בסדר מסוים ואז הכל הולך חלק.
חג שמח
גולשים מכינים וממליצים:
שיר : "ואווו איזו השקעה איך תמיד הכל מושקע ומוסבר היטב ועושה לנו תמיד חיים קלים . תודה ניקי באמת אין כמוך!! ♡"