יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לחנוכה

סופגניות אפויות

24 יוני 2012
(Visited 75,853 times, 1 visits today)
סופגניות אפויות

סופגניות אפויות

סופגניות אפויות, חג החנוכה מתקרב ומי שאומר שחנוכה זה חג השמן טעה בגדול. יש גולשים שעוקבים אחרי כמה שנים טובות ויודעים שאני וטיגון חברים לא כל כך טובים אז אני מצאתי את הדרך שלי לחגוג את החג בלי כמויות של שמן ותתפלאו אפשר גם אחרת, אז מי אמר שחייבים לטגן בחנוכה ? יאללה בואו נעשה סופגניות טעימות לחג.

18 סופגניות

מרכיבים:

700 ג' קמח (5 כוסות)
חצי שקית שמרים טריים
חצי שקית משפר אפייה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
3 חלמונים
80 ג' חמאה רכה
כפית שטוחה מלח
כוס ורבע חלב פושר
כפית תמצית וניל

80 ג' חמאה מומסת בנוסף

אולי תאהב גם את...♥

  • סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

    מדהימות! קסם של סופגניות בשלושה מצרכים זה הכל ואפילו אין ביצים אין צורך להתפיח לרדד וכל הבלאגן המתכון הכי קל לסופגניות, לא מאמינים ? אתם חייבים להכין ולראות את הקסם בעצמכם.
    לא יאמן שבכלום מצרכים יוצאות כאלה סופגניות רכות וטעימות לא הפסקתי לנשנש הן מעולות.
    אין מיקסר כמעט ואין מצרכים למען האמת, ערבוב ידני לקח לי דקה לערבב ותוך 5 דקות אפילו פחות כבר היו לי סופגניות טעימות יש יותר טוב מזה ?
    הכי חשוב תכפילו כמויות עדיף זה מתחסל כל כך מהר שתצטערו שלא הכנתם יותר.
    נתתי בתחתית המתכון טיפים.

    18 סופגניות קטנות

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • לביבות עדשים אדומות

    לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
    הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
    בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
    מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.

    16 לביבות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק רך וקצת דביק, לשמן קערה ולהתפיח במקום חמים כשהבצק מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. לקמח את משטח העבודה ללוש מעט את הבצק.

3.  ליצור כדורים להתפיח כ 30 – 40 דקות להבריש את הכדורים בשמן.

4. לחמם תנור ל 190 מעלות לאפות כ 12 דקות, כשהסופגניות מתחילות להזהיב להבריש בחמאה מומסת, להחזיר לתנור ולאפות עד שהסופגניות מזהיבות – משחימות להבריש אותן בחמאה מומסת פעם נוספת ולכסות עם מגבת נקייה 10 דקות.

5. למלא בריבה ולבזוק א. סוכר בנדיבות

עכשיו אפשר לטרוף!

הערות:
ניתן להקפיא את הסופגניות.
בהתחשב בזה שהסופגניות אפויות התוצאה מאוד מוצלחת, אבל צריך לזכור שזה אפוי ולכן התוצאה שונה מהמטוגן ומי שזה מאוד מפריע לו תמיד יכול לטגן אותן.

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

צברי ארלין : אפיתי את הסופגניות וכולם כל כך נהנו וגמרו את ההלל על הטעם של הסופגניות, היה ממש כיף וקל לאפות,
ממש תודה על המתכונים שאני מקבלת ממך.

סיגל : ניקי תודה. לא אכלתי המון זמן סופגניות של ישראל. אבל הסופגניות האפויות מאוד הזכירו לי את הטעם יצא מעולה.

סימה : תודה רבה!
אפיתי כבר גלה שנייה, מילאתי בקוביות שוקולד לבן/חלב/מריר ויצא מצויין!

תימי : ניקי היקרה, לפני שנתיים חברה הכירה לי את האתר המדהים שלך ומאז כל כך הרבה מתכונים שלך רצים אצלי בבית!כולם מוצלחים,טעימים ונטרפים!!! תודה לך על מתכונים מדהימים! וכמו תמיד, גם הפעם -הסופגניות יצאו טעימות להפליא חוסלו בתוך יום! תבורכי…

אופירה : "הכנתי אתמול לילדים (חולמים על זה עוד משנה שעברה) הם פשוט טרפו אותם וביקשו שאכין שוב :))
סופגניות מדהימות,רכות ואווריריות טעימות בטירוףףף!"

גיילי : "הסופגניות יצאו טעימות מאד!!! כל המשפחה נהנתה ובלי מצפון. חג ניסים שמח!"

הרשם
עדכן
921 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות