סופגניות אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סופגניות אפויות

סופגניות אפויות

סופגניות אפויות, חג החנוכה מתקרב ומי שאומר שחנוכה זה חג השמן טעה בגדול. יש גולשים שעוקבים אחרי כמה שנים טובות ויודעים שאני וטיגון חברים לא כל כך טובים אז אני מצאתי את הדרך שלי לחגוג את החג בלי כמויות של שמן ותתפלאו אפשר גם אחרת, אז מי אמר שחייבים לטגן בחנוכה ? יאללה בואו נעשה סופגניות טעימות לחג.

18 סופגניות

מרכיבים:

700 ג’ קמח (5 כוסות)
חצי שקית שמרים טריים
חצי שקית משפר אפייה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
3 חלמונים
80 ג’ חמאה רכה
כפית שטוחה מלח
כוס ורבע חלב פושר
כפית תמצית וניל

80 ג’ חמאה מומסת בנוסף


הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק רך וקצת דביק, לשמן קערה ולהתפיח במקום חמים כשהבצק מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. לקמח את משטח העבודה ללוש מעט את הבצק.

3.  ליצור כדורים להתפיח כ 30 – 40 דקות להבריש את הכדורים בשמן.

4. לחמם תנור ל 190 מעלות לאפות כ 12 דקות, כשהסופגניות מתחילות להזהיב להבריש בחמאה מומסת, להחזיר לתנור ולאפות עד שהסופגניות מזהיבות – משחימות להבריש אותן בחמאה מומסת פעם נוספת ולכסות עם מגבת נקייה 10 דקות.

5. למלא בריבה ולבזוק א. סוכר בנדיבות

עכשיו אפשר לטרוף!

הערות:
ניתן להקפיא את הסופגניות.
בהתחשב בזה שהסופגניות אפויות התוצאה מאוד מוצלחת, אבל צריך לזכור שזה אפוי ולכן התוצאה שונה מהמטוגן ומי שזה מאוד מפריע לו תמיד יכול לטגן אותן.

11263 צפיות 75 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

צברי ארלין : אפיתי את הסופגניות וכולם כל כך נהנו וגמרו את ההלל על הטעם של הסופגניות, היה ממש כיף וקל לאפות,
ממש תודה על המתכונים שאני מקבלת ממך.

סיגל : ניקי תודה. לא אכלתי המון זמן סופגניות של ישראל. אבל הסופגניות האפויות מאוד הזכירו לי את הטעם יצא מעולה.

סימה : תודה רבה!
אפיתי כבר גלה שנייה, מילאתי בקוביות שוקולד לבן/חלב/מריר ויצא מצויין!

תימי : ניקי היקרה, לפני שנתיים חברה הכירה לי את האתר המדהים שלך ומאז כל כך הרבה מתכונים שלך רצים אצלי בבית!כולם מוצלחים,טעימים ונטרפים!!! תודה לך על מתכונים מדהימים! וכמו תמיד, גם הפעם -הסופגניות יצאו טעימות להפליא חוסלו בתוך יום! תבורכי…

אופירה : “הכנתי אתמול לילדים (חולמים על זה עוד משנה שעברה) הם פשוט טרפו אותם וביקשו שאכין שוב :))
סופגניות מדהימות,רכות ואווריריות טעימות בטירוףףף!”

גיילי : “הסופגניות יצאו טעימות מאד!!! כל המשפחה נהנתה ובלי מצפון. חג ניסים שמח!”


847
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורית

יצא כלחמניות

יובל

היי ניקי, כמה זמן בערך אמור לקחת לאפות בכללי את כל הסופגניות, וכמה זמן ההתפחה הראשונה אמורה להיות בערך (מותפח לצד אח)

הילה

היי ניקי! הקפאתי אתמול את הסופגניות אחרי שהתקררו ( ללא מילוי) ואני רוצה להגיש אותן היום בערב עם מילןי, איך כדאי להפשיר? והאם כדי לחמם ממש לפני ההגשה?( מעולם לא הכנתי סופגניות אפויות)

הילה

אם חילקתי לחצי את המתכון כמה חלמונים?

גבריאלה

הי אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן מה יחס המרה?

טלי

ערב טוב ניקי! מה זה אומר המרכיב “משפר אפייה”? הכוונה לאבקת אפייה?

1 50 51 52