מופלטה
איך למדתי לעשות מופלטות ? סיפור קצת ארוך, יש לנו במשפחה דודה מבוגרת שמכינה את המופלטות כל שנה, שנה אחת החלטתי להצטרף אליה ולראות איך שהיא מכינה.
הבצק הכמויות ענקיות אפשר להכין מופלטות לשכונה שלמה והכל לפי הרגש מהראש שום דבר לא כתוב כמו הסבתות. היא הראתה לי מה היא עושה זה די קל אחרי שמנסים כמה פעמים צריך לקלוט את הפרינציפ את עובי וגודל המופלטה.
.זה היה מאלף חוויה מדהימה נהנתי מכל רגע ובסוף אפילו זכיתי לאכול מופלטה. זה לא נורא אם בפעמים הראשונות לא מצליחים אז מנסים שוב ושוב לא להתייאש בסוף מצליחים.
המופלטה הראשונה לא משהו והשניה ככה והשלישית מתחילה להזכיר מופלטה אמיתית וברביעית אפשר להיות גאים יש מופלטה.
לפני המתכון תודה ענקית לדודה אסתר למדתי המון ממך היה מדהים וטעים.
מספר מנות: 20
מרכיבים:
500 ג' קמח רגיל (חצי קילו)
כפית שמרים יבשים (אין טעות)
כפית סוכר
קורט מלח
320 מ"ל מים פושרים (כוס ושליש מעט פחות)
120 מ"ל שמן (חצי כוס לא נכנס לתוך הבצק)
חמאה
דבש
מייפל
ממרח שוקולד
הכנות:
רוצים לראות מימונה ? תלחצו כאן זה אחד הדברים הכי יפים שיש.
1. לעבד את המצרכים לבצק מעט דביק לקמח מעט את משטח עבודה ללוש דקה את הבצק לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולתת 5 דקות מנוחה.
2. לחתוך את הבצק ל20 חתיכות, כל חלק לעגל כלפי מטה וליצור כדור קטן. לא חייבת להיות צורה של כדור שיהיה קצת מעוגל ולמתוח כלפי מטה. להרטיב את הידיים בשמן וללטף את הכדורים בנדיבות, את הכדורים להניח על משטח משומן.
3. מידי פעם להרטיב את האצבעות בשמן, לשמן משטח עבודה, לקחת כדור מהראשונים שהכנו, לשטח בעזרת כף היד ולמתוח את הבצק לעלה דק בעזרת הכריות של האצבעות לא נורא אם נקרע להשתדל שלא. להקפיד על צורה עגולה מידי פעם להעביר ליטוף נדיב של שמן על הבצק ושימון של משטח העבודה (חשוב) המופלטות אמורות להיות בגודל של המחבת שמשתמשים בה.
4. מחממים מחבת, מניחים את המופלטה הראשונה כשצד אחד מוכן לוקח בערך דקה שתיים תנו מבט תראו שהיא זהובה להפוך ולהניח עוד מופלטה ממתינים כדקה שתיים והופכים את כל הערימה וככה ממשיכים עד שנערמת ערמה של מופלטות במחבת, מוציאים החוצה ומכסים שישארו חמות. ומתחילים מחדש. רק את המופלטה הראשונה מטגנים משני הצדדים.
5. למרוח מה שאוהבים לקפל למשולש / לגלגל לגליל להגיש בתוך נייר סופג נהוג למרוח חמאה ולהזליף דבש טעים ברמות הילדים טורפים את זה.
*6. לא נהוג להכין מיד את כל הבצק כיוון שמופלטה מגישים חמה ולא קרה, לכן מכינים כל פעם כמות מסוימת של מופלטות.
הערות:
חשוב לעבוד בנדיבות עם השמן לא להתקמצן ממש ללטף את הבצק עם שמן לשמן כל הזמן את משטח העבודה.
בפעם הראשונה לא בטוח שיצליח, הראשונה לא יוצאת טוב השניה ככה ככה השלישית כבר נראית יותר טוב לא להתייאש בסוף זה יצליח.
לא משנה איך יוצא תמיד מתאספים ליד המחבת ורבים מי יאכל את הראשונה. מופלטה תמיד אוכלים חמה ישר מהמחבת תכינו מראש מה שרוצים למרוח
פעם בשנה מכינים מופלטות אז תרשו לעצמכם להנות.
טעים!!!
גולשים מכינים וממליצים:
נעמי : ניקי היקרה.
אומנם יש שבועים עד פסח ושלשה שבועות עד המימונה , החלטתי לא לחכות ולנסות את המתכון שלך למופלטה. כדי שלא יהיו הפתעות במימונה… במילה אחת: תבורכי. מה אגיד לך, (אפילו בעלי הסכים שזה זה המתכון וזאת מופלטה). אין על המתכונים שלך, מדויקים קלים והכי טעימים. שוב תודה מכל הלב.
אסתי : "ניקי תודה על המופלטה הטעימה יצא מדהים לפעם הראשונה אפילו שאני פולניה את מסבירה ברור מאוד"