אטריות ביצים לפסח
לספר לכם כמה שזה פשוט ? לא יאומן כמה שזה פשוט להכנה.
אתם מכירים אותי אני בעד חיים קלים במטבח אני לא בעניין של סיבוכים מחפשת כמה שיותר קל. זה לא שונה בפסח לקח לי 5 דקות להכין זה הכל.
הכנתי ערימת חביתיות זה מזכיר בלינצ'ס והכי כיף שזה האוכל של אמא של פעם.
אני יודעת שבדרך כלל בפסח מוסיפים את האטריות למרק, פורסים את החביתיות דק מוסיפים למרק שאוהבים זאת אפשרות אחת טעימה אבל רציתי פסטה לצהריים אז תפסתי שתי ציפורים במכה אחת והכנתי פסטה ברוטב שהילדים אוהבים.
7 יחידות
מרכיבים:
2 ביצים
80 ג' קמח תפוחי אדמה (חצי כוס)
90 מ"ל מים (קצת יותר משליש כוס)
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לערבב ביחד את כל המצרכים עד שאין גושים ויש בלילה נוזלית צהובה.
2. לחמם מחבת קוטר 20 (בלי שמן) לקחת 37 מ"ל (זה בערך 3 כפות) לצקת למחבת לנענע שהבלילה תכסה את כל השטח, כשרואים כשזה מתקשה להפוך לעוד כמה שניות ולהוציא.
3. לגלגל לגליל ולפרוס לרצועות, זה מאוד מזכיר פטוצ'יני בצורה. אפשר לחתוך רצועות דקות או עבות מה שמתאים לכם.
4. עכשיו תכינו כל רוטב לפסטה שאתם אוהבים ותוסיפו את האטריות, אפשר גם להוסיף למרק ואז לחתוך לפסים יותר דקים.
טיפים:
לא לחמם יותר מידי את המחבת, היא צריכה להיות חמה לא מאוד.
צריך מחבת טובה אם לא זה נדבק, במקרה כזה להרטיב נייר סופג במעט שמן ולהעביר ניגוב על המחבת.
לא להתרגש אם הראשון לא מצליח בהמשך זה מסתדר.
במידה ואתם משתמשים במתכון כתחליף לפסטה בפסח, שימו לב שכדאי להקפיד ולאכול רק חצי מהכמות המתקבלת, בעיקר מכיוון שבפסח אנו צורכים ביצים נוספות בתפריט בצורות שונות ומגוונות- ביצים קשות, חביתות או משולבות בתוך מאפים ופשטידות.
כל המתכון מכיל 5 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר כל חביתית מכילה פחות מיחידת אנרגיה אחת (כ80 קלוריות לחביתית).