מתכונים לארוחת ליל הסדר
לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.
מרכיבים:
מנות ראשונות:
קציצים דגים ברוטב (את הקמח אני מחליפה בקמח מצה)
מרק עדשים ירוקות מהיר
מנות עיקריות:
צלי בקר פרוס עם ערמונים
פרגיות ברוטב ברביקיו
עוף עם תפוחי אדמה בתנור
תוספות (החלק הכי אהוב עליי)
קציצות פראסה
בטטות אפויות בתנור
שעועית ירוקה מוקפצת
מג'דרה (למי שכן אוכל אורז)
סלטים (גם חלק שאני מאוד אוהבת)
כרובית של מסעדות
זעלוק
ירקות מוחמצים
סלט ירוק
שונות:
לחמניות לפסח
לאפות לפסח
מתוקים:
בראוניז לפסח (הלהיט של פסח כל השנים)
עוגת תפוחים לפסח
הכנות:
באופן מסורתי מנה ראשונה חייבת להיות דגים, התלבטתי בין קציצות לפילה דגים והלכתי על קציצות ברוטב, ליד הלחמניות של הפסח זה יהיה נהדר רק שימו לב לא להתמלא יותר מידי.
יש יש כאלה שמעדיפים מרק על דגים ויש כאלה שיקחו גם וגם (הלו יש עוד אוכל בהמשך) אני אוהבת עדשים ומרק עדשים מהיר זה יופי של התחלה לארוחה.
לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
הוספתי ירקות כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני! הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך. פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
טעים טעים מתכון ללקק ת’אצבעות כמה טעים! לא הפסקתי לנשנש מהתפוחי אדמה עוד לפני שזה הגיע לשולחן, התפוחי אדמה יצאו מושלמים רכים וזהובים.
אם יש מתכון שמככב אצלי כמעט כל סוף שבוע זה עוף עם תפוחי אדמה בתנור.
קציצות פראסה אליפות! שוות ביותר הטעם שלהן נהדר. אנחנו מחסלים אותן אחת אחרי השנייה עד כדי כך הן מוצלחות. ההתלבטות היחידה האם להכין מראש כפול שלא יגמר מהר… מעדן של קציצות שוות ביותר ומתאימות לכל ארוחה.
קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
פחות מ 10 דקות על השעון וזה מוגש לשולחן, אחת התוספות הכי מהירות שהכנתי ואחת הטעימות כלום עבודה וזה נותן תוצאה נהדרת. אני באופן קבוע מחזיקה את השעועית הזאת בהקפאה זה נותן לי תוספת נהדרת מתי שאני רוצה.אחד השילובים הכי טעימים זה אורז עם עדשים ובקיצור מג’דרה, אכלתי את זה פעם במסעדה ומאז אני לא מפסיקה לאכול את זה. אני מבטיחה מתכון פשוט קל טעים ובריא. מוזמנים להסתכל בסרטון יצא לי מג’דרה נהדרת.
אם יש סלט שמתמכרים אליו מהטעימה הראשונה זה הסלט הזה.
אכלתי את הכרובית הזאת במסעדה ובאותו רגע התאהבתי.
אין כאן משהו מיוחד או קשה להכנה להיפך זה מאוד פשוט להכנה, יש משהו בשילוב של הכרובית עם השום והפטרוזילה שזה קסם! זה אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי אני מראש מכינה כפול.
זה אפילו משתבח אחרי יום יומיים במקרר. אפשר לאכול קר, חמים, חם איך שמעדיפים והכי חשוב להכין כפול וללקק ת’אצבעות כמה טעים. מתכונים כאלה צריך לשמור במחברת המתכונים.
ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.איך אפשר בלי לחמניות לפסח ? תראו איזה יפהפיות
מתכון שווה בטירוף והכי קל להכין, לא להאמין שזה כשר לפסח התוצאה טעימה ביותר. סך הכל לערבב ולמחבת. 10 דקות הכנה זה כל הסיפור.
מה שהופך את הסלט הזה למנצח זה הרוטב הנהדר, כל הסוד של הסלט הזה זה הרוטב אני מוסיפה אותו לפני ההגשה ותוך 5 דקות הקערה של הסלט ריקה. יופי של סלט עם רוטב מדהים
המתכון הזה הכי פשוט שיכול להיות הכל בקערה אחת לערבב וזהו, אין כלים מיותרים, לא צריך את המיקסר שזה בכלל נהדר. 10 דקות הכנה והבראוניז האלה נכנסים לתנור. מתכון מעולה שנותן תוצאה נהדרת, בראוניז לחים עסיסיים טעימים. אף אחד לא מאמין לי שהעוגה הזאת כשרה לפסח
שואלים אותי כל פעם “את בטוחה שהיא כשרה לפסח ?”
חג שמח 🙂