מצה בריי קלאסי
שנים שאנחנו אוכלים את המצה בריי אצל אמא שלי ועדיין לא מצאתי זמן להכין אותו עד השנה קיבלתי החלטה שאני חייבת להכין כי זה כל כך טעים ומתים עליו אצלנו.
בגלל שהוא פרווה הוא מתאים לארוחת בוקר, צהריים ואפילו ערב בתוספת ירקות טריים.
הייחוד של המצה בריי הזה שיש כאן בסך הכל ביצה אחת ולא צריך יותר, אמא שלי מניחה אותו במרכז השולחן וזה הדבר הראשון שנגמר ומה יש כאן ? מצות וביצים אז למה זה כל כך טעים ? כי זה פשוט ככה אין כמו אוכל של אמא.
לא יוצא הרבה תחשבו להכפיל כמויות ההכנה קלי קלות 15 דקות וזה מוגש לשולחן.
כמה יפה לראות מתכונים שעוברים מדור לדור מאם לבת ועכשיו גם הנכדים מכירים ואוהבים.
12 יחידות
מרכיבים:
5 מצות
ביצה L
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח שטוחה
הכנות:
1. לשבור את המצות לחתיכות קטנות בגודל 2 – 3 ס"מ להעביר לקערה ולכסות עם מים להשרות כ 5 דקות עד שהמצות רכות, לסחוט היטב את המצות להעביר לקערה להוסיף את הביצה לתבל ולערבב היטב.
2. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית להכין לביבות ולטגן עד שהן מזהיבות משני הצדדים, להוציא לנייר סופג ולהגיש חם עם ירקות טריים.
התפוחי אדמה בתמונות קבלו סיפור מעניין, הכנתי את הסלט תפוחי אדמה של אמא שלי ולא שמתי לב שנותרו לי 2 תפוחי אדמה, פרסתי לפרוסות ושברתי באמצע (די גס) חיממתי מחבת עם שמן שיכסה את התחתית וטיגנתי עד הזהבה משני הצדדים והגשתי ליד המצב בריי. מעולה מעולה קראנצ'י טעים ופשוט נחטף.