לחם לפסח מתכון מהיר
הלחם הזה נולד מהשקית האחרונה של קמח לפסח שהייתה לי אפילו לא היה לי מתכון בראש הלכתי לפי מה שנראה לי הגיוני וקיוויתי שאני לא אעשה טעויות כי לא הייתה לי שום דרך לתקן משום שלא היה לי עוד קמח לפסח.
הלחם הראשון יורד מהאש אני טועמת בחששות ונושמת לרווחה יאמי של לחם לפסח תאמינו לי אנשים תעזבו את המצות מיותר לגמרי זה יוצא נהדר ואפשר למרוח מה שרוצים.
דבר נוסף חשוב להסתכל במתכון הסברתי בדיוק מה עשיתי, הגשתי חם עם כמה דברים טובים ליד ועכשיו אני צריכה לשכנע את הילדים שזה לחם לפסח ולא לחם רגיל "אמא שכחת שאנחנו בחג הפסח ?" אולי באמת עדיף להגיש מצות.
6 יחידות
מרכיבים:
200 ג' קמח תופח לפסח (שקית)
כפית א אפייה
ביצה
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
כפית מלח
120 מ"ל מים פושרים (חצי כוס)
נתתי אפשרות לשמרים בתחתית המתכון
הכנות:
1. בקערת המיקסר בעזרת וו הגיטרה ובמהירות נמוכה לעבד את המצרכים לבצק רך.
2. לחלק את הבצק ל 5 חתיכות לקמח את משטח העבודה כל חלק לשטח עם האצבעות (לא לרדד שלא יתפרק) מומלץ להפוך בעזרת קלף כדי שלא יתפרק, לחמם מחבת להבריש עם שמן ולטגן עד שהחלק התחתון מזהיב להפוך ולהמשיך לטגן עד הזהבה.
3. כל השאריות שנותרו אספתי והכנתי עוד אחד.
להגיש חם עם ירקות טריים, זיתים דפוקים, צלוחית שמן זית לטבילה, חמוצים וגבינה טובה.
אין תחליף לקמח תופח, יש מתכון נוסף באתר ללאפות לפסח
אני נותנת עוד אפשרות הכנה עם שמרים במידה יש כשר לפסח, 15 ג' שמרים טריים או כפית שמרים יבשים, להתפיח כשעה וחצי הבצק תופח בקטנה ולהמשיך לפי המתכון, המרקם יותר רך וגמיש ולוותר על הא. אפייה.