לחם חביתה ממצה
תעצרו הכל!! בפסח זה אחד המתכונים שחייבים להכין, קיבלתי את הרעיון מלחם חביתה זה עבד כל כך טוב עם לחם אז למה שלא יעבוד עם מצה ? והרי אני תמיד מחפשת מה להכין לארוחת ערב לאביב, היו לי מצות על השיש יאללה לעבודה.
לקח לי 2 דקות להכין בעצם הגזמתי המחמאות שקיבלתי מאביב "אמא זה הרבה יותר טוב מהרגיל, את צריכה להכין את זה כל השנה" בסך הכל חביתה עם מצה וזה יצא מעולה הלהיט של ארוחת ערב בפסח עם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
רק אחד אוכל
הכנות:
1. להרטיב את המצה להמתין שתי דקות ולחצות באמצע, הן אמורות להיות מעט רכות.
2. לחמם מחבת רחבה (שיהיה מקום להכיל הכל) עם 2 – 3 כפות שמן וחמאה, בצלחת עמוקה ורחבה ולטרוף את הביצים נמרצות מספר שניות לטבול את שני חצאי המצות בשני הצדדים ולשים במחבת.
3. לטגן עד שהחצאים מזהיבים ולהפוך, לצקת את הביצים הטרופות למחבת להמליח ולטגן עד שהתחתית מזהיבה לשים על חצי מצה 2 פרוסות גבינה צהובה ולקפל, להמתין מספר שניות שהגבינה תימס ולהחליק לצלחת.
לטרוף!