בראוניז פרווה לפסח
אם ישאלו אותי מה המתכון הכי מבוקש בפסח אין ספק שזה הבראוניז האלה, בפסח הם להיט מטורף אלפי גולשים מכינים אותם.
המתכון הזה הכי פשוט שיכול להיות הכל בקערה אחת לערבב וזהו, אין כלים מיותרים, לא צריך את המיקסר שזה בכלל נהדר.
10 דקות הכנה והבראוניז האלה נכנסים לתנור. מתכון מעולה שנותן תוצאה נהדרת, בראוניז לחים עסיסיים טעימים ושוקולדיים.
20X30
מרכיבים:
200 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
200 ג' סוכר (כוס)
4 ביצים גודל L
3/4 כוס אגוזים טחונים / קמח תופח לפסח
1/4 כוס קמח מצה
קורט מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה להוסיף את השמן להכניס למיקרו ולהמיס לבלילה אחידה, לערבב עד שכל השוקולד נמס.
3. להוסיף את הביצים אחת אחת בסבלנות לערבב טוב אחרי כל הוספה ואז להוסיף את הביצה השנייה, להוסיף את הסוכר מלח, אגוזים ובסוף את הקמח מצה.
4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה.
5. לאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
*6. לקרר כמה שעות במקרר ולחתוך לקוביות.
כדאי לדעת ש…
אני נותנת מספר אפשרויות הכנה לפי הקמחים שזמינים בפסח
3/4 כוס קמח מצה בלבד – הקמח מצה יורגש יותר
3/4 קמח מצה + רבע כוס קמח תפוחי אדמה
כוס קמח תפוחי אדמה
3/4 כוס קמח מצה + 1/4 כוס אגוזים גרוסים
3/4 כוס אגוזים גרוסים ו-1/4 כוס קמח תפו"א
להכנה כל השנה כוס קמח רגיל או חצי כוס קמח +3/4 כוס אגוזים גרוסים.
ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר, אפשר להקפיא, במידה ורוצים שהאגוזים יורגשו יותר בטעם עדיף לגרוס שישארו חתיכות קטנטנות ולא לטחון אותם. ברקע של הבראוניז אלו המופלטות.
מבחינה קלורית, בראוניז זו עוגה שהדחיסות הקלורית שלה גבוהה יחסית מכיוון שהיא מכילה עירבוב של מרכיבים שלא תופח כמעט, לכן בפרוסה קטנה ונמוכה של בראוניז יש קלוריות כמו בפרוסה גבוהה ותפוחה של עוגה בחושה.
כל העוגה מכילה 40 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). אם נפרוס את העוגה ל30 (5*6), מתקבלת פרוסה שמכילה 1.25 יחידות (כ125 קלוריות).
גולשים מכינים וממליצים:
מירי : הצלחה אדירה! הוכן ונחטף, הכנתי תבנית גדולה יותר.. מצויין שזה פרווה, כי אחרי המנגל היה לי קינוח סוף הדרך לאכול. מזל שחתכנו קטן קטן 🙂 התבנית חוסלה! כיף אדיר, ניקי תודה רבה רבה לך, עשית לי את פסח טעים!
שרה : הבראוניז מעולה.הטוב ביותר שעשיתי אי פעם!!!
Sivco : ניקי אני אוהדת שלך כבר זמן רב ואת לא מפסיקה להפתיע… הבראוניז ״לפנים״ על פי הגדרה של בעלי. והקטן לא הפסיק לטרוף… תודה
שלי : ניקי יקרה,
לחג ראשון הכנתי את עוגת השכבות המרשימה, ויצא פיצוץ. להיום בערב, חג שני, הכנת את הבראוניז, ו-וואו! מי היה מאמין שבראוניז כשל"פ יכול לצאת כזה טעים ונימוח. המון תודה וחג שמח!
שלי
דפנה : הבראוניז יצא מעולה וחוסל מיידית. מומלץ מאוד.
SHARON : בראוניז מעולה ומפתיע, יצא טעים ועסיסי,חובה שיהיה בכול בית בחג-הפסח הכנתי כמות כפולה: לחלק הוספתי חופן קוקוס ,ולאחר האפיה ציננתי והקפאתי, להפתעתי ,אפילו לא היה צורך להפשיר, לאחר ההקפאה המאפה נותר במרקם גמיש ,(ניתן היה להוציאו מהפריזר מיד לאכול).
ניקי יקרה, יישר כח על העוגות הטובות שלך, ותודה על מתכון הבאוניז לפסח. המתכון הנהדר,של בראניז הזה , הפך אצלי למועדף במתוקים לפסח, טעים מאוד וקל להכנה, מעולה לחג הפסח ולכול השנה.
עדינה : במילה אחת: מעולה!!
ליאת : הבראוניז יצאו משו משו!!!!
מזלי שכולם כבר ישנים (כך שאף אחד לא יוכל לחסל את הכל…)
תודה וחג שמח 🙂
nili – ראיתי שהרבה שואלים בתגובות על אפשרות להשמיט את קמח המצה ולהחליף בקמח תפוחי אדמה.
אנחנו ניסינו- השתמשתי ב-3/4 כוס אגוזים גרוסים ו-1/4 כוס קמח תפו"א ויצא ממש נפלא! דומה לבראוניז של השנה. קצת יותר נימוח ופחות קריספי אבל מעולה. יכול להיות גם שזה בגלל שקיררנו בטמפ' החדר ולא במקרר. בכל מקרה, התבנית שהכנתי לנסיון, חוסלה. אני מתכננת הערב להכין כמות גדולה פי שלוש להמשך החג…
תודה על הכל וחג שמח:)