יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח עוגות לפסח

בראוניז פרווה לפסח

24 מרץ 2013
(Visited 353,621 times, 5 visits today)

בראוניז פרווה לפסח

אם ישאלו אותי מה המתכון הכי מבוקש בפסח אין ספק שזה הבראוניז האלה, בפסח הם להיט מטורף אלפי גולשים מכינים אותם.
המתכון הזה הכי פשוט שיכול להיות הכל בקערה אחת לערבב וזהו, אין כלים מיותרים, לא צריך את המיקסר שזה בכלל נהדר.
10 דקות הכנה והבראוניז האלה נכנסים לתנור. מתכון מעולה שנותן תוצאה נהדרת, בראוניז לחים עסיסיים טעימים ושוקולדיים.

20X30

מרכיבים:

200 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
200 ג' סוכר (כוס)
4 ביצים גודל L
3/4 כוס אגוזים טחונים / קמח תופח לפסח
1/4 כוס קמח מצה
קורט מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחת ליל הסדר 2022

    איזה כיף פסח מגיע אפשר להתחיל לשחק במטבח, כבר החלטתם מה אתם מכינים ?
    לפני שאתם נסגרים על תפריט ובטח כבר הלכתם לאיבוד מהמבחר אני רוצה להקל על החיים שלכם שיהיה הכי פשוט וכמובן טעים לארח את המשפחה בפסח.
    קבלו תפריט מהמנות הראשונות ועד למתוקים בחרתי מתכונים קלים שכל אחד יכול להכין מבטיחה שלא תעבדו קשה.

  • עוגת תפוחים בחושה לפסח

    אין כמו עוגות תפוחים ומבחינתי חייבת להיות עוגת תפוחים בפסח ולא רק כי הטעם חבל על הזמן קלות ההכנה
    תנו לי רק עוגות כאלה וכמה שיותר. קערה אחת ולא יותר מזה לערבב את כל המצרכים לקח אולי 10 דקות ומשם לתנור,
    אין מצב שמישהו יחשוב שזאת עוגה של פסח היא יוצאת מדהים! רכה עסיסית טעימה והיא עומדת להיות הלהיט של חג הפסח.

    תבנית 22

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה להוסיף את השמן להכניס למיקרו ולהמיס לבלילה אחידה, לערבב עד שכל השוקולד נמס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת בסבלנות לערבב טוב אחרי כל הוספה ואז להוסיף את הביצה השנייה, להוסיף את הסוכר מלח, אגוזים ובסוף את הקמח מצה.

4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

*6. לקרר כמה שעות במקרר ולחתוך לקוביות.

ספרים רומנטיים במיוחד לנשים

Brownies for passover

כדאי לדעת ש…
אני נותנת מספר אפשרויות הכנה לפי הקמחים שזמינים בפסח
3/4 כוס קמח מצה בלבד – הקמח מצה יורגש יותר
3/4 קמח מצה + רבע כוס קמח תפוחי אדמה
כוס קמח תפוחי אדמה
3/4 כוס קמח מצה + 1/4 כוס אגוזים גרוסים
3/4 כוס אגוזים גרוסים ו-1/4 כוס קמח תפו"א
להכנה כל השנה כוס קמח רגיל או חצי כוס קמח +3/4 כוס אגוזים גרוסים.

ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר, אפשר להקפיא, במידה ורוצים שהאגוזים יורגשו יותר בטעם עדיף לגרוס שישארו חתיכות קטנטנות ולא לטחון אותם. ברקע של הבראוניז אלו המופלטות.

מבחינה קלורית, בראוניז זו עוגה שהדחיסות הקלורית שלה גבוהה יחסית מכיוון שהיא מכילה עירבוב של מרכיבים שלא תופח כמעט, לכן בפרוסה קטנה ונמוכה של בראוניז יש קלוריות כמו בפרוסה גבוהה ותפוחה של עוגה בחושה.
כל העוגה מכילה 40 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). אם נפרוס את העוגה ל30 (5*6), מתקבלת פרוסה שמכילה 1.25 יחידות (כ125 קלוריות).

לאתר של יעל התזונאית

בראוניז פרווה לפסחבראוניז פרווה לפסח בראוניז פרווה לפסח

בראוניז פרווה לפסחבראוניז פרווה לפסחבראוניז פרווה לפסח

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : הצלחה אדירה! הוכן ונחטף, הכנתי תבנית גדולה יותר.. מצויין שזה פרווה, כי אחרי המנגל היה לי קינוח סוף הדרך לאכול. מזל שחתכנו קטן קטן 🙂 התבנית חוסלה! כיף אדיר, ניקי תודה רבה רבה לך, עשית לי את פסח טעים!

שרה : הבראוניז מעולה.הטוב ביותר שעשיתי אי פעם!!!

Sivco : ניקי אני אוהדת שלך כבר זמן רב ואת לא מפסיקה להפתיע… הבראוניז ״לפנים״ על פי הגדרה של בעלי. והקטן לא הפסיק לטרוף… תודה

שלי : ניקי יקרה,
לחג ראשון הכנתי את עוגת השכבות המרשימה, ויצא פיצוץ. להיום בערב, חג שני, הכנת את הבראוניז, ו-וואו! מי היה מאמין שבראוניז כשל"פ יכול לצאת כזה טעים ונימוח. המון תודה וחג שמח!
שלי

דפנה : הבראוניז יצא מעולה וחוסל מיידית. מומלץ מאוד.

SHARON : בראוניז מעולה ומפתיע, יצא טעים ועסיסי,חובה שיהיה בכול בית בחג-הפסח הכנתי כמות כפולה: לחלק הוספתי חופן קוקוס ,ולאחר האפיה ציננתי והקפאתי, להפתעתי ,אפילו לא היה צורך להפשיר, לאחר ההקפאה המאפה נותר במרקם גמיש ,(ניתן היה להוציאו מהפריזר מיד לאכול).
ניקי יקרה, יישר כח על העוגות הטובות שלך, ותודה על מתכון הבאוניז לפסח. המתכון הנהדר,של בראניז הזה , הפך אצלי למועדף במתוקים לפסח, טעים מאוד וקל להכנה, מעולה לחג הפסח ולכול השנה.

עדינה : במילה אחת: מעולה!!

ליאת : הבראוניז יצאו משו משו!!!!
מזלי שכולם כבר ישנים (כך שאף אחד לא יוכל לחסל את הכל…)
תודה וחג שמח 🙂

nili ראיתי שהרבה שואלים בתגובות על אפשרות להשמיט את קמח המצה ולהחליף בקמח תפוחי אדמה.
אנחנו ניסינו- השתמשתי ב-3/4 כוס אגוזים גרוסים ו-1/4 כוס קמח תפו"א ויצא ממש נפלא! דומה לבראוניז של השנה. קצת יותר נימוח ופחות קריספי אבל מעולה. יכול להיות גם שזה בגלל שקיררנו בטמפ' החדר ולא במקרר. בכל מקרה, התבנית שהכנתי לנסיון, חוסלה. אני מתכננת הערב להכין כמות גדולה פי שלוש להמשך החג…
תודה על הכל וחג שמח:)

הרשם
עדכן
1.2K תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות