יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח עוגות לפסח

סברינה כשרה לפסח

20 מרץ 2013
(Visited 15,214 times, 1 visits today)
סברינה כשרה לפסח

סברינה כשרה לפסח

סברינה כשרה לפסח, בעבר תמיד חשבתי שבפסח לא כיף אין מה לאפות והלוואי ויגמר מהר. המצב השתנה שנים האחרונות התחלתי להיות מאוד יצירתית במטבח
ויוצאים לי דברים טובים שקשה להאמין שהם כשרים לפסח. אז יש מבחר ורק צריך לבחור, אז איזו עוגה אתם מכינים בפסח ?

מרכיבים:

4 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
שמנת לבישול / יוגורט / ריץ לאפייה
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח תופח לפסח
3/4 כוס קמח מצה
שקית א. אפיה

סירופ:
כוס מים
כוס סוכר

לעיטור
קצפת  – שמנת מוקצפת עם כף אינסטנט
תותים

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת'אצבעות כמה טעים!

הכנות:

1. להקציף ביצים וסוכר לקרם תפוח וסמיך להוסיף את שאר המצרכים, חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות.

2. לבשל מים וסוכר כמה דקות תוך כדי עירבוב ולצקת על הסברינה, לצנן.

3. להקציף את השמנת לקצפת ולקשט עם התותים את הסברינה.

מה שמים אם אין קמח תופח ? שמים סך הכל במתכון שליש כוס קמח תפוחי אדמה וכוס קמח מצה + שקית אבקת אפייה.

גולשים מכינים וממליצים:

בתי : הכנתי את העוגה לליל הסדר ויצאה מעולה !!!!

יעל : הכנתי לאתמול בערב והייתה הצלחה ענקית!!!! תודה על עוד מתכון מעולה

דנה : "הכנתי את העוגה בערב החג והייתה הצלחה מסחררת! את הכמות של הסירופ עשיתי 1 ו1/2 ויצא רטובה כמו שכולם אוהבים"

הרשם
עדכן
280 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר לוותר על א.אפיה?

שלום רב; מה גודל התבנית? תודה

היי ניקי היקרה
לא מצאתי ריצ' בסופר אלא קצפת צמחית של השף הלבן 20% שומן, האם ניתן להשתמש בה אם אני רוצה את העוגה פרווה? (גם לבלילה כתחליף ליוגורט וגם לקצפת מעל – האם הקצפת תהיה מספיק יציבה?)
ושאלה נוספת – האם ניתן להכין את העוגה כולל הקצפת 24 שעות לפני ההגשה, ובערב ההגשה רק לקשט בתותים?

הי ניקי,
ראיתי שבמתכון של העוגת סברינה שמת שמנת לבישול בבבסיס לעומת במתכון של מיני סברינה ששם הכנסת שמנת מתוקה. למה בעצם? יש ההבדל בתוצאה או אפשר להחליף ביניהן?

התכוונתי לחלב פרווה גם וזה יוצא טוב

עם אני רוצה להשתמש בשמנת פרווה מה עושים כמו שמנת רגילה כוס חלב ואיסנט פודיג

היי, האם אפשר להשתמש בקצפת צימחית או מיץ תפוזים במקום השמנת לבישול? חשוב לי שזה יהיה פרווה