בורקס מצה במילוי בשר
בורקס מצה ממולא בשר טעים טעים, זה שזה פסח לא אומר שאי אפשר לאכול טוב ואפילו טוב מאוד, מומלץ מאוד להכין.
13 גלילים
מרכיבים:
7 מצות
500 ג' בשר טחון
תפוח אדמה בינוני
בצל בינוני
כפית פפריקה
מעט סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך ולמעוך.
2. להרטיב את המצות להמתין כמה דקות ולחצות באמצע. להרטיב שוב ולהשאיר בצד לכמה דקות, המצות צריכות להיות רכות אבל לא מתפרקות.
3. לקצוץ את הבצל לטגן עד הזהבה להוסיף את הבשר לטגן תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את הצבע לתבל.
4. להוסיף את הבשר לתפוח אדמה ולערבב.
5. ליצור קבבונים לשים קבבון בקצה של מצה ולגלגל. לטרוף ביצה לטבול את הגליל ולטגן את הגליל עד שמזהיב מכל הכיוונים.
גולשים מכינים וממליצים:
אלונה : "כל שנה מכינה אותם לפסח ואף פעם לא מאכזבים.
תודה רבה לך שאת משתפת אותנו עם המתכונים שלך."
שרון : "מ-ד-ה-י-ם! הכנתי אתמול ומכינה שוב היום. פשוט נחטף!"