יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח עוגות לפסח

חיתוכיות ריבה ואגוזים לפסח

16 אפריל 2014
(Visited 10,130 times, 1 visits today)
חיתוכיות ריבה ואגוזים לפסח

חיתוכיות ריבה ואגוזים לפסח

עם עוגות כאלה טעימות לא מרגישים שפסח הגיע, חיתוכיות קלות לפסח ריבת תות אגוזים בדיוק מתאים ליד השוקו, זה אפילו לא מזכיר את פסח…

מרכיבים:

150 ג' חמאה קרה
2 כוסות קמח תופח לפסח
כפית סוכר וניל
2 ביצים
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 כפות מים קרים

כף אגוזים גרוסים
ריבת תות

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת'אצבעות כמה טעים!

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק רך לחלק את הבצק ל 3/4 ו1/4 את הרבע להקפיא (פירורים)

2. לקרר כשעה וחצי את ה 3/4 בצק ולשטח בתבנית.

3. לאפות כ 14 דקות בחום בינוני עד שהבצק מזהיב לצנן.
למרוח ריבה לפזר אגוזים את שארית הבצק לגרד מעל ולאפות עוד 10 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

4. להקפיא לשעה פלוס ולחתוך לריבועים.

הרשם
עדכן
64 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה הכוונה קמח תופח לפסח?
אני מכירה רק קמח מצה וקמח תפוחי אדמה.
אך אפשר לשלב אותם במתכון?

נשאר לי כוס קמח תופח אחת
יש תחליף לשנייה?

2 כוסות קמח תופח של אוסם זה בעצם חבילה אחת?

אפשר שמן במקום חמאה?

באיזה תבנית לאפות? גודל?

היי ניקי, האם ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או משהו אחר שיהפוך את הבצק לפרווה??

הי ניקי
מה גודל התבנית?
תודה